Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Bij de Lachende Koe geniet je van heerlijke gerechten voor een vaste prijs inclusief onbeperkt tapbier, wijn en fris.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Heerlijk Binnen 2019

Heerlijk Binnen 2019

20, 21 & 22 april wordt het Entrepotgebouw weer één groot culinair Foodwalhalla!
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Jawel, lieve PLUS klanten. Van zondag 24 februari t/m zaterdag 20 april kun je sparen voor vijf Fabeltjeskrant handpoppen!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april kunnen de Willem Barentsz-werf en ook de Witte Swaen weer bezocht worden.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Alinex Uitzendbureau is specialist in uitzenden, detacheren, payrollen en werven- en selecteren van personeel in diverse sectoren.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Nieuwsbrief Nieuw Zuid Harlingen november 2018

07-11-2018

HARLINGEN - Bijna twee jaar Nieuw Zuid zijn voorbij.

Van de kwartiermakers

Nog steeds zijn er bijna wekelijks gesprekken met inwoners van Harlingen over initiatieven en of Nieuw Zuid daarin iets kan betekenen. Soms gaat het om geheel nieuwe ideeën of plannen en soms bestaande, maar die mogelijk in samenhang met Nieuw Zuid beter tot hun recht komen. Het is iedere keer weer geweldig om te kijken met wat van enthousiasme en gedrevenheid mensen zich inzetten voor hun idealen en in vele gevallen ook ten behoeve van de gehele gemeenschap. De betrokkenheid bij wijk en stad is groot en voor ons als kwartiermakers is het echt een voorrecht om daar deel van uit te mogen maken.

 

Zoals al eerder is een aandachtpunt de komende tijd om een aantal zaken organisatorisch te borgen. Met name alles wat te maken heeft met het beheer van het gebouw moet goed geregeld worden, maar is ook kwetsbaar. Vrijwilligers van het eerste uur moeten een stapje terug doen vanwege gezondheidsklachten. Gelukkig hebben we inmiddels zo’n grote groep vrijwilligers ( meer dan 15 personen) dat het lukt om taken te verdelen. Ook komen er nog steeds nieuwe vrijwilligers bij. Met de nodige creativiteit, flexibiliteit en inzet, lukt het steeds weer om de organisatie rond te krijgen. Duidelijk is dat er een verschuiving plaats vind van kwartier maken naar het organiseren samen met de vrijwilligers van activiteiten en werkzaamheden. Op korte termijn verwachten we de gesprekken af te ronden met de gemeente over de plannen voor komend jaar.

 

In ieder geval gaan we de komende winter een aantal flinke klussen oppakken. Zo willen we een van de lokalen geschikt maken voor alles wat te maken heeft met beweging. Je kunt dan denken aan toneel, zang, dans en yoga. We verwachten ook dat we dit jaar nog uitslag krijgen over een fondsaanvraag en als dat doorgaat kunnen we voortvarend verder met het bewonersbedrijf Ammaroetoe. De Klussenbus heeft daarbij een voortrekkersrol en ondanks nog wat onduidelijkheden naar de toekomst hebben de medewerkers van de Klussenbus het afgelopen najaar veel werk verricht met name in tuinonderhoud bij inwoners die dat niet meer zelf voor elkaar konden krijgen. Bij het verschijnen van deze Nieuwsbrief staat het Sinterklaasfeest al weer voor de deur en snel daarop het einde van het jaar. We wensen iedereen en met name degenen die betrokken zijn bij Nieuw Zuid, nog een paar ‘bjusterbalike’ weken toe.

 

Download hier de nieuwsbrief:

 

Algemeen

Meer nieuws

Verslag van de VVD Harlingen uit de Raad van woensdag 31 oktober 2018

07-11-2018

HARLINGEN - Vanavond werden de eerste algemene beschouwingen van het nieuwe college na de verkiezingen behandeld.

Anna Casparii/Pizzeria Pompei competitie 02-11-2018

07-11-2018

HARLINGEN - Verslagen van de afgelopen week gespeelde wedstrijden.

Wie verdient de Boei van Harlingen?!

07-11-2018

HARLINGEN - De Boei van Harlingen is voor die persoon of groep personen die Harlingen het afgelopen jaar positief in het nieuws heeft gebracht.

Reacties

Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zensa Moda Zensa Moda Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Atelier de Groot Atelier de Groot Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie De Lichtboei De Lichtboei Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Hema Harlingen Hema Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus ForHim Menswear ForHim Menswear Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Fotografie Dorus Fotografie Dorus Dio Jurien Dio Jurien Karsten Wonen Karsten Wonen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor VVV Harlingen VVV Harlingen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Ons Food&Wine Ons Food&Wine BENG Evenementen BENG Evenementen
Fotografie Dorus Fotografie Dorus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Dio Jurien Dio Jurien BENG Evenementen BENG Evenementen ForHim Menswear ForHim Menswear Karsten Wonen Karsten Wonen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Hubo-Faber Hubo-Faber VVV Harlingen VVV Harlingen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht"