De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samengesteld!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Spaar je club gezond

Spaar je club gezond

Van zondag 5 september tot en met zaterdag 13 november 2021 kunnen klanten van PLUS Lunenborg sponsorpunten sparen voor geselecteerde clubs en verenigingen in hun buurt.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Nieuwsbrief Eilandparkeren januari 2021

14-01-2021

HARLINGEN - De gemeente neemt de exploitatie van parkeerterreinen P1, P2 en P3 over van de huidige exploitanten/eigenaren.

Momenteel bezig met de tijdelijke inrichting. De definitieve inrichting willen we graag samen met de omwonenden en belangstellende bepalen.

 

Werkzaamheden Skieppedykje

In januari 2021 gaan de terreinen over naar de gemeente. Voor die tijd gaan we een aantal werkzaamheden alvast oppakken.

 

Dit zijn:

  1. Opmeten van de huidige situatie op het Skieppedykje;
  2. Nemen van asfalt monsters op de Haulewei, het Skieppedykje en de parkeerplaats. Dit is om na te gaan of het asfalt teerhoudend is. Dit is grotendeels al uitgevoerd;
  3. Realisatie busbaan Skieppedykje. Voor eind dit jaar wordt asfalt aangebracht om het Skieppedykje recht te maken;
  4. Nemen verkeersbesluit voor realisatie van de bushaltes aan het Skieppedykje. Publicatie van dit besluit volgt binnen een paar weken.

 

Maatregelen Harlingerstraatweg

De Witte Kas wordt vanaf 1 januari 2021, of eerder als het terrein is overgedragen, ingericht als parkeerterrein. Hiervoor wordt het terrein voorzien van belijning, routes en nieuwe parkeerapparatuur. Het is de bedoeling dat het terrein vanaf 1 april 2021 gereed is voor gebruik. Om overlast voor de omgeving te beperken zijn een aantal aanvullende maatregelen gewenst.

 

Medio januari gaan we aan de slag met:

  • Opruimen van de huidige halte elementen (betonnen elementen om een verhoging te realiseren) aan de Harlingerstraatweg;
  • Realiseren van de nieuwe bushalte en busbaan aan het Skieppedykje. Hiervoor worden de betonnen halte elementen aan de Harlingerstraatweg hergebruikt.

Voor bovenstaande werkzaamheden hebben we toestemming van Wetterskip Fryslân nodig. Dit kan mogelijk vertraging opleveren in de planning. Ook wanneer er vorst in de grond zit, kunnen de werkzaamheden niet worden uitgevoerd vanwege nazakken van de grond.

 

Verder worden de volgende maatregelen voorgesteld:

  • Komend vanaf het parkeerterrein, komt een bord met “verplichte rijroute rechtsaf” (net als bij Kimswerda). Hier is een verkeersbesluit voor nodig welke binnenkort genomen zal worden;
  • De uitrit wordt voorzien van een verhoging in de weg, zodat auto’s gedwongen worden rechtsaf te slaan;
  • Vooralsnog moeten bussen aan het einde van het Skieppedykje draaien, ergens tussen het huidige P1 en terrein Witte Kas;
  • In overleg met de omwonenden willen we een drietal verkeersremmende maatregelen treffen op de Harlingerstraatweg. Twee nabij de bestaande woningen en één op de kruising met de Haulewei (kruispuntplateau).

 

Informatieavond bewoners 10 december 2020

Donderdag 10 december hebben we een informatieavond voor omwonenden en belangstellenden georganiseerd. Deze bijeenkomst stond in het teken van de tijdelijke maatregelen rondom het lang parkeerterrein en haar toekomstige inrichting. Onderaan deze pagina kunt u de powerpoint presentatie downloaden.

 

Presentatie lang parkeren 10 december 2020

 

Gemeente

Meer nieuws

Uitschrijving BRP onbekende bestemming

14-01-2021

HARLINGEN - Uit onderzoek van de gemeente Harlingen is gebleken dat onderstaande personen niet meer wonen op het adres waar zij volgens de Basisregistratie Personen (BRP) staan ingeschreven.

Coronaregels bij groepsactiviteiten jongeren

14-01-2021

HARLINGEN - Vanuit het rijk is in december 2020 een oproep ‘Jeugd aan Zet' aan gemeenten gedaan om voor kwetsbare jongeren tijdens corona toch activiteiten te organiseren.

Buurtsportcoaches Harlingen actief als Beweegteam Harlingen

14-01-2021

HARLINGEN - Sinds 1 januari jl. is Beweegteam Harlingen actief in de gemeente Harlingen.

Reacties

The Shamrock The Shamrock Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Fotografie Dorus Fotografie Dorus Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Plus Lunenborg Plus Lunenborg Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Copini Opticiëns Copini Opticiëns IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zensa Moda Zensa Moda Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor De Omdraai De Omdraai Food 80/20 Food 80/20 Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Visie Events Visie Events Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Karsten Wonen Karsten Wonen Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Haarmode Cats Haarmode Cats
Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zensa Moda Zensa Moda Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona The Shamrock The Shamrock Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Karsten Wonen Karsten Wonen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje IJssalon Min12 IJssalon Min12 Copini Opticiëns Copini Opticiëns BENG Evenementen BENG Evenementen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad