De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samen!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Nieuwjaarswoord burgemeester Roel Sluiter

08-01-2021

HARLINGEN - Dit jaar geen nieuwjaarsreceptie van de gemeente Harlingen om elkaar persoonlijk een gelukkig nieuwjaar te wensen.

Nieuwjaarswoord burgemeester Roel Sluiter Burgemeester Roel Sluiter.

Wel via onderstaande tekst en video een Nieuwjaarswoord aan alle inwoners van Harlingen, Midlum en Wijnaldum van burgemeester Roel Sluiter.

 

2020 - Het meest bijzondere jaar ooit

Er gebeurden dingen die je nooit had kunnen verwachten. Wie had kunnen bedenken dat je elkaar onder geen enkele voorwaarde een hand zou kunnen geven? Dat was toch onvoorstelbaar en ondenkbaar? En als je dan kijkt naar beelden van evenementen, mensen dicht opeen gepakt op festivals, dat je dan nu denkt: zal dat terugkomen? Kan dat straks weer?

 

Er zijn mensen ziek geworden, er zijn mensen gestorven, mensen zijn bang geweest voor hun leven, dat is zwaar. Mensen zijn zeker bang voor hun bedrijf, gaan we het redden, allemaal vrij existentiële vragen die mensen zichzelf moeten stellen. 

 

En aan de andere kant: Harlingen is wel "door" gegaan. We zijn niet gestopt of zo. We hebben wel een mooie zomer gehad waarbij het zelfs een beetje te druk werd op de Voorstraat, maar ik was ook wel blij dat het weer een beetje “normaal” leek. We zijn wél doorgegaan met onze grote projecten; bouwen op tal van locaties, de ontwikkelingen rond de Westerzeedijk, de Willemshaven. Ja, inderdaad, met lockdown kun je er niet van profiteren, maar we hebben wel doorgewerkt en de stad wordt wel mooier!

En over mooi gesproken: het Hannemahuis heeft nog niet eerder zo’n succesvolle tentoonstelling gehad als afgelopen zomer met de “Koele Wateren”, met al die schilderijen uit het Rijksmuseum. En het was ook nog eens heel mooi weer.

 

En dan naar het komende jaar - 2021

Vorig jaar om deze tijd konden we ons nog geen voorstelling maken van hoe dit jaar zou gaan verlopen. Dat noopt tot enige bescheidenheid als het gaat om voorspellingen, maar laten we er nu eens vanuit gaan dat het vaccineren goed verloopt, bij ons en in het buitenland. En dat we langzaam weer uit ons beperkingen komen. 

 

100 jaar geleden brak, aan het einde van de eerste wereldoorlog, de Spaanse Griep uit. Ze hebben het niet goed kunnen tellen toentertijd, maar 50 tot 100 miljoen doden. Daarna waren er de Roaring Twenties, die je kunt zien als één grote feestroes na alle doorstane ellende én als een uitbarsting van culturele vernieuwing en koortsachtige creativiteit.  Laten we hopen dat ons, na het virus en na het vaccin ook zo’n periode van opleving te wachten staat, daar zijn we echt aan toe (en daar moet de historische vergelijking dan ook maar ophouden).

 

Hopelijk komende zomer Visserijdagen!

We maken ons op voor de The Tall Ships Races Harlingen in ‘22!

We bouwen verder aan onze prachtgemeente en we verheugen ons op de toekomst!

 

Roel Sluiter - burgemeester Harlingen

 

Algemeen Corona Gemeente Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Maritieme Academie Harlingen krijgt bijzonder kompas

08-01-2021

HARLINGEN - Neptune Energy heeft een bijzonder kompas geschonken aan de Maritieme Academie in Harlingen.

Weekbericht GGD Fryslân 1 tot en met 7 januari 2021

08-01-2021

HARLINGEN - Besmettingen licht gestegen, grote animo voor vaccin.

Kasper vermist!

08-01-2021

HARLINGEN - Sinds maandag 4 januari is Kasper vermist.

Reacties

Greenart Production Greenart Production The Shamrock The Shamrock Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn De Omdraai De Omdraai HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis De Lichtboei De Lichtboei Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Copini Opticiëns Copini Opticiëns Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Zensa Moda Zensa Moda Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Plus Lunenborg Plus Lunenborg Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Visie Events Visie Events Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Food 80/20 Food 80/20 Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Karsten Wonen Karsten Wonen Hubo-Faber Hubo-Faber IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen
Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus De Omdraai De Omdraai Hubo-Faber Hubo-Faber Visie Events Visie Events Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Greenart Production Greenart Production Zensa Moda Zensa Moda Food 80/20 Food 80/20 De Lichtboei De Lichtboei Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Plus Lunenborg Plus Lunenborg Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten The Shamrock The Shamrock Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires