Open dag en Doe-middagen

Open dag en Doe-middagen

Zit je in groep 8 of misschien in groep 7? Kom kijken en kennis maken op de rsg Simon Vestdijk!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Alinex Uitzendbureau is specialist in uitzenden, detacheren, payrollen en werven- en selecteren van personeel in diverse sectoren. Alinex werkt voor u!
Lees verder...
Harlinger Voordeelcheque!

Harlinger Voordeelcheque!

Spaar PLUSpunten bij PLUS Lunenborg! Bij diverse lokale ondernemers krijgt u nu een nog hoger rendement! Namelijk 100% spaarwinst.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 november is de werf en het bezoekerscentrum gesloten. Rond 1 april 2019 is bezoek weer welkom, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Nieuwsbrief Nieuw Zuid Harlingen november 2018

07-11-2018

HARLINGEN - Bijna twee jaar Nieuw Zuid zijn voorbij.

Van de kwartiermakers

Nog steeds zijn er bijna wekelijks gesprekken met inwoners van Harlingen over initiatieven en of Nieuw Zuid daarin iets kan betekenen. Soms gaat het om geheel nieuwe ideeën of plannen en soms bestaande, maar die mogelijk in samenhang met Nieuw Zuid beter tot hun recht komen. Het is iedere keer weer geweldig om te kijken met wat van enthousiasme en gedrevenheid mensen zich inzetten voor hun idealen en in vele gevallen ook ten behoeve van de gehele gemeenschap. De betrokkenheid bij wijk en stad is groot en voor ons als kwartiermakers is het echt een voorrecht om daar deel van uit te mogen maken.

 

Zoals al eerder is een aandachtpunt de komende tijd om een aantal zaken organisatorisch te borgen. Met name alles wat te maken heeft met het beheer van het gebouw moet goed geregeld worden, maar is ook kwetsbaar. Vrijwilligers van het eerste uur moeten een stapje terug doen vanwege gezondheidsklachten. Gelukkig hebben we inmiddels zo’n grote groep vrijwilligers ( meer dan 15 personen) dat het lukt om taken te verdelen. Ook komen er nog steeds nieuwe vrijwilligers bij. Met de nodige creativiteit, flexibiliteit en inzet, lukt het steeds weer om de organisatie rond te krijgen. Duidelijk is dat er een verschuiving plaats vind van kwartier maken naar het organiseren samen met de vrijwilligers van activiteiten en werkzaamheden. Op korte termijn verwachten we de gesprekken af te ronden met de gemeente over de plannen voor komend jaar.

 

In ieder geval gaan we de komende winter een aantal flinke klussen oppakken. Zo willen we een van de lokalen geschikt maken voor alles wat te maken heeft met beweging. Je kunt dan denken aan toneel, zang, dans en yoga. We verwachten ook dat we dit jaar nog uitslag krijgen over een fondsaanvraag en als dat doorgaat kunnen we voortvarend verder met het bewonersbedrijf Ammaroetoe. De Klussenbus heeft daarbij een voortrekkersrol en ondanks nog wat onduidelijkheden naar de toekomst hebben de medewerkers van de Klussenbus het afgelopen najaar veel werk verricht met name in tuinonderhoud bij inwoners die dat niet meer zelf voor elkaar konden krijgen. Bij het verschijnen van deze Nieuwsbrief staat het Sinterklaasfeest al weer voor de deur en snel daarop het einde van het jaar. We wensen iedereen en met name degenen die betrokken zijn bij Nieuw Zuid, nog een paar ‘bjusterbalike’ weken toe.

 

Download hier de nieuwsbrief:

 

Algemeen

Meer nieuws

Verslag van de VVD Harlingen uit de Raad van woensdag 31 oktober 2018

07-11-2018

HARLINGEN - Vanavond werden de eerste algemene beschouwingen van het nieuwe college na de verkiezingen behandeld.

Anna Casparii/Pizzeria Pompei competitie 02-11-2018

07-11-2018

HARLINGEN - Verslagen van de afgelopen week gespeelde wedstrijden.

Wie verdient de Boei van Harlingen?!

07-11-2018

HARLINGEN - De Boei van Harlingen is voor die persoon of groep personen die Harlingen het afgelopen jaar positief in het nieuws heeft gebracht.

Reacties

Atelier de Groot Atelier de Groot Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Hema Harlingen Hema Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen VVV Harlingen VVV Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Fotografie Dorus Fotografie Dorus De Lichtboei De Lichtboei Plus Lunenborg Plus Lunenborg Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Hubo-Faber Hubo-Faber Almamater Almamater Zensa Moda Zensa Moda Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Copini Opticiëns Copini Opticiëns HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Dio Jurien Dio Jurien Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Vogelaar Audio Vogelaar Audio IJssalon Min12 IJssalon Min12 Ons Food&Wine Ons Food&Wine Visie Events Visie Events ForHim Menswear ForHim Menswear BENG Evenementen BENG Evenementen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht"
Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Plus Lunenborg Plus Lunenborg Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Visie Events Visie Events HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Atelier de Groot Atelier de Groot Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires