Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Nieuwe samenstelling Waddenrobkes

08-07-2022

HARLINGEN - Op 28 mei jl. speelden de Waddenrobkes hun laatste competitieronde met aansluitend de line-up bij Zeerobben 1 en op woensdagmiddag 1 juni werd de laatste training van dit seizoen afgewerkt.

Nieuwe samenstelling Waddenrobkes Foto's: Frans Bode.

Ondanks het feit dat de zomerstop is begonnen is het jeugdbestuur alweer drukdoende met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen. Daarom alvast een update.

 

Allereerst moest het jeugdbestuur op zoek naar een nieuwe coördinator voor deze groep als opvolger van de naar de JO8 vertrokken Ronald Bambach. Een belangrijke taak binnen de club. Een goede opvang en goede communicatie zijn erg belangrijk binnen deze leeftijdsgroep omdat het voor velen een eerste kennismaking met de voetbalsport is. Het jeugdbestuur is dan ook zeer tevreden met het feit dat Lieuwe Wesselius die taak op zich wil gaan nemen. Lieuwe kent de club als geen ander en is o.a. jaren jeugdvoorzitter geweest en weet hoe belangrijk deze levensader van de club is en wat er allemaal bij komt kijken.

 

De eerste resultaten zijn dan ook al zichtbaar. Onlangs werd een start gemaakt met het zoeken naar nieuwe geschikte trainers voor deze jongste groep. Training geven aan kinderen in de leeftijd van 4 tot 7 jaar vergt nu eenmaal weer andere vaardigheden. Op dit moment hebben Meike Bode, Jasper de Groot en Storm Seinen aangegeven dat zij komend seizoen aan de slag willen bij de Waddenrobkes. Op dit moment lopen er nog een aantal gesprekken en hoopt men in augustus de volledige nieuwe staf bij de Waddenrobkes te kunnen presenteren.

 

De trainingen van de Waddenrobkes zullen ook komend seizoen weer op de woensdagmiddag plaats vinden waarbij ook gekeken gaat worden of het mogelijk is extra faciliteiten aan ouders aan te bieden. De trainingen zijn van 17.00 tot 18.00 uur op het Oostersportpark.

De onderlinge competitie voor deze jongste groep is elke zaterdagochtend in de Froonacker/v.d. Witte arena van 09.00 tot 10.00 uur inclusief penalty’s schieten na afloop. Elk team heeft op de zaterdagmorgen een bondscoach (spelleider). Zij begeleiden en enthousiasmeren de kinderen. Deze competitie wordt in december afgesloten waarna de kinderen gaan trainen in de Waddenhal. Vanaf maart begint dan weer de voorjaarscompetitie die vervolgens in mei wordt afgesloten. 

 

Voordeel van deze opzet is dat kinderen gemakkelijk kunnen instromen. Bovendien speel je bij de Waddenrobkes alleen maar thuiswedstrijden en speel je in een mooi tenue van Nederland of Engeland, Brazilië, Duitsland etc. etc. Veel ouders willen graag dat de kinderen eerst hun zwemdiploma halen en daarna een sport kiezen. Het is echter bij Zeerobben ook mogelijk om eerst alleen te trainen en zodra het zwemdiploma binnen is kunnen de kinderen op zaterdagochtend meedoen. Het spelen op kleine veldjes met veel balcontacten en tegen leeftijdsgenootjes pakt goed uit zo zien ze bij Zeerobben. Met name de overgang van de Waddenrobkes naar de JO8-groep verloopt een stuk soepeler en zorgt voor veel plezier.

 

Natuurlijk is het voor veel kinderen spannend en nog onzeker of voetbal wel de juiste keuze is. Daarom is het mogelijk om straks eerst wat proeftrainingen te volgen om te kijken of de kinderen het wel leuk vinden. Pas daarna volgt definitieve aanmelding. De trainingen beginnen normaliter na afloop van de zomervakantie. De scholen beginnen weer op 29 augustus en dus zal de eerste training op woensdagmiddag 31 augustus plaats vinden maar aangezien op die dag de Visserijdagen van start gaan is dat op dit moment nog niet zeker. Daarover volgt later meer informatie.

Ouders die meer informatie willen over de gang van zaken bij de Waddenrobkes van Zeerobben of hun kind al willen aanmelden kunnen contact opnemen met de nieuwe coördinator Lieuwe Wesselius (06-53353122).

Foto's: Frans Bode.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Ingezonden: Dankbaar en trots op burgemeester Ina Sjerps van Harlingen

08-07-2022

HARLINGEN - Ik krijg na afgelopen zaterdag 25 juni 2022 berichten binnen met de vraag waarom ik niet aanwezig was bij de opening van de Witte Anjerperk, in de Harmenspark in Harlingen.

Badge Tall Ships Race Harlingen

08-07-2022

HARLINGEN - Het idee om een badge voor de Tall Ships Race Harlingen te maken, zijn de eerste schetsen en ideeën ontstaan in 2014.

Galerie de Vis: Gineke Zikken – Havens

08-07-2022

HARLINGEN - Met een tentoonstelling van havengezichten van Gineke Zikken haalt Galerie de Vis in Harlingen de zeelucht naar binnen.

Reacties

Hubo-Faber Hubo-Faber De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas BENG Evenementen BENG Evenementen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Copini Opticiëns Copini Opticiëns Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Visie Events Visie Events Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zensa Moda Zensa Moda Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Haarmode Cats Haarmode Cats Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad
Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Hubo-Faber Hubo-Faber Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Fotografie Dorus Fotografie Dorus Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zensa Moda Zensa Moda Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Haarmode Cats Haarmode Cats Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Visie Events Visie Events The Shamrock The Shamrock Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn