Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Bij de Lachende Koe geniet je van heerlijke gerechten voor een vaste prijs inclusief onbeperkt tapbier, wijn en fris.
Lees verder...
Open dag en Doe-middagen

Open dag en Doe-middagen

Zit je in groep 8 of misschien in groep 7? Kom kijken en kennis maken op de rsg Simon Vestdijk!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Boers Box

Boers Box

Nieuw in Harlingen! Huur nu uw eigen opslagruimte voor archief, inboedel of voorraad goederen bij Boers Box self storage!
Lees verder...
Plus en The Voice

Plus en The Voice

Beleef The voice of Holland intenser dan ooit bij PLUS Lunenborg. Spaar voor exclusieve The voice of Holland gadgets.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Alinex Uitzendbureau is specialist in uitzenden, detacheren, payrollen en werven- en selecteren van personeel in diverse sectoren.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 november is de werf en het bezoekerscentrum gesloten. Rond 1 april 2019 is bezoek weer welkom, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Nieuwsbrief Nieuw Zuid Harlingen november 2018

07-11-2018

HARLINGEN - Bijna twee jaar Nieuw Zuid zijn voorbij.

Van de kwartiermakers

Nog steeds zijn er bijna wekelijks gesprekken met inwoners van Harlingen over initiatieven en of Nieuw Zuid daarin iets kan betekenen. Soms gaat het om geheel nieuwe ideeën of plannen en soms bestaande, maar die mogelijk in samenhang met Nieuw Zuid beter tot hun recht komen. Het is iedere keer weer geweldig om te kijken met wat van enthousiasme en gedrevenheid mensen zich inzetten voor hun idealen en in vele gevallen ook ten behoeve van de gehele gemeenschap. De betrokkenheid bij wijk en stad is groot en voor ons als kwartiermakers is het echt een voorrecht om daar deel van uit te mogen maken.

 

Zoals al eerder is een aandachtpunt de komende tijd om een aantal zaken organisatorisch te borgen. Met name alles wat te maken heeft met het beheer van het gebouw moet goed geregeld worden, maar is ook kwetsbaar. Vrijwilligers van het eerste uur moeten een stapje terug doen vanwege gezondheidsklachten. Gelukkig hebben we inmiddels zo’n grote groep vrijwilligers ( meer dan 15 personen) dat het lukt om taken te verdelen. Ook komen er nog steeds nieuwe vrijwilligers bij. Met de nodige creativiteit, flexibiliteit en inzet, lukt het steeds weer om de organisatie rond te krijgen. Duidelijk is dat er een verschuiving plaats vind van kwartier maken naar het organiseren samen met de vrijwilligers van activiteiten en werkzaamheden. Op korte termijn verwachten we de gesprekken af te ronden met de gemeente over de plannen voor komend jaar.

 

In ieder geval gaan we de komende winter een aantal flinke klussen oppakken. Zo willen we een van de lokalen geschikt maken voor alles wat te maken heeft met beweging. Je kunt dan denken aan toneel, zang, dans en yoga. We verwachten ook dat we dit jaar nog uitslag krijgen over een fondsaanvraag en als dat doorgaat kunnen we voortvarend verder met het bewonersbedrijf Ammaroetoe. De Klussenbus heeft daarbij een voortrekkersrol en ondanks nog wat onduidelijkheden naar de toekomst hebben de medewerkers van de Klussenbus het afgelopen najaar veel werk verricht met name in tuinonderhoud bij inwoners die dat niet meer zelf voor elkaar konden krijgen. Bij het verschijnen van deze Nieuwsbrief staat het Sinterklaasfeest al weer voor de deur en snel daarop het einde van het jaar. We wensen iedereen en met name degenen die betrokken zijn bij Nieuw Zuid, nog een paar ‘bjusterbalike’ weken toe.

 

Download hier de nieuwsbrief:

 

Algemeen

Meer nieuws

Verslag van de VVD Harlingen uit de Raad van woensdag 31 oktober 2018

07-11-2018

HARLINGEN - Vanavond werden de eerste algemene beschouwingen van het nieuwe college na de verkiezingen behandeld.

Anna Casparii/Pizzeria Pompei competitie 02-11-2018

07-11-2018

HARLINGEN - Verslagen van de afgelopen week gespeelde wedstrijden.

Wie verdient de Boei van Harlingen?!

07-11-2018

HARLINGEN - De Boei van Harlingen is voor die persoon of groep personen die Harlingen het afgelopen jaar positief in het nieuws heeft gebracht.

Reacties

Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Fotografie Dorus Fotografie Dorus Atelier de Groot Atelier de Groot BENG Evenementen BENG Evenementen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Hema Harlingen Hema Harlingen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Karsten Wonen Karsten Wonen Zensa Moda Zensa Moda Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires De Lichtboei De Lichtboei VVV Harlingen VVV Harlingen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Almamater Almamater Copini Opticiëns Copini Opticiëns Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Haarmode Cats Haarmode Cats ForHim Menswear ForHim Menswear Vogelaar Audio Vogelaar Audio Visie Events Visie Events Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Dio Jurien Dio Jurien Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Hubo-Faber Hubo-Faber
Atelier de Groot Atelier de Groot De Lichtboei De Lichtboei Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Hema Harlingen Hema Harlingen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Almamater Almamater Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE ForHim Menswear ForHim Menswear Plus Lunenborg Plus Lunenborg Zensa Moda Zensa Moda