De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samengesteld!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Oerol Festival 2021 wordt geannuleerd

22-04-2021

HARLINGEN - Theaterfestival Oerol, dat gehouden zou worden van 11 tot en met 2O juni op Terschelling, gaat ook dit jaar niet door.

Lieve Oerolfans!

Tot onze grote spijt moeten wij mededelen dat Oerol Festival 2021 niet door kan gaan. Wij hebben dit besluit genomen in nauw overleg met de gemeente Terschelling, de Veiligheidsregio Fryslân, de zorg en de politie op het eiland.  

Lange tijd waren wij er vast van overtuigd dat Oerol 2021 in fysieke vorm door zou kunnen gaan, veilig voor het eiland, bezoekers, makers en medewerkers. Maar we moeten ook onder ogen zien dat dit op voorwaarde was dat er verbetering in de corona-situatie zou zijn. We hebben ons tot het uiterste ingespannen en alle mogelijkheden onderzocht waarop Oerol eventueel door zou kunnen gaan. Die opties bleken er niet te zijn.  

 

Gezien de druk op onder andere politie en zorg op het eiland en daarbuiten is het niet verantwoord in juni het Festival op Terschelling te organiseren. Veiligheid voor iedereen staat natuurlijk voorop. 

 

Oerol Laboratorium

In het belang van de voortgang van de artistieke ontwikkeling zal met een aantal makers een Oerol Laboratorium  rond het begrip locatietheater plaatsvinden in de periode van 16-20 juni (binnen de mogelijkheden die het Openingsplan van de overheid biedt), zodat de ontwikkelingen van makers door kunnen gaan.

 

Hoe nu verder?

Het complete programma voor Oerol 2021 is al voorbereid. Repetities zijn al gestart. We konden echter niet anders dan het risico nemen om een Festival te organiseren waarvan het onzeker was of het door kon gaan. Niets doen en afwachten hebben we nooit overwogen!

 

We begrijpen de teleurstelling bij iedereen die zich hier zó op had verheugd, dat geldt voor ons net zo. De komende tijd staat in het teken van de afhandeling van afspraken die zijn gemaakt met medewerkers, makers en bezoekers. Om daarna een plan te maken voor wat wél kan. 

 

Het programma dat is geprogrammeerd op Het Imaginaire Eiland zal hoe dan ook doorgang vinden.

 

Wat betekent dit voor jou?

  • Heb je al een toegangsbandje? Dan krijg je het geld binnenkort teruggestort op je bankrekening.
  • Heb je nog een tegoed op je Mijn Oerol account staan? Hiermee kun je straks nog een ticket kopen voor Het Imaginaire Eiland. Het tegoed dat je niet hebt gebruikt wordt teruggestort na afloop van het Imaginaire Eiland.
  • Heb je al een boot en accommodatie geboekt op het eiland en ben je niet van plan naar Terschelling te komen? Neem dan contact op met rederij Doeksen en je verhuurder over de afhandeling hiervan.
  • Op maandag 26 en dinsdag 27 april is het kantoor gesloten, de organisatie neemt even een adempauze.

 

Tegen iedereen zeggen we: houd vol. We zullen hier uit komen en de kunsten gaan altijd door.

 

Algemeen Corona Evenement Kunst & Cultuur Muziek

Meer nieuws

Camera’s fotograferen en tellen vliegende insecten

22-04-2021

HARLINGEN - Insectencamera’s gaan helpen bij het monitoren van trends in het aantal bijen, vlinders en andere vliegende insecten in Fryslân.

Huishoudelijk hulp nodig?

22-04-2021

HARLINGEN - Bent u hulpbehoevend en heeft u huishoudelijke hulp nodig omdat u het niet zelf meer kunt?

Best beoordeelde producten nu extra scherp geprijsd bij Expert Harlingen!

22-04-2021

HARLINGEN - Profiteer nu van de 5-Sterren Deals bij Expert!

Reacties

Fotografie Dorus Fotografie Dorus Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE De Omdraai De Omdraai Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Zensa Moda Zensa Moda Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Broodje Nuchter Broodje Nuchter Copini Opticiëns Copini Opticiëns Plus Lunenborg Plus Lunenborg BENG Evenementen BENG Evenementen De Lichtboei De Lichtboei Food 80/20 Food 80/20 Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Haarmode Cats Haarmode Cats Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Greenart Production Greenart Production Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok
Broodje Nuchter Broodje Nuchter HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Visie Events Visie Events Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Fotografie Dorus Fotografie Dorus Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Hubo-Faber Hubo-Faber BENG Evenementen BENG Evenementen Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Food 80/20 Food 80/20 Copini Opticiëns Copini Opticiëns Karsten Wonen Karsten Wonen