RSG Simon Vestdijk 2021-2022

RSG Simon Vestdijk 2021-2022

Maak kennis met Simon Vestdijk! Ben je benieuwd? Meld je dan aan voor de beleefmiddagen, open dagen en voorlichtingsavonden en kom langs!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Spaar je club gezond

Spaar je club gezond

Van zondag 5 september tot en met zaterdag 13 november 2021 kunnen klanten van PLUS Lunenborg sponsorpunten sparen voor geselecteerde clubs en verenigingen in hun buurt.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Nieuwsbrief Westerzeedijk – december 2020

18-12-2020

HARLINGEN - Graag informeren wij u over de laatste ontwikkelingen rondom de gebiedsontwikkeling Westerzeedijk.

Nieuwsbrief Westerzeedijk – december 2020 Balklandpark

In deze nieuwsbrief vindt u informatie over:

  • het raadsbesluit Balklandpark;
  • het plan van de werkgroep Balklandpark-Noord;
  • het havenzwembad.

 

Raadsbesluit Balklandpark

De gemeente Harlingen is bezig met het maken van plannen voor het Balklandpark. Het voorlopig ontwerp (VO) is op 9 december 2020 vastgesteld door de gemeenteraad. Dat betekent dat we nu verder kunnen gaan met de technische uitwerking in het definitief ontwerp (DO). Het is de bedoeling om medio 2021 te starten met de aanleg van het park. U vindt het VO Balklandpark www.harlingen.nl/westerzeedijk onder ‘Nieuwsbrieven en Rapporten’.

 

Werkgroep Balklandpark-Noord

De werkgroep Balklandpark-Noord heeft na de zomer het initiatief genomen om een plan te maken voor het noordelijke deel van het Balklandpark. Hierover hebben wij u geïnformeerd in de Nieuwsbrief Westerzeedijk van november 2020. Het plan is inmiddels afgerond. In het plan is ruimte voor groen, biodiversiteit, beleving en educatie. Er zijn open en meer begroeide delen, natuurlijke speelaanleidingen, verschillende soorten beplanting en ruimte voor een bijenstal, insectenhotel en een vleermuishotel.

 

Een afbeelding van het ontwerp kunt u vinden in de losse bijlage en op de laatste pagina van deze nieuwsbrief. Het volledige plan staat op www.balklandpark.nl. Op deze website kunt u ook meer informatie vinden over de achtergrond van het initiatief en de initiatiefnemers.

 

Het is natuurlijk mogelijk om te reageren op het plan van de werkgroep Balklandpark-Noord. Hiervoor kunt u contact opnemen met de werkgroep via bovengenoemde website of door de gemeente Harlingen een mail te sturen via westerzeedijk@harlingen.nl.

 

In januari 2021 brengen de gemeente Harlingen en de klankbordgroep Westerzeedijk een advies uit op het plan van de werkgroep Balklandpark-Noord. Het college van B&W neemt in januari een besluit over het vervolg: op welke manier en onder welke voorwaarden wordt het plan van de werkgroep uitgewerkt.

 

Zeezwembad of havenzwembad

In een bericht van de LC online van 1 december stond dat er geen zeezwembad komt in Harlingen. Hierover is verwarring ontstaan. Graag nemen we in deze nieuwsbrief de ruimte om dit uit te leggen.

 

In de afgelopen jaren hebben we onderzoek gedaan naar mogelijke plekken voor een zee-/ havenzwembad. Eén van de locaties was het strand. Deze locatie viel na onderzoek af. De enige locatie die haalbaar bleek, is de Vluchthaven in de Willemshaven. Gezien we het nu hebben over een locatie in de haven, spreken we in onze communicatie van een havenzwembad.

 

De locatie Vluchthaven in de Willemshaven zijn we nog verder aan het onderzoeken. Dit onderzoek richt zich op de beste plek in de haven en de vorm (zwemschip, drijvend zwembad of vast zwembad) die het zwembad krijgt. De voorkeur van de gemeente gaat uit naar een drijvend of vast zwembad in de hoek tussen de kade en de Zuiderpier. We horen graag welke wensen u heeft voor het havenzwembad. Hierover kunt u ons mailen op westerzeedijk@harlingen.nl.

 

Algemeen Gemeente Natuur & Milieu

Meer nieuws

Het Alternatief 18 december 2020 - Kersteditie!

18-12-2020

HARLINGEN - En wederom zitten we in een lockdown, het is nu niet een intelligente, maar de regels zijn nu in ieder geval weer aangescherpt.

Makkelijk scoren met de juiste kerstcadeaus

18-12-2020

HARLINGEN - Meer dan ooit wil je degene die je lief hebt nu een cadeautje geven.

Bestel je cadeaus bij Faber Lederwaren

18-12-2020

HARLINGEN - Helaas is de winkel gesloten, maar we houden de moed erin!

Reacties

Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus IJssalon Min12 IJssalon Min12 Plus Lunenborg Plus Lunenborg Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Karsten Wonen Karsten Wonen Food 80/20 Food 80/20 Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires De Omdraai De Omdraai Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen BENG Evenementen BENG Evenementen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zensa Moda Zensa Moda Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Visie Events Visie Events Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Hubo-Faber Hubo-Faber Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Copini Opticiëns Copini Opticiëns Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie
BENG Evenementen BENG Evenementen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Haarmode Cats Haarmode Cats Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus The Shamrock The Shamrock IJssalon Min12 IJssalon Min12 Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Zensa Moda Zensa Moda Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot