Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Dé service supermarkt van Harlingen en omstreken. Hier staat de klant nog echt centraal!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Omgaan met meer drukte op de weg

01-10-2021

HARLINGEN - Je was misschien al bijna vergeten hoe druk het op de Nederlandse wegen kon zijn.

Door de thuiswerkfase kon er vaak overal op de Nederlandse wegen goed worden doorgereden. Zeker toen de avondklok nog van kracht was. Inmiddels is het een hele andere tijd. De drukte neemt daardoor dus ook langzaam weer toe. Het is belangrijk dat je daar wel goed mee om weet te gaan. Juist ook omdat je er zelf ook weer meer mee te maken krijgt. Zorg in ieder geval dat de autoverzekering goed op orde is, gewoon om zeker te zijn. Daarnaast doe je het volgende.


Kies het juiste moment

De belangrijkste factor met betrekking tot het drukke verkeer is het tijdstip. Je wilt er zeker van zijn dat je het niet te druk hebt op de weg? Kies dan het juiste moment om op pad te gaan. Dat betekent dus in ieder geval dat je de spits gaat vermijden wanneer je er niet in hoeft te rijden. Dat scheelt al flink wat drukte. Het is nog niet zo druk als het ooit was, maar het is wel zo dat er alweer de nodige files naar en van het werk staan in Nederland. Waarom zou je daar tussen willen staan als dat niet nodig is?


Meer kennis van de wegen

Het kan ook helpen om meer kennis van het Nederlandse wegennet te vergaren. Je hoeft namelijk niet de drukke wegen te volgen om te komen waar je zijn moet. Er zijn vaak ook heel veel alternatieve opties waar je een heel eind mee kunt komen. Sterker nog, je kunt in Nederland van grens naar grens rijden en zelden of nooit op de snelweg terechtkomen. Je denkt misschien dat dit langer duurt, maar je moet dit wel afzetten tegen de drukke momenten. Buiten de spits is er immers sowieso al geen probleem met te drukke wegen. Binnenwegen kunnen je goed uit de drukte houden indien je dat wenst.


Update je navigatie

Ook niet onbelangrijk is het om al je hulpmiddelen op orde te hebben. Dat geldt in de eerste plaats voor je navigatie. Die stuurt je namelijk om de problemen heen. Alleen is het dan wel belangrijk dat je navigatiesysteem ook helemaal up-to-date is. Juist ook omdat je in de afgelopen tijd veel hebt zien veranderen om je heen. Het is dan goed om te weten dat jouw stuurhulp wel weet waar je wel en niet naartoe kan. Wanneer dit allemaal goed op orde is, dan kan je zeker zijn dat je gewoon gerust de weg op kunt zonder je te hoeven storen aan de drukte.


Pak de fiets wat vaker

In de tijden waarin alles dicht was en je toch fit moest zien te blijven heb je ongetwijfeld vaker op de fiets gezeten. Dat mag je natuurlijk allemaal niet verloren laten gaan. Waarom zou je dan niet wat vaker gebruikmaken van de fiets om dingen te doen in de omgeving. Nu je wat vaker en meer hebt gereden, kan je de afstand die je tot de buurt rekent ook flink groter maken. Ligt je werk bijvoorbeeld 35 kilometer van je huis? Dan kan je dat gemakkelijk fietsen. Je bent dan ook niet langer onderweg dan wanneer je met de auto in de file gaat staan. Dat is ook belangrijk.

 

Algemeen Bedrijfsleven Natuur & Milieu Sport & Recreatie

Meer nieuws

Van chaos naar overzicht dankzij scheideninfriesland.nl

01-10-2021

HARLINGEN - Zoek online op het woord ‘scheiden’ en je wordt overstelpt met informatie.

Gemeentelijke schulden slachtoffers toeslagaffaire kwijtgescholden

01-10-2021

HARLINGEN - De gemeentelijke schulden die gedupeerden van de toeslagenaffaire hebben, worden kwijtgescholden.

Tweeduizend vrijwilligers maken de Friese wateren schoon

01-10-2021

HARLINGEN - Van zaterdag 2 oktober tot en met 9 oktober zijn ruim 30 organisaties met maar liefst bijna tweeduizend Friese vrijwilligers bezig met de grote schoonmaakactie Skjin Wetter.

Reacties

Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires The Shamrock The Shamrock Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Copini Opticiëns Copini Opticiëns Visie Events Visie Events Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot BENG Evenementen BENG Evenementen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zensa Moda Zensa Moda Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber IJssalon Min12 IJssalon Min12 Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Haarmode Cats Haarmode Cats Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen
Zensa Moda Zensa Moda Plus Lunenborg Plus Lunenborg Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Haarmode Cats Haarmode Cats The Shamrock The Shamrock Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona IJssalon Min12 IJssalon Min12 Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen