Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Okke Hel aanwezig in Grou

09-05-2022

HARLINGEN - Roeisloepenrace Grou door de ogen van de Danser.

Half 6 gaat de wekker bij de eerste wedstrijdroeiers van de Danser. Vandaag gaan we naar Grou en 2 van de roeiers komen vanaf Terschelling. Ante en Neeke gebruiken de eerste boot altijd als pannenkoekenboot. Neeke bakt ze als de beste en nog voor de boot kan vertrekken is het ontbijt op.

 

Bij Elbrich gaat de voorbereiding niet zoals gepland. Ze heeft te veel in de sportschool gezeten, waardoor de mouwen van het wedstrijdshirt te strak zitten. Elbrich roeit dus vandaag maar in een shirt dat lekkerder om de biceps zit. Met twee auto's rijden we naar Grou en ons mooie sloepje wordt meegenomen door de mannen van de Sterke Sietze.

Hartelijk bedankt daarvoor!

 

De opstelling voor deze wedstijd is een hele leuke, want vandaag zit Nellie aan het stuur. Nellie weet hoe het werkt en stuurt ons al een lange tijd tijdens de trainingen wanneer Simon op zee zit. Op slag zitten Ante (sb) en Katja (bb). In het midden zitten Elbrich (sb) en Edine (bb) en in de boeg zit de tweeling. Emma (sb) en Neeke (bb).

 

Onze start is vandaag om 12:12 uur. Van tevoren insmeren. Uiteraard ook met tanning olie, zodat we alle zonnestraaltjes goed kunnen benutten. Emma heeft genoeg pre-workout mee en iedereen krijgt een paar flinke scheppen. Vanaf Terschelling is pondkoek meegekomen, zodat ook Edine tevreden aan de wedstrijd kan beginnen en Katja heeft de gelukssokken aan. Dat moet goedkomen vandaag. Met de Doeke Doeksen wisselen we nog een likje vaseline voor een sportgelletje en dan is het zover.

 

Om 12:12 uur klinkt het startsein en we gaan op weg met de Bartix naast ons. Dit duurt niet lang, want de Bartix gaat sneller. Op ons eigen wedstrijdtempo roeien we de race. Na een tijdje roeien worden we hier en daar ingehaald door wat snelle sloepen. Nellie stuurt perfect door de bochten en dan loont ons constante tempo. We halen de Interballast in. 'Even aanzetten!', zegt Nellie en dat doen we. Met powerslagen gaan we erlangs en daarna pakken we ons wedstrijdtempo weer op. Het is een lange race, maar dat weten we ook. Tussendoor worden we genoeg aangemoedigd door trouwe supporters en ook door een aantal zogenoemde 'snackies' die vanuit een bootje genieten van de wedstrijd. Met 'snackies' bedoelen we natuurlijk leuke mannen, mocht dat nog niet duidelijk zijn. Ze beloven vast wat drankjes koud te zetten.

 

'En nu op naar de schoonmoeder van Emma!'. Het duurt even, maar ook de Doeke Doeksen komt dichterbij. We lachen natuurlijk even naar elkaar, maar we moeten wel door. Het blijft druk met inhalende sloepen en wij weten er ook nog een aantal in te halen.

 

De laatste 5 kilometers duren lang. Gelukkig is de muziek aan en maakt Nellie af en toe een leuk grapje. Nellie vertelt een visser dat hij beet heeft. Dat was natuurlijk niet zo, maar hij keek toch even! Vooral Nellie zelf kon er erg hard om lachen. Met deze positieve instelling roeien we de laatste 5 kilometers. Na een lange tocht van 20,7 kilometer zijn we er dan eindelijk na een fantastische eindsprint. We zijn tevreden en dat mag ook. Onze inzet wordt beloond met een 3e prijs, die na herberekening zelfs een 2e prijs blijkt te zijn! 6 Seconden verwijderd van de 1e plek in de 1e klasse dames, maar we hebben alles gegeven en zijn hartstikke trots! Trouwe supporters, mannen van de Sterke Sietze en onze sponsoren: Hoekstra & Partners, Hiemstra financiële diensten en Bijrinus partijhandel willen we natuurlijk ontzettend bedanken.

 

We zien jullie komende zaterdag in Lemmer!

 

Ook aan de start stonden de Okke ,Sterke Sietze en Tobbe deze sloepen hebben ook een mooie wedstrijd geroeid en waarbij de Okke zelfs de 3e prijs in de 2e klasse mocht ophalen. Dit team van oud roeiers die dit jaar weer met elkaar in de sloep zijn gestapt laten zien het roeien nog niet verleerd te zijn. De Sterke Sietze heeft een keurige 17e plaats behaald in de 1e klasse en de Tobbe met de 4e jaars van de Maritieme Academie behaalde de 15e plaats in de 2e klasse.

 

Aanstaande zaterdag staat Lemmer op het programma en dit zal de laatste wedstrijd zijn in de voorbereiding van de HT 2022.

 

Haal op Gelijk!


 

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Fc Harlingen 1 eenvoudig langs De Sweach

09-05-2022

HARLINGEN - Zondag speelde fc Harlingen 1 de thuiswedstrijd tegen De Sweach.

BigHunt actie in Harlingen een groot succes!

09-05-2022

HARLINGEN - Afgelopen week heeft Van Campen & Dijkstra in Harlingen, tevens zelfstandig adviseur van RegioBank, een succesvolle actie gehouden voor de kinderen in Harlingen en omstreken.

Vriendjes- en vriendinnetjesmiddag bij HMHC

09-05-2022

HARLINGEN - Op vrijdag de 13e mei is het weer zover: vriendjes- en vriendinnetjesmiddag bij de jongste jeugd van HMHC.

Reacties

Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Wellheat Shop Wellheat Shop Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Haarmode Cats Haarmode Cats Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Fotografie Dorus Fotografie Dorus Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Copini Opticiëns Copini Opticiëns Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Zensa Moda Zensa Moda Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor The Shamrock The Shamrock Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Hubo-Faber Hubo-Faber Visie Events Visie Events
Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus IJssalon Min12 IJssalon Min12 Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus BENG Evenementen BENG Evenementen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen The Shamrock The Shamrock Zensa Moda Zensa Moda Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Haarmode Cats Haarmode Cats