Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
DELTA Netwerk

DELTA Netwerk

Gigasnel en stabiel glasvezel nu ook in Harlingen!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Noardwest-Fryslân wil Regio Deal treffen met het Rijk

18-01-2022

HARLINGEN - In nije tiid.

De regio Noardwest-Fryslân is er klaar voor om het landschap, de economie, de leefbaarheid en het welzijn van de regio te versterken en verbeteren. De provincie Fryslân, de gemeenten Waadhoeke, Harlingen en Leeuwarden en Wetterskip Fryslân maakten een schets van de opgaven en kansen in het gebied Noardwest-Fryslân. Dat staat in het stuk ‘Noardwest-Fryslân: in nije tiid’. Deze schets is een eerste aanzet waarmee de overheden een Regio Deal willen treffen met het Rijk. Met een Regio Deal krijgen regio’s de kans om met geld van het Rijk maatschappelijke uitdagingen aan te pakken.

 

Uitdagingen in de regio Noardwest-Fryslân

Er liggen uitdagingen in met name het landelijk gebied van deze regio. Denk aan vergrijzing en ontgroening: er zullen meer ouderen zijn en minder jongeren. Dit heeft invloed op de arbeidsmarkt en economie, op draagvlak voor voorzieningen en kan invloed hebben op de kwaliteit van de woningen. Ook op het gebied van landschap en landbouw liggen uitdagingen: onder andere bodemdaling, uitstoot schadelijke stoffen en afvalstromen.

 

Bouwen aan een duurzaam systeem

De overheden willen een koers inzetten voor het landschap en haar bewoners in Noardwest-Fryslân. Een greep uit de kansen in het gebied: Inzetten op duurzame landbouwprojecten, versterking woon- en vestigingsklimaat, een sterke zeedijk, goede bereikbaarheid met OV, visserij perspectief bieden, recreatie rondom water, bereikbaarheid zee- en veerhaven, toeristen een beleving bieden om enthousiaste en loyale bezoekers te krijgen. En nog meer.

 

Van schets naar concrete projectvoorstellen

Aan de hand van de globale schets met opgaven en kansen worden projectvoorstellen, doelstellingen en resultaten, en activiteiten uitgewerkt. De verwachting is dat in het najaar van 2022 een aanvraag voor een Regio Deal kan worden ingediend bij het Rijk.

 

Meer informatie

 

Algemeen Gemeente Regio

Meer nieuws

Uit de schatkamer van... Wiebe van Dijk

18-01-2022

HARLINGEN - Donderdag 20 januari van 19.00 tot 20.00 uur Uit de schatkamer van... bij Omroep RSH.

Huiswerkuurtje bij het Jongerenwerk

18-01-2022

HARLINGEN - Kom je ook je woensdagmiddag je huiswerk maken bij het Jongerenwerk?

Werkbezoek college aan Port of Harlingen

18-01-2022

HARLINGEN - Het college van burgemeester en wethouders brengt geregeld werkbezoeken aan bedrijven en organisaties.

Reacties

Visie Events Visie Events Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Fotografie Dorus Fotografie Dorus Karsten Wonen Karsten Wonen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Haarmode Cats Haarmode Cats Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad IJssalon Min12 IJssalon Min12 Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Hubo-Faber Hubo-Faber Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zensa Moda Zensa Moda The Shamrock The Shamrock Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten
Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Haarmode Cats Haarmode Cats Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zensa Moda Zensa Moda Fotografie Dorus Fotografie Dorus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken BENG Evenementen BENG Evenementen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen