Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
DELTA Netwerk

DELTA Netwerk

Gigasnel en stabiel glasvezel nu ook in Harlingen!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Nieuwe straatnaam in Almenum (video)

09-09-2022

HARLINGEN - Met de geplande nieuwbouw van Wooncentrum Almenum ontstaat er in Harlingen een nieuwe straat.

Nieuwe straatnaam in Almenum (video) Van links naar rechts: wethouder Erik de Groot, mevrouw Kwast, meneer van Hulst en mevrouw Koster. Foto: Joachim de Ruijter.

De gemeente was op zoek naar een originele en pakkende naam voor deze nieuwe straat. Daarom riep de gemeente inwoners op om een idee voor deze nieuwe straatnaam in te sturen. Dit is gedaan in de vorm van een prijsvraag in de Harlinger en Leeuwarder Courant. De prijs was eeuwige roem en een levensmiddelenpakket. Er waren maar liefst 116 inzendingen.

 

De jury, bestaande uit wethouder Erik de Groot, mevrouw Kwast (langst zittende bewoner van Almenum) en mevrouw Koster van de Bouwvereniging, heeft unaniem gekozen voor de nieuwe straatnaam. De nieuwe straat krijgt de naam ‘Sien van Hulstlaan’. Sien van Hulst, voluit Aafke Gesina van Hulst, heeft veel betekend voor Harlingen, en voor de gezondheidszorg in Nederland. Twee personen stuurden dit idee op naar de gemeente, mevrouw Blaauboer en meneer Claessens. Beiden konden helaas niet aanwezig zijn bij de onthulling en zullen hun prijs op een later moment in ontvangst nemen.

 

De nieuwe straatnaam werd afgelopen donderdag 8 september onthuld in het Woonzorgcentrum Almenum door wethouder Erik de Groot in het bijzijn van omwonenden, inwoners van het woonzorgcentrum en familie van mevrouw van Hulst. Ook stond er tijdens de onthulling een mooi portret van Sien van Hulst uit het Hannemahuis op het podium van de grote zaal.

 

In de tweeëntwintigste jaargang 2007 van het magazine ‘Oud Harlingen’, een uitgave van de Vereniging Oud Harlingen, stond het volgend: ‘Sien van Hulst: een afbeelding van haar is ingemetseld in de gang van het pand Noordijs 21. En omdat een vraag naar de gemeente toe, om deze fantastische vrouw met een straatnaam te eren nooit is gehonoreerd, heeft het laatste bestuur besloten om haar naam boven de ingangsdeur aan te brengen’.

 

Gelukkig heeft Sien van Hulst, de grondlegger en pionier van de wijkverpleging en het Groene Kruis in Nederland, uiteindelijk toch een eigen straat gekregen. Zo verdiend!

 

Video: CZ-videoful

Gemeente

Meer nieuws

Bekendmakingen van de Gemeente Harlingen week 36 - 2022

09-09-2022

HARLINGEN - Bekendmakingen van de Gemeente Harlingen van 5 t/m 9 september 2022.

Het Alternatief 114

09-09-2022

HARLINGEN - En ja hoor daar zijn we weer.

Repetities Sinterklaas Sprookje gestart!

09-09-2022

HARLINGEN - Het Lanenkaatsen, de Visserijdagen en morgen Harlingen Ongeschut.

Reacties

Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus The Shamrock The Shamrock BENG Evenementen BENG Evenementen Karsten Wonen Karsten Wonen Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Fotografie Dorus Fotografie Dorus Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Visie Events Visie Events Haarmode Cats Haarmode Cats Copini Opticiëns Copini Opticiëns Hubo-Faber Hubo-Faber Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zensa Moda Zensa Moda De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn IJssalon Min12 IJssalon Min12
Fotografie Dorus Fotografie Dorus Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Visie Events Visie Events Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Copini Opticiëns Copini Opticiëns De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn The Shamrock The Shamrock Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Haarmode Cats Haarmode Cats Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot