Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Heerlijk Harlingen 2018

Heerlijk Harlingen 2018

Culinair Festival aan de haven van Harlingen waar eten, drinken, muziek en ontspanning centraal staan.
Lees verder...
Harlinger Voordeelcheque!

Harlinger Voordeelcheque!

Spaar PLUSpunten bij PLUS Lunenborg! Bij diverse lokale ondernemers krijgt u nu een nog hoger rendement! Namelijk 100% spaarwinst.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Nieuwsbrief Nieuw-Zuid september

12-09-2017

HARLINGEN - De nieuwsbrief van september 2017 is uit, hierin leest u onder andere over de laatste ontwikkelingen, de plannen die Nieuw Zuid heeft en welke activiteiten er worden aangeboden.

Nieuw seizoen

Wij hebben in Nieuw Zuid geen echte zomerstop gekend. Wel was te merken dat de aanloop wat minder was, maar het werk achter de schermen door de vrijwilligers ging met hetzelfde enthousiasme door en iedereen heeft zin in het komende seizoen.

 

De beheergroep heeft de periode gebruikt om een planning te maken en is naast de huidige 3 vaste vrijwilligers naarstig op zoek naar collega’s voor met name het schoonmaak werk. Het “ binnen schoolplein” is dankzij de donatie van planten uit de buurt, de moestuinbak en bloemperken echt op een tuin gaan lijken. Van het oude hout van spijkerstad is er een compostbak gemaakt. Momenteel wordt er nagedacht over banken en een gemetselde buurtbarbecue op dit plein.

 

Het is de bedoeling dat ook de website van Nieuw Zuid per september in de lucht gaat. Vanaf september wordt er door Stavoor op 3 ochtenden vanuit Nieuw Zuid ook alfabetiseringslessen gegeven. Deze lessen zijn bestemd voor mensen die in eigen land niet of nauwelijks naar school geweest zijn. Het belooft dus weer een druk seizoen te worden met veel nieuwe initiatieven en activiteiten.

 

Voor informatie kan je contact opnemen met:

Peet Veldhuizen tel.: 06-46105147,

E-mail: p.veldhuizen@deskule.nl

Herman Jillings tel.: 06-22895708

Of mail naar info@nieuwzuid.frl

 

Raad & Draad

Dinsdagmorgen van 9.30 uur tot 11.30 uur zijn er onder het genot van een kopje koffie of thee twee gezellige handwerk- en naai-uurtjes. Wil je haken, breien of borduren, Hedwich en Tjitske staan klaar om een helpende hand te bieden. Het is reuze gezellig om samen te handwerken rondom de tafel. Voor het naaiwerk zijn Dicky, Omar en Garry er. Ze helpen je graag met de problemen die je tijdens het naaien tegenkomt. Wil je een knoopsgat, kraag of steekzak leren maken, neem een oud laken of iets dergelijks mee en we gaan het je leren. Er staan vijf naaimachines en er is een klein naaiboxje met naaifournituren aanwezig. Zowel dames als heren zijn welkom in lokaal 3.

 

AMMEROETOE

Het plan voor een ‘Bewonersbedrijf AMMEROETOE’ (nu nog in oprichting) heeft, zoals in de krant heeft gestaan ‘de sympathie van de gemeente’! Inmiddels zijn de politieke partijen in Harlingen geïnformeerd. We hopen snel een afspraak met hen te krijgen om het plan toe te lichten. Dat is allemaal nodig om goodwill te krijgen. Zo zullen er opdrachten komen en vrijwilligers aan het werk kunnen.

 

Op onze takenlijst voor de komende tijd staat: contact leggen met Harlinger bedrijven en instellingen om met hen te kunnen samenwerken.

 

Avonturiers gezocht!

AMMEROETOE wordt een groot avontuur (dat maken we er met elkaar van!) en daarom hebben we avonturiers nodig die met ons willen samenwerken om van AMMEROETOE een succes te maken. Meer informatie? Kom even langs in gebouw Nieuw Zuid of stuur een mailtje naar info@ammeroetoe.nl. Dan maken we een praatje.

 

Uitnodiging voor de Vrouwengroep in Nieuw Zuid

De vakantie zit er weer bijna op en dat betekent dat de Vrouwengroep op woensdag 13 september weer van start gaat. De vrouwengroep staat open voor vrouwen van alle leeftijden en van verschillende culturen, die het fijn vinden elkaar te ontmoeten en gezellig een praatje te maken. Ook denken we na over leuke bezigheden en creatieve activiteiten in de vorm van koken, naaien, breien, samen koken of een spelletjes doen

 

Iedere woensdag is er vanaf 9.30 uur inloop van de vrouwengroep en ben je van harte welkom. Onze gastvrouw is dan aanwezig en de koffie met iets lekkers staat klaar. Mocht je bepaalde wensen of leuke ideeën hebben voor de vrouwengroep, laat het ons weten. Je bent van harte uitgenodigd en we zien je graag op woensdag 13 september in Nieuw Zuid. Wil je meer weten over de vrouwengroep dan kun je contact opnemen met Johanna Schaap 06-10890607 of per E-mail: j.schaap@harlingen.nl

 

Kinderactiviteiten

Het waren weer twee geslaagde middagen met de kinderen. De eerste middag hebben we een glitterglobe gemaakt onder het genot van een glaasje limonade en verse stukjes fruit. De tweede middag hebben de kinderen een auto gemaakt waarmee ze naar de drive-in bioscoop reden. We keken naar de film Mees Kees met een glaasje drinken, chips en stukjes vers fruit. Deze middagen werden begeleid door enthousiaste moeders en betrokkenen. Om elke twee weken een activiteiten aan te kunnen bieden zijn we op zoek naar vrijwilligers. Lijkt het je leuk om activiteiten te bedenken, voor te bereiden, materialen te regelen en mee te doen bij onze activiteiten? Loop dan eens binnen bij: Nieuw Zuid of stuur een mail naar info@nieuwzuid.frl.

 

Buurttuin

Sinds de laatste nieuwsbrief is er veel veranderd in de tuin. Er staat nu een compostbak, voor het groenafval, het bloemenperk is mooi groen geworden en de schaduwplek staat vol met planten, variërend van vetplanten, varens en planten geschikt voor bijen en vlinders. Dit is mede mogelijk gemaakt door onze nieuwste medewerker Peter. Een tuin- en klus-man in hart en nieren. Ook staan er wat beelden die gemaakt zijn door mensen met autisme. Wat nog in de planning zit is om dit jaar een ronde tafel te maken met in het midden een barbecue. Wil je dit bekijken kom gerust langs. Wil je informatie of heb je ideeën mail dan naar info@nieuwzuid.frl.

 

De vakantie is alweer bijna voorbij. Dus gaan we vanaf maandag 4 september weer starten met onze activiteiten. Iedere maandag van 10.00-12.00 uur is het AIC open voor informatie, luisterend oor en het lenen van boeken. Ook willen we meer thema avonden aan gaan bieden. Ook de Auti Coffee gaat weer van start en de gespreksgroep voor volwassenen met autisme.

 

Op woensdag 20 september is de officiële opening van het AIC. Hieronder het programma:

14.00–14.30 ontvangst met koffie/thee

14.30–14.45 officiële opening AIC

14.45–15.45 lezing autisme en stress door Henri Mandemaker

15.45–16.30 Netwerkborrel

Aanmelden: secretarisfriesland@nvaregio.nl. Toegang is gratis.

 

In het najaar zal er ook een boeklezing plaatsvinden. Schijfster Inge Altenburg- Lenten zal vertellen over haar boek “Ontelbaar veel hou ik van jou”. Over haar leven met een zoon met een complex Autisme Spectrum Stoornis. Voor meer informatie over het AIC kunt u bellen met Miranda Bosma: 06-23905141

 

Vitamine D-middag

Nieuw Zuid organiseert op dinsdag 17 oktober van 13.30-17.00 uur een vitamine D middag. Het is vrij inlopen, je hoeft je dus niet op te geven.

 

Filmavond door Jacob Roorda

Elke derde donderdagavond van de maand vertoont Jacob een film. Ook op donderdag 21 september is iedereen van harte welkom van 20.00-22.00 uur.


Filosofie op maandagavond van 19.00-21.00 uur.

Een toffe avond, die maandagavond, vinden sommige mensen die meedoen met praten over ‘levensdingen’. Maar cool, vet, hip zou ook kunnen, maar dat heb ik niet gehoord. Het leuke is dat er leeftijdsverschil is tussen de deelnemers en dat iedereen vanuit zijn eigen gezichtshoek durft te praten. De onderwerpen/vragen variëren van grote zaken als ‘ de vrije wil, de eigen keuze’. tot ‘heb je recht op een vrije plaats op een bankje, of in de trein, of mag iemand die bezet houden? ‘ Dat is het leuke! En iedereen is welkom!

 

 

De timmerwerkplaats

Het is weer zover. Vanaf woensdag 6 september is de timmerwerkplaats weer open. Een tweede afkortzaag is toegevoegd aan de hoeveelheid machines en de afzuiginstallatie is door de vrijwilligers geïnstalleerd. We zijn klaar voor de start! Wil je een timmeropdracht krijgen of wil je aan een eigen idee werken, dan kan dat op de woensdag- en donderdagmorgen. Je werkt dan onder de supervisie van deskundige vrijwilligers. Wil je werkzaamheden uitvoeren waarbij je machines nodig hebt, zoals reparaties van kasten, meubels o.i.d. dan kun je op de woensdag- of donderdagmiddag terecht. Je kunt dan zelf bezig, maar wel onder toezicht van wederom de vrijwilligers.

 

Voor de cursussen op woensdag- en donderdagmorgen vragen we een lesgeld van € 50,00. We hebben het cursusgeld drastisch verlaagd zoals je ziet! Voor het gebruik van machines op de middagen vragen we een in overleg een kleine bijdrage.

 

Openingstijden:

Woensdag: van 9.00 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 16.00 uur.

Donderdag: van 9.00 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 16.00 uur.

 

Wil je meer informatie of heb je vragen wat wel-of-niet mogelijk is, aarzel niet maar kom naar de werkplaats om een antwoord te krijgen.

 

Van het Spijkerstadgebeuren heeft de timmerwerkplaats een hoeveelheid houtmateriaal ontvangen en via de Bouwvereniging hebben we eveneens het nodige gekregen.

Wij danken beide organisaties van harte voor hun bereidwilligheid om materiaal aan ons af te staan.

 

Algemeen Kunst & Cultuur Zorg & Welzijn

Meer nieuws

fc Harlingen ruim langs Blauwhuis

12-09-2017

HARLINGEN - In de tweede bekerwedstrijd moest fc Harlingen aantreden tegen het twee klassen lager spelende Blauwhuis, getraind opnieuw door Bennie Zeilmaker.

Piet Paulusma opent gerestaureerde Oosterbrug

12-09-2017

HARLINGEN - Tijdens de Open Monumentendag zaterdag 9-9-2017 in Harlingen werd de gerestaureerde Oosterbrug heropend door weerman Piet Paulusma.

Hulpdiensten oefening op de nieuwe N31

12-09-2017

HARLINGEN - Op donderdag 14 september 2017 organiseert Veiligheidsregio Fryslân een grootschalige hulpverleningsoefening op de bouwplaats van de nieuwe autoweg N31 in Harlingen.

Reacties

VVV Harlingen VVV Harlingen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Atelier de Groot Atelier de Groot Visie Events Visie Events Haarmode Cats Haarmode Cats Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Ons Food&Wine Ons Food&Wine Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Vogelaar Audio Vogelaar Audio BENG Evenementen BENG Evenementen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant De Lichtboei De Lichtboei Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona IJssalon Min12 IJssalon Min12 Fotografie Dorus Fotografie Dorus ForHim Menswear ForHim Menswear Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zensa Moda Zensa Moda Plus Lunenborg Plus Lunenborg Karsten Wonen Karsten Wonen Dio Jurien Dio Jurien Hema Harlingen Hema Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Copini Opticiëns Copini Opticiëns Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht"
Atelier de Groot Atelier de Groot Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Vogelaar Audio Vogelaar Audio Zensa Moda Zensa Moda Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Ons Food&Wine Ons Food&Wine Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" ForHim Menswear ForHim Menswear Hema Harlingen Hema Harlingen