Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Dé service supermarkt van Harlingen en omstreken. Hier staat de klant nog echt centraal!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Nieuwe Kunst- en Cultuurvisie 2022 - 2028

10-03-2022

HARLINGEN - De gemeenteraad van Harlingen heeft onlangs – unaniem - de nieuwe Kunst- en Cultuurvisie 2022-2028 aangenomen.

Bij het opstellen van de visie zijn de inwoners van de gemeente Harlingen betrokken, maar ook in de uitvoeringsfase is een belangrijke rol weggelegd voor onze inwoners om samen de ambities te realiseren. Wethouder Erik de Groot noemt de nieuwe kunst- en cultuurvisie belangrijk omdat kunst en cultuur zorgen voor verbinding, zelfvertrouwen geeft en daardoor ook van sociale en economische waarde is. Hij is dan ook erg blij met de steun van de gemeenteraad voor de nieuwe Kunst- en Cultuurvisie.


Belangrijke onderdelen in de nieuwe visie

De behoefte aan ruimte: groot in de vorm van een multifunctionele ruimte als theater, film- of concertzaal en klein voor kleinschalige exposities, workshops etc. Een fysieke plek om elkaar te ontmoeten en waar uitwisseling kan plaatsvinden met aanvullend een digitale vindplaats met een overzicht wat er in Harlingen gebeurt en wie wat organiseert.

 

En er is vraag naar een groter aanbod voor jongeren en meer betrokkenheid van de jeugd, het benutten van alles wat Harlingen bijzonder maakt, toegankelijkheid (ook financieel), plus een coördinerende en verbindende rol van onze gemeente.

 

In de visie is een stip gezet in 2028 om de gewenste doelen en ambities te realiseren. Om deze te realiseren worden cultuurmakers en onze inwoners nauw betrokken bij het opstellen en uitvoeren van het nieuwe beleid, zo onderstreept wethouder Erik de Groot. Jaarlijks vindt na de zomervakantie een tussenevaluatie plaats en ieder twee jaar een evaluatie.

 

Algemeen Bedrijfsleven Evenement Gemeente Kunst & Cultuur Muziek Sport & Recreatie

Meer nieuws

Nieuwsbrief Westerzeedijk - maart 2022

10-03-2022

HARLINGEN - In de Nieuwsbrief Westerzeedijk - maart 2022 informatie over de herinrichting van het Balklandpark, waarbij ingezet wordt op de realisatie van een heuse stormbaan!

Queen on Air 12 maart 2022 bij Omroep RSH

10-03-2022

HARLINGEN - Zaterdagmorgen van 10.00 – 11.00 uur is er weer een uitzending van het programma Queen On Air bij Omroep RSH.

De senioren van Zeerobben

10-03-2022

HARLINGEN - Het was een mooie dag voor de seniorenafdeling.

Reacties

Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Plus Lunenborg Plus Lunenborg De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Hubo-Faber Hubo-Faber Zensa Moda Zensa Moda Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Visie Events Visie Events Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns IJssalon Min12 IJssalon Min12 Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Haarmode Cats Haarmode Cats Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Fotografie Dorus Fotografie Dorus BENG Evenementen BENG Evenementen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus
Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen The Shamrock The Shamrock Fotografie Dorus Fotografie Dorus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor BENG Evenementen BENG Evenementen Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Visie Events Visie Events Karsten Wonen Karsten Wonen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation