Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Dé service supermarkt van Harlingen en omstreken. Hier staat de klant nog echt centraal!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Okke Hel tijdens de 25e roeirace Lemmer

16-05-2022

HARLINGEN - Door de ogen van de Stuur van de Kromme Dick, de Danser en de Snurk.

Okke Hel tijdens de 25e roeirace Lemmer De Kromme Dick.

Roeirace Lemmer door de ogen van de Stuur van de Kromme Dick,

Het was weer zover, een wedstrijd waar we hard voor getraind hebben. Vrijdag avond even de sloep uit het water halen en hup klaar voor de race. Alleen jammer genoeg gooide het hoge water roet in het eten en konden we er zaterdag morgen pas uit. Maar na een mooie ochtend roeiactie zijn we er bijna klaar voor.

 

Eerst nog weer even naar de loods aangezien één van die lomperiken een dol heeft gebroken. Na even zoeken een paar vervangers gevonden en op naar de Lemmer.

 

Super georganiseerd en we liggen vlot in het water. Na de gebruikelijke wachttijd gaan we van start en we gaan lekker en halen vlot de voor ons gestarte sloepen in.

 

Maar wat is het warm. De warmte eist behoorlijk zijn tol en de man met de hamer komt regelmatig even aankloppen.
Toch geven de mannen niet op en ze gaan als de brandweer. Soms is het even dringen maar de collega stuurlieden gaan altijd aan de kant als ze ons zien aankomen.

 

Na ongeveer 2 uur en 21 min denk ik zijn we over de finish gekomen en kan wel zeggen dat het een pittig stukje roeien is geweest. Mooi resultaat met een derde prijs in de heren klasse 2.

 

Nu op naar de HT met nieuwe rondes en nieuwe kansen.

Deze stuur is weer trots op zijn team.

 

Roeirace Lemmer door de ogen van de stuur van de Danser,

 

Zaterdag stond Lemmer op het programma. Rond 9:30 uur reden we met het complete team in de danser mobiel de weg op. De stemming zat er goed in, we hadden er zin in. Onderweg even vriendelijk getoeterd en gezwaaid naar iemand met een zwakke blaas (altijd leuk). In Lemmer ging alles mooi vlot, sloep erin, inschrijven en rustig voorbereiden op de wedstrijd.

 

Goed insmeren, zorgen voor voldoende water want het lijkt warm te worden. De nieuwe shirts, gesponsord door Bijrinus partijhandel worden nog even recht getrokken en dan starten. 3e startgroep samen met de Onvervaard,  eerste stuk even zoeken naar de juiste slag omdat Emma daar vandaag voor het eerst zat naast vaste slagroeister Katja. Edine en Elbrich samen in het midden en in de punt vandaag Neeke en Mariëlle. De race was zwaar lang en warm, maar de meiden zijn goed getraind en op karakter konden we het tempo er goed in houden. De hele race mooi opgeroeid met de Najade en in het laatst nog met de mannen van de Schokland die nog even tegen ons wilden sprinten.

 

Eindtijd 3:06:22 goed voor 43,71 watt. Helaas net buiten de prijzen op de 4e plek. 

 

Door de ogen van de stuur van de Snurk,

Ook de Snurk was aanwezig in Lemmer en de mannen waren keurig op tijd bij het kranen en voor ons was het een spannende dag we hadden de nieuwe riemen in de sloep en hadden er hoge verwachtingen van. In de een na laatste startgroep mochten we van start en de sloep naast ons was in no time uitzicht dat waren we niet gewend. Maar stick to the plan een tempo en volgas. Maar helaas we kregen vandaag de sloep niet op gang kwam dit door het weer de warmte wie het weet mag het zeggen. Maar wij weten dat er nog werk aan de winkel is voor de aankomende HT. Wij feliciteren de dames uit de Danser en de heren uit de Kromme Dick met hun mooie prestaties.

 

Ook bedanken wij alle supporters en sponsoren voor het steunen van Okke Hel. En nu op naar 27 mei!

 

Haal op gelijk

 

 

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Zeerobben knokt zich terug

16-05-2022

HARLINGEN - Op karakter wisten de groenwitten toch nog een puntje te pakken.

Inloopmiddag Oud Harlingen

16-05-2022

HARLINGEN - Afgelopen zaterdag 14 mei organiseerde de Vereniging voor de eerste keer een inloopmiddag op de Lanen 52.

Reacties

Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Karsten Wonen Karsten Wonen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation The Shamrock The Shamrock BENG Evenementen BENG Evenementen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Fotografie Dorus Fotografie Dorus Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Plus Lunenborg Plus Lunenborg Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail IJssalon Min12 IJssalon Min12 Visie Events Visie Events Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zensa Moda Zensa Moda Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen
Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Plus Lunenborg Plus Lunenborg The Shamrock The Shamrock BENG Evenementen BENG Evenementen Visie Events Visie Events Fotografie Dorus Fotografie Dorus Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Zensa Moda Zensa Moda Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen