RSG Simon Vestdijk 2021-2022

RSG Simon Vestdijk 2021-2022

Maak kennis met Simon Vestdijk! Ben je benieuwd? Meld je dan aan voor de beleefmiddagen, open dagen en voorlichtingsavonden en kom langs!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Spaar je club gezond

Spaar je club gezond

Van zondag 5 september tot en met zaterdag 13 november 2021 kunnen klanten van PLUS Lunenborg sponsorpunten sparen voor geselecteerde clubs en verenigingen in hun buurt.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Nieuwe voorzitter Raad van Advies Waddenzeehavens reikt EcoPort-certificaten uit

23-09-2021

HARLINGEN - Op 20 september heeft Anne-Wil Lucas in Harlingen de EcoPort-certificaten uitgereikt aan de Waddenzeehavens Port of Den Helder, Port of Harlingen, Groningen Seaports en de haven van Den Oever.

Nieuwe voorzitter Raad van Advies Waddenzeehavens reikt EcoPort-certificaten uit Uitreiking certificaten. Foto: Joachim de Ruijter

Lucas is de nieuwe voorzitter van de Raad van Advies Waddenzeehavens. Zij volgt Tineke Netelenbos op, die de Raad van Advies sinds de oprichting in 2009 heeft geleid.

 

EcoPort-certificaten

De EcoPort-certificaten worden verstrekt door ESPO aan havens die de milieuwetgeving onder controle hebben en die iedere twee jaar stappen zetten om de impact van de haven op de omgeving te verkleinen. Hierbij gaat het onder andere om het verminderen van afval, olieverontreiniging in zee en lichtuitstraling. Ze werken ook aan CO2 neutraliteit, slimmer baggeren en het verduurzamen van verbindingen tussen vaste wal en eilanden.

 

Groningen Seaports was de eerste zeehaven van Nederland die het Europese zeehaven EcoPort-certificaat in 2006 behaalde. Port of Den Helder, Port of Harlingen en haven Den Oever kregen het certificaat voor de derde maal, Groningen Seaports ontvangt het voor de zevende maal. De gecoördineerde EcoPort-certificering is een initiatief van de Raad van Advies Waddenzeehavens.

 

Tineke Netelenbos

Tineke Netelenbos heeft de Raad met verve voorgezeten en heeft veel bereikt. Onder haar leiding spraken grotere Waddenzeehavens in 2012 een gemeenschappelijke duurzame koers af. De samenwerking binnen de havensector leidde bijvoorbeeld tot het gezamenlijk behalen van EcoPort-certificaten.

 

Ook werden gezamenlijke Waddenfondsprogramma’s opgezet, zoals Building with Nature met EcoShape en Green Shipping met FME, de ondernemersorganisatie voor de technologische industrie.

 

Andere belangrijke stappen waren het sluiten van het Pact van Marrum met de natuurbeschermingsorganisaties en het ondertekenen van de Letter of intent met Duitse en Deense havens bij de Regeringsconferentie voor bescherming van de Waddenzee in Leeuwarden.

 

De instemming met de Agenda voor het Waddengebied 2050 was voor Tineke Netelenbos een mooie mijlpaal en een passend moment om de leiding aan een ander over te dragen.

 

Anne-Wil Lucas

Anne-Wil Lucas begon haar carrière als belangenbehartiger bij Natuurmonumenten. Ze werkte vervolgens voor het Ingenieursbureau Oranjewoud en was secretaris van het Waddenfonds. Na haar lidmaatschap in de Friese Staten werd ze van 2010 tot 2016 voor de VVD lid van de Tweede Kamer.

 

Op dit moment is zij Gebiedsdirecteur van Kenniscentrum Twente. Ze heeft een warm hart voor de Wadden en vindt het belangrijk dat alle partijen die betrokken zijn bij het Waddengebied met elkaar zoeken naar oplossingen om economie en ecologie hand in hand te laten gaan.

 

Algemeen Bedrijfsleven Gemeente Natuur & Milieu Sport & Recreatie

Meer nieuws

Versoepeling coronamaatregelen: Kantine HMHC gewoon open

23-09-2021

HARLINGEN - Afgelopen week hoorden we in de persconferentie van ons demissionaire kabinet over de komende versoepelingen van de coronamaatregelen per 25 september (komende zaterdag).

Harlinger Walking Footballers naar Terschellinger toernooi

23-09-2021

HARLINGEN - Voor het tweede jaar deden de Ouwe Seunen van het Walking Football team fc Harlingen mee aan een goed georganiseerd toernooi dat zaterdagmiddag plaats vond op de sportvelden van Midsland Terschelling.

Bierma Bestratingen kampioen Natour Bedrijven Sponsor Competitie 2021

23-09-2021

HARLINGEN - Na de laatste vlucht van de Bedrijven Sponsor Competitie die van de Natour vlucht vanuit Tongeren werd ook hier van de beker uitgereikt, dit is een van de vijf toeren van het vliegseizoen 2021

Reacties

Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Fotografie Dorus Fotografie Dorus De Omdraai De Omdraai De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Haarmode Cats Haarmode Cats Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Hubo-Faber Hubo-Faber Karsten Wonen Karsten Wonen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Plus Lunenborg Plus Lunenborg Zensa Moda Zensa Moda Food 80/20 Food 80/20 Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten IJssalon Min12 IJssalon Min12 Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Visie Events Visie Events Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis
Copini Opticiëns Copini Opticiëns Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt BENG Evenementen BENG Evenementen Haarmode Cats Haarmode Cats Food 80/20 Food 80/20 Karsten Wonen Karsten Wonen Hubo-Faber Hubo-Faber Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas De Omdraai De Omdraai De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok