Doe/beleefmiddagen

Doe/beleefmiddagen

Zit je in groep 8 of misschien in groep 7? In november organiseert rsg Simon Vestdijk in Harlingen 2 doemiddagen en in Franeker een beleefmiddag.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Spaar nu voor het unieke Monopolyspel editie Harlingen!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Okke Hel maakt de grachten van Leeuwarden onveilig

28-10-2019

LEEUWARDEN - Op zaterdag 26 oktober stond, voor roeivereniging Okke Hel, de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma: het Liwwadster Rondje.

De vereniging was goed vertegenwoordigd met 40 roeiers en roeisters én 5 stuurmannen verdeeld over 5 sloepen in een deelnemersveld van in totaal 81 sloepen. Het Liwwadster rondje is een spectaculaire wedstrijd die in de roeiwereld ook wel Amsterdam van het Noorden wordt genoemd, refererend naar de smalle grachten en de vele bruggen die het parcours rijk is.

 

Bij het krieken van de dag begonnen veel roeiers wat zenuwachtig te worden: aan de kust was de wind nog stormachtig met vlagen tot windkracht 8. Na het raadplegen van de weer-app Windfinder, leek het erop dat de wind in Leeuwarden “maar” windkracht 6 was. Een meevaller.

Omdat de organisatie een zeer strak kraanschema heeft opgesteld, vertrekken de eerste sloepen rond kwart over 8 richting Leeuwarden. de Snurk heeft in Amsterdam schade gevaren en hebben daardoor besloten om deze wedstrijd in de Tobbe te roeien. De sloep werd voor de gelegenheid omgedoopt tot “Snurkje”. Jammer genoeg achtervolgd het ongeluk het team deze maand en werd een lekke band gereden. Gelukkig kon er snel een vervangende auto worden geregeld en kon de rit naar Leeuwarden worden vervolgd. Nadat alle sloepen in het water lagen kon het wachten tot de start beginnen.

 

De eerste sloep van Okke Hel die van start ging was de Okke in startgroep 8. De vroege start was het resultaat van de goede prestaties van de sloep in eerdere edities en het team was gebrand om deze startplek eer aan te doen. Het team ging voortvarend van start en kon lang aanhaken bij de andere sloepen uit de startgroep. In het smalle water van de Alddeel en de legendarische Bonkevaart moest de ploeg toch meerdere sloepen, waaronder de jongens en meiden van de Kromme Dick, voorbij laten gaan. Na de Fatamorgana, een beruchte slingerbocht in een oase van groen, draaiden de sloepen de Dokkumer Ee op om naar de grootste uitdaging te roeien: de Noorderbrug. Oftewel “de bukbrug”. Meerdere sloepen kwamen hier in de problemen omdat de waterstand hoger was als in eerdere jaren waardoor de brug te laag was (of de sloep te hoog). Een aantal teams moesten zelfs hun roer loshalen en er was zelfs een team waarbij hun roer finaal van de achtersteven afbrak door de klap. De Okke was een paar millimeter lager als de brug en kon zonder veel problemen onder de brug komen. Daarna volgde het zwaarste stuk van de wedstrijd: de laatste kilometers.

 

Na een keurige 1 uur en 59 min. kwam de Okke over de finish. De doelstelling van de stuurman was binnen de 2 uur, dus dat doel was gehaald. Even daarvoor was de Kromme Dick al in 1 uur 43 gefinisht. De Sterke Sietze heeft er 2 uur 03 overgedaan en de Tobbe (alias “Snurkje”) 2 uur 01. Als laatste sloep van Okke Hel finishte de Danser na 2 uur en 05 min.

 

Nadat alle sloepen weer op de trailer stonden kon het wachten op de prijsuitreiking beginnen. Onder het genot van een drankje en gezellige muziek was het wachten geen straf. Om 18:00 uur was de sluitslag bekend:

De beste Okke Hel heren sloep van vandaag was de Sterke Sietze met een keurige 22ste plek. Verrassend genoeg gevolgd door de Tobbe met een 30ste plek. De Kromme Dick is 44ste en de Okke 48ste geëindigd. Bij de dames is de Danser 7de en 3de in de klasse geëindigd. Een keurige prestatie van de meiden! Al met al een mooie uitslag voor Okke Hel waar de teams tevreden de winter in kunnen gaan.

 

De uitslagen van de overige Harlinger heren sloepen: El flamingo 11de, Visioen 59ste, Zeemanshuis II 79ste. Bij de dames Onvervaard 13de, Bartix 20ste, Sir Lancelot Skinner 27ste en de Vuurzee 28ste.

 

Wij willen al onze trouwe sponsoren en supporters ontzettend bedanken voor hun steun dit jaar. Zonder hen hadden wij niet zo mooi seizoen kunnen hebben!

 

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Laatste middag voor de ouderen in Trebol

28-10-2019

HARLINGEN - Het was leuk bezet in de Trebol, toen daar de laatste middag voor de ouderen begon.

Fc Harlingen bestolen van punten

28-10-2019

HARLINGEN - Fc Harlingen speelde zondag voor eigen publiek tegen Nicator uit Leeuwarden.

Harlinger Jazzband Leoville is na 44 jaar uitgespeeld

28-10-2019

HARLINGEN - De bekende Harlinger jazzband Leoville stopt ermee.

Haarmode Cats Haarmode Cats Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Fotografie Dorus Fotografie Dorus Visie Events Visie Events BENG Evenementen BENG Evenementen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Plus Lunenborg Plus Lunenborg Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie The Shamrock The Shamrock Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Broodje Nuchter Broodje Nuchter Copini Opticiëns Copini Opticiëns Food 80/20 Food 80/20 Greenart Production Greenart Production Hubo-Faber Hubo-Faber Zensa Moda Zensa Moda Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus VET... Hippefrieten VET... Hippefrieten Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok
Food 80/20 Food 80/20 Greenart Production Greenart Production Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Broodje Nuchter Broodje Nuchter Haarmode Cats Haarmode Cats The Shamrock The Shamrock HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires De Lichtboei De Lichtboei VET... Hippefrieten VET... Hippefrieten Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus