RSG Simon Vestdijk 2021-2022

RSG Simon Vestdijk 2021-2022

Maak kennis met Simon Vestdijk! Ben je benieuwd? Meld je dan aan voor de beleefmiddagen, open dagen en voorlichtingsavonden en kom langs!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Spaar je club gezond

Spaar je club gezond

Van zondag 5 september tot en met zaterdag 13 november 2021 kunnen klanten van PLUS Lunenborg sponsorpunten sparen voor geselecteerde clubs en verenigingen in hun buurt.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Nieuwjaarswoord burgemeester Roel Sluiter

08-01-2021

HARLINGEN - Dit jaar geen nieuwjaarsreceptie van de gemeente Harlingen om elkaar persoonlijk een gelukkig nieuwjaar te wensen.

Nieuwjaarswoord burgemeester Roel Sluiter Burgemeester Roel Sluiter.

Wel via onderstaande tekst en video een Nieuwjaarswoord aan alle inwoners van Harlingen, Midlum en Wijnaldum van burgemeester Roel Sluiter.

 

2020 - Het meest bijzondere jaar ooit

Er gebeurden dingen die je nooit had kunnen verwachten. Wie had kunnen bedenken dat je elkaar onder geen enkele voorwaarde een hand zou kunnen geven? Dat was toch onvoorstelbaar en ondenkbaar? En als je dan kijkt naar beelden van evenementen, mensen dicht opeen gepakt op festivals, dat je dan nu denkt: zal dat terugkomen? Kan dat straks weer?

 

Er zijn mensen ziek geworden, er zijn mensen gestorven, mensen zijn bang geweest voor hun leven, dat is zwaar. Mensen zijn zeker bang voor hun bedrijf, gaan we het redden, allemaal vrij existentiële vragen die mensen zichzelf moeten stellen. 

 

En aan de andere kant: Harlingen is wel "door" gegaan. We zijn niet gestopt of zo. We hebben wel een mooie zomer gehad waarbij het zelfs een beetje te druk werd op de Voorstraat, maar ik was ook wel blij dat het weer een beetje “normaal” leek. We zijn wél doorgegaan met onze grote projecten; bouwen op tal van locaties, de ontwikkelingen rond de Westerzeedijk, de Willemshaven. Ja, inderdaad, met lockdown kun je er niet van profiteren, maar we hebben wel doorgewerkt en de stad wordt wel mooier!

En over mooi gesproken: het Hannemahuis heeft nog niet eerder zo’n succesvolle tentoonstelling gehad als afgelopen zomer met de “Koele Wateren”, met al die schilderijen uit het Rijksmuseum. En het was ook nog eens heel mooi weer.

 

En dan naar het komende jaar - 2021

Vorig jaar om deze tijd konden we ons nog geen voorstelling maken van hoe dit jaar zou gaan verlopen. Dat noopt tot enige bescheidenheid als het gaat om voorspellingen, maar laten we er nu eens vanuit gaan dat het vaccineren goed verloopt, bij ons en in het buitenland. En dat we langzaam weer uit ons beperkingen komen. 

 

100 jaar geleden brak, aan het einde van de eerste wereldoorlog, de Spaanse Griep uit. Ze hebben het niet goed kunnen tellen toentertijd, maar 50 tot 100 miljoen doden. Daarna waren er de Roaring Twenties, die je kunt zien als één grote feestroes na alle doorstane ellende én als een uitbarsting van culturele vernieuwing en koortsachtige creativiteit.  Laten we hopen dat ons, na het virus en na het vaccin ook zo’n periode van opleving te wachten staat, daar zijn we echt aan toe (en daar moet de historische vergelijking dan ook maar ophouden).

 

Hopelijk komende zomer Visserijdagen!

We maken ons op voor de The Tall Ships Races Harlingen in ‘22!

We bouwen verder aan onze prachtgemeente en we verheugen ons op de toekomst!

 

Roel Sluiter - burgemeester Harlingen

 

Algemeen Corona Gemeente Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Maritieme Academie Harlingen krijgt bijzonder kompas

08-01-2021

HARLINGEN - Neptune Energy heeft een bijzonder kompas geschonken aan de Maritieme Academie in Harlingen.

Weekbericht GGD Fryslân 1 tot en met 7 januari 2021

08-01-2021

HARLINGEN - Besmettingen licht gestegen, grote animo voor vaccin.

Kasper vermist!

08-01-2021

HARLINGEN - Sinds maandag 4 januari is Kasper vermist.

Reacties

Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie The Shamrock The Shamrock Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok BENG Evenementen BENG Evenementen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Copini Opticiëns Copini Opticiëns Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Food 80/20 Food 80/20 Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zensa Moda Zensa Moda Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Hubo-Faber Hubo-Faber Fotografie Dorus Fotografie Dorus Plus Lunenborg Plus Lunenborg Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Visie Events Visie Events Karsten Wonen Karsten Wonen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis De Omdraai De Omdraai HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Haarmode Cats Haarmode Cats Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE
Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Copini Opticiëns Copini Opticiëns Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Hubo-Faber Hubo-Faber Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zensa Moda Zensa Moda Food 80/20 Food 80/20 BENG Evenementen BENG Evenementen De Omdraai De Omdraai The Shamrock The Shamrock Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Karsten Wonen Karsten Wonen Plus Lunenborg Plus Lunenborg De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot