Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Dé service supermarkt van Harlingen en omstreken. Hier staat de klant nog echt centraal!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Nieuwe voorzitter Raad van Advies Waddenzeehavens reikt EcoPort-certificaten uit

23-09-2021

HARLINGEN - Op 20 september heeft Anne-Wil Lucas in Harlingen de EcoPort-certificaten uitgereikt aan de Waddenzeehavens Port of Den Helder, Port of Harlingen, Groningen Seaports en de haven van Den Oever.

Nieuwe voorzitter Raad van Advies Waddenzeehavens reikt EcoPort-certificaten uit Uitreiking certificaten. Foto: Joachim de Ruijter

Lucas is de nieuwe voorzitter van de Raad van Advies Waddenzeehavens. Zij volgt Tineke Netelenbos op, die de Raad van Advies sinds de oprichting in 2009 heeft geleid.

 

EcoPort-certificaten

De EcoPort-certificaten worden verstrekt door ESPO aan havens die de milieuwetgeving onder controle hebben en die iedere twee jaar stappen zetten om de impact van de haven op de omgeving te verkleinen. Hierbij gaat het onder andere om het verminderen van afval, olieverontreiniging in zee en lichtuitstraling. Ze werken ook aan CO2 neutraliteit, slimmer baggeren en het verduurzamen van verbindingen tussen vaste wal en eilanden.

 

Groningen Seaports was de eerste zeehaven van Nederland die het Europese zeehaven EcoPort-certificaat in 2006 behaalde. Port of Den Helder, Port of Harlingen en haven Den Oever kregen het certificaat voor de derde maal, Groningen Seaports ontvangt het voor de zevende maal. De gecoördineerde EcoPort-certificering is een initiatief van de Raad van Advies Waddenzeehavens.

 

Tineke Netelenbos

Tineke Netelenbos heeft de Raad met verve voorgezeten en heeft veel bereikt. Onder haar leiding spraken grotere Waddenzeehavens in 2012 een gemeenschappelijke duurzame koers af. De samenwerking binnen de havensector leidde bijvoorbeeld tot het gezamenlijk behalen van EcoPort-certificaten.

 

Ook werden gezamenlijke Waddenfondsprogramma’s opgezet, zoals Building with Nature met EcoShape en Green Shipping met FME, de ondernemersorganisatie voor de technologische industrie.

 

Andere belangrijke stappen waren het sluiten van het Pact van Marrum met de natuurbeschermingsorganisaties en het ondertekenen van de Letter of intent met Duitse en Deense havens bij de Regeringsconferentie voor bescherming van de Waddenzee in Leeuwarden.

 

De instemming met de Agenda voor het Waddengebied 2050 was voor Tineke Netelenbos een mooie mijlpaal en een passend moment om de leiding aan een ander over te dragen.

 

Anne-Wil Lucas

Anne-Wil Lucas begon haar carrière als belangenbehartiger bij Natuurmonumenten. Ze werkte vervolgens voor het Ingenieursbureau Oranjewoud en was secretaris van het Waddenfonds. Na haar lidmaatschap in de Friese Staten werd ze van 2010 tot 2016 voor de VVD lid van de Tweede Kamer.

 

Op dit moment is zij Gebiedsdirecteur van Kenniscentrum Twente. Ze heeft een warm hart voor de Wadden en vindt het belangrijk dat alle partijen die betrokken zijn bij het Waddengebied met elkaar zoeken naar oplossingen om economie en ecologie hand in hand te laten gaan.

 

Algemeen Bedrijfsleven Gemeente Natuur & Milieu Sport & Recreatie

Meer nieuws

Versoepeling coronamaatregelen: Kantine HMHC gewoon open

23-09-2021

HARLINGEN - Afgelopen week hoorden we in de persconferentie van ons demissionaire kabinet over de komende versoepelingen van de coronamaatregelen per 25 september (komende zaterdag).

Harlinger Walking Footballers naar Terschellinger toernooi

23-09-2021

HARLINGEN - Voor het tweede jaar deden de Ouwe Seunen van het Walking Football team fc Harlingen mee aan een goed georganiseerd toernooi dat zaterdagmiddag plaats vond op de sportvelden van Midsland Terschelling.

Bierma Bestratingen kampioen Natour Bedrijven Sponsor Competitie 2021

23-09-2021

HARLINGEN - Na de laatste vlucht van de Bedrijven Sponsor Competitie die van de Natour vlucht vanuit Tongeren werd ook hier van de beker uitgereikt, dit is een van de vijf toeren van het vliegseizoen 2021

Reacties

Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Fotografie Dorus Fotografie Dorus Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Visie Events Visie Events Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Haarmode Cats Haarmode Cats Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Plus Lunenborg Plus Lunenborg Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zensa Moda Zensa Moda Karsten Wonen Karsten Wonen BENG Evenementen BENG Evenementen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Food 80/20 Food 80/20 Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Hubo-Faber Hubo-Faber Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires The Shamrock The Shamrock Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten
Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok The Shamrock The Shamrock Fotografie Dorus Fotografie Dorus Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Karsten Wonen Karsten Wonen Food 80/20 Food 80/20 Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Hubo-Faber Hubo-Faber Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Zensa Moda Zensa Moda Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen