Ontmoet Simon Vestdijk

Ontmoet Simon Vestdijk

Op 2 december gaan we online voor een ontmoeting met ouders/verzorgers (en leerlingen) van groep 8! Meld je alvast aan en mis het niet!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Spaar nu voor het unieke Monopolyspel editie Harlingen!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Nieuwe Ierse pub 'Shamrock' half april open!

24-02-2020

HARLINGEN - In april 2020 staat Harlingen wat nieuws te wachten.

Nieuwe Ierse pub 'Shamrock' half april open! Arthuro La Serpe Foto: Welkom in Leeuwarden

Er wordt een Ierse pub geopend door Arturo en Thea, beide zijn ook de eigenaren zijn van Pizzeria Pompeï. Arturo, die al jaren in de horeca zit, kon niet meer stilzitten. Nu de Pizzeria opgezet is, is hij toe aan een nieuwe uitdaging. Wij spraken Arturo over zijn loopbaan en de plannen voor de Ierse pub Shamrock.

 

Eigenaren Arturo en Thea

Arturo, geboren in Rotterdam, woont sinds 1991 in Harlingen waar hij zijn vrouw Thea heeft ontmoet. Nadat hij zou moeten stoppen met werken om verder te kunnen leren, heeft hij de knoop doorgehakt en is hij toch fulltime gaan werken. Arturo was de verdiener van zijn gezin en voor hem was het geen optie om te stoppen met werken. Hierdoor is hij altijd in de horeca blijven hangen. Arturo heeft lang gewerkt in Leeuwarden, waar hij verschillende projecten heeft uitgevoerd. Zo heeft hij het voormalige Country City, nu bowlingbaan De Grote Keizer, een complete make-over gegeven. Hij heeft ervoor gezorgd dat de countrysfeer goed te vinden is, dat er plekken waren om te eten en hij heeft een all you can eat buffet opgezet. Arturo is ook nauw betrokken geweest bij Pizzeria Pompeï in Leeuwarden. Hij heeft geholpen met het opzetten van deze pizzeria en heeft het overgedragen aan twee nieuwe eigenaren. Nadat hij deze projecten afgerond had, was hij erop gebrand om een nieuw project te beginnen. Dat werd Shamrock, een Ierse pub die gevestigd wordt in Harlingen.

 

Al twee keer afgehuurd

Ondernemen is onderdeel van Arturo, daardoor is het voor hem de hoogste tijd om te beginnen aan een nieuwe uitdaging. ‘Samen met mijn vriendengroep gaan we in mei altijd naar Benidorm. Hier zit een Ierse pub waar we altijd naar toe gaan, de Shamrock. Dit is een echte huiskamer en ik voel me hier altijd direct thuis. Ik wil anderen dit gevoel ook geven en daarom ben ik begonnen met dit project. Doordat deze pub veel goede herinneringen voor me heeft, ga ik mijn pub openen onder dezelfde naam’, legt Arturo uit. Door heel Friesland heeft hij gezocht voor een locatie en uiteindelijk kwam dichtbij Pizzeria Pompeï in Harlingen een a-locatie vrij. Dit zorgde voor een kans die hij niet kon laten liggen en hij heeft de kans dan ook met beide handen gegrepen. Shamrock is al twee keer afgehuurd zonder dat hij open is. Dat de behoefte voor een Ierse pub leeft in Harlingen, is dus meer dan zeker.

 

Een plek waar je je direct thuis voelt

Als je in april 2020 de Shamrock binnenloopt voel je je direct thuis. Het interieur van de Shamrock geeft je het gevoel van een huiskamer met een ongedwongen sfeer. De ervaring die Arturo heeft gehad bij verschillende Ierse pubs, is een ervaring die hij voor zijn klanten ook wenst. ‘In mijn pub ga je je direct thuis voelen en merk je de gezelligheid bij binnenkomst. Ik vind het belangrijk dat mijn klanten sport kunnen kijken en met elkaar kunnen praten onder het genot van veel verschillende soorten bier en niet te duur eten’, vertelt Arturo. Er komt een terras aan de zonzijde, zo kunnen de klanten als het mooi weer is genieten in de zon. ‘Shamrock betekent klavertje drie, ik heb ervoor gezorgd dat dit ook terugkomt in het logo. Het klavertje, een pint bier en de kleuren slaan typisch op Ierland’, verklaart Arturo.

 

Perfect Guinness tappen

Om zich goed te kunnen voorbereiden op de opening in april, heeft Arturo een rondleiding gehad in de Guinness fabriek. Guinness is het bier wat uit Ierland zelf vandaan komt. Het is een Ruby Red kleurig biertje, ondanks dat veel mensen het aanzien voor een zwart biertje. Het is gemaakt van Stout en wordt gekenmerkt als speciaal bier. De fabriek van Guinness bevindt zich in Dublin, de hoofdstad van Ierland. ‘Tijdens de kerstdagen ben ik in Dublin geweest, helaas was er hierdoor veel dicht in de stad. Wel is het een goede voorbereiding geweest op de opening van Shamrock. Ik weet nu precies hoe ik Guinness bier moet tappen en heb ook een tapcertificaat ontvangen’, vertelt Arturo. Arturo weet dus precies hoe hij een perfect Guinness biertje kan tappen voor zijn toekomstige klanten. Naast het bezoek aan de fabriek is Arturo langs een aantal toeristische Ierse pubs geweest. Hier zaten bijna geen Ieren, maar toch heeft Arturo iets kunnen leren van hoe het eraan toegaat in een Ierse pub. ‘Ik heb al veel pubs bezocht, maar toch heb ik iets nieuws geleerd in Dublin. Ik weet nu hoe het werkt met het diner in een Ierse pub, waardoor ik het in Shamrock ook zo ga regelen. Er is de hele dag de mogelijkheid om het diner te bestellen en vanaf 20.00 uur is er alleen nog tijd voor hapjes en het drinken.’

 

Shamrock is een unieke ervaring

Shamrock is erg uniek, dit komt door meerdere elementen. Er is nog geen pub in Harlingen, dit zorgt er voor dat Shamrock heel erg opvalt en je het een andere soort ervaring meegeeft dan een normaal café. ‘Ik vind het belangrijk dat mijn klanten genoeg keuze hebben. Zo komen er veel verschillende bieren op de tap en komen er geen dure gerechten op. Wel komt er een mengelmoes tussen typische Ierse gerechten en andere gerechten. Denk hierbij aan Fish and Chips en Black Angus. Verder serveer ik ook een Hamburger saté en nog veel meer. De afwisseling wordt aangesterkt met verschillende activiteiten die georganiseerd worden in Shamrock. Zo is er met regelmaat live muziek en er worden pubquizzen gehouden’, vertelt Arturo. In Shamrock is er dus genoeg afwisseling van gerechten en activiteiten. Het wordt een huiskamer waarin je je nooit hoeft te vervelen.

 

Open april 2020

De openingsdatum van Shamrock is half april 2020. Wil jij dus een keer naar een andere plek in Harlingen, dan je standaard café? Of heb je pubs altijd al leuk gevonden, maar vond je ze te ver weg? Grijp je kans en kom langs in april en proef de unieke sfeer van Shamrock.

 

Lijkt jou het leuk om het team te versterken en toe te behoren tot de familie van Shamrock? Pak nu je kans, want, Shamrock is nog opzoek naar personeel. Zo zoeken ze een kok, keukenhulp, bediening en mensen voor de afwas. Als je interesse hebt, stuur dan een mail naar lase@home.nl.

 

Door Selina Spanhaak / www.welkominleeuwarden.nl

 

Meer nieuws

Raad buigt zich over opties ambtelijke huisvesting na nieuw onderzoek

24-02-2020

HARLINGEN - De gemeenteraad van Harlingen vergadert in de commissie van 4 maart en de raad van 18 maart over de nieuwe ambtelijke huisvesting.

De beloftes van Zeerobben

24-02-2020

HARLINGEN - Zeerobben 2 (de beloftes) kennen een uitstekende start na de winterstop.

Second Life Jazz Band terug in Harlingen

24-02-2020

HARLINGEN - Het Centrum Traditionele Jazz Harlingen (CTJH) heeft deze gerenommeerde band na een geweldig concert begin 2019 in Trebol en een spetterend optreden tijdens de Visserijdagen van vorig jaar opnieuw geboekt.

Reacties

Broodje Nuchter Broodje Nuchter Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Haarmode Cats Haarmode Cats Greenart Production Greenart Production Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zensa Moda Zensa Moda Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Karsten Wonen Karsten Wonen HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot The Shamrock The Shamrock DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Visie Events Visie Events Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Food 80/20 Food 80/20 Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Hubo-Faber Hubo-Faber Copini Opticiëns Copini Opticiëns Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis
Plus Lunenborg Plus Lunenborg Karsten Wonen Karsten Wonen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Haarmode Cats Haarmode Cats BENG Evenementen BENG Evenementen Greenart Production Greenart Production Broodje Nuchter Broodje Nuchter IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Hubo-Faber Hubo-Faber Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Copini Opticiëns Copini Opticiëns