Programma TSRH2018

Programma TSRH2018

Kom tijdens The Tall Ships Races Harlingen 2018 de schepen bekijken, genieten van optredens en divers entertainment voor iedereen!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Heerlijk Harlingen 2018

Heerlijk Harlingen 2018

Culinair Festival aan de haven van Harlingen waar eten, drinken, muziek en ontspanning centraal staan.
Lees verder...
Harlinger Voordeelcheque!

Harlinger Voordeelcheque!

Spaar PLUSpunten bij PLUS Lunenborg! Bij diverse lokale ondernemers krijgt u nu een nog hoger rendement! Namelijk 100% spaarwinst.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Nieuwe grote musicalproductie in 2019 voor Harlingen e.o.

05-02-2018

HARLINGEN - De mensen achter de musical “De betovering van Belle en het beest”, die in juni en juli 2017 vijf keer een volle zaal trok in stadsschouwburg Trebol in Harlingen, komen begin 2019 met een geheel nieuwe grote productie voor Harlingen en omstreken.

Nieuwe grote musicalproductie in 2019 voor Harlingen e.o. V.l.n.r.: Jurrian Marx, Raymond de Ronde, Michelle Bergsma en Tommy Zonneveld.

Er is wederom gekozen voor Trebol om de musical voor het voetlicht te brengen. Met “De betovering van Belle en het beest” kwam een sprookje tot leven voor Harlingen en Friesland. De bezoekers waren laaiend enthousiast! Dit smaakte duidelijk naar meer.

 

Raymon de Ronde en Michelle Bergsma, de aanstichters van de productie, zijn ontzettend blij en trots dat het weer gaat gebeuren. De keus voor een nieuwe musical was na het zien van de “echte”, niet zo heel erg moeilijk. Ciske de Rat, de musical, is de titel van de nieuwe productie. Ciske de Rat, het straatschoffie, die opgroeit tot Cis de Man, is bekend bij een groot publiek. Joop van den Ende Theater-producties heeft de musical landelijk op de planken gebracht, met Danny de Munk in de hoofdrol. Nu gaan Raymon en Michelle dat doen, samen met heel veel andere mensen.

 

Ciske de Rat, de musical, is gebaseerd op de trilogie van Piet Bakker en voor het theater bewerkt door André Breedland en Maurice Wijnen. De muziek is van Henny Vrienten en het script en de liedteksten van de hand van André Breedland. De arrangementen zijn gemaakt door Jurre Haanstra, Jakob Klaasse, Piet Souer, Gerbrand Westveen en Jeroen Sleyfer (supervisie). Producent van de oorspronkelijke productie is, zoals eerder genoemd, Joop van den Ende Theaterproducties B.V. en zonder officiële rechten mogen Raymon en Michelle niets namaken of naspelen en daarom is de licentie verkregen door Stage Entertainment.

 

Jurrian Marx, links op de foto naast Raymon, was de muzikale leider bij “De betovering van Belle en het beest” en zal die rol ook bij deze productie op zich nemen. Tommy Zonneveld, rechts naast Michelle, gaat de regie doen.

 

  • In maart a.s. zullen de audities plaatsvinden, datum, locatie en tijd worden nog bekend gemaakt. Voor de verschillende rollen zijn de makers op zoek naar mannen, vrouwen en kinderen. Voor deze amateurproductie kan iedereen zich aanmelden voor de auditie.

 

Raymon, Michelle en de andere medewerkers hopen op veel aanmeldingen, om er dan vervolgens, als de rollen verdeeld zijn, een prachtig jaar van te maken en met elkaar toe te werken naar een hoogstaande opvoering van Ciske de Rat, de musical in Harlingen.

Kunst & Cultuur

Meer nieuws

The Tall Ships Races 2018 zoekt muzikaal talent!

05-02-2018

HARLINGEN - The Tall Ships Races Harlingen 2018 is op zoek naar muzikaal talent voor een passend anthem.

PvdA levert kandidatenlijst in

05-02-2018

HARLINGEN - Vanochtend heeft PvdA-fractievoorzitter Edwin Helvrich namens de PvdA Harlingen de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart ingeleverd.

Zeer geslaagde "gitarenavond"!

05-02-2018

MIDLUM - In de Spil in Midlum was het zaterdagavond "gitarenavond".

Reacties

Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis VVV Harlingen VVV Harlingen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Visie Events Visie Events Copini Opticiëns Copini Opticiëns ForHim Menswear ForHim Menswear Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Dio Jurien Dio Jurien Haarmode Cats Haarmode Cats Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Hema Harlingen Hema Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Fotografie Dorus Fotografie Dorus Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Almamater Almamater Hubo-Faber Hubo-Faber HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Ons Food&Wine Ons Food&Wine Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Vogelaar Audio Vogelaar Audio Zensa Moda Zensa Moda Atelier de Groot Atelier de Groot Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt BENG Evenementen BENG Evenementen Karsten Wonen Karsten Wonen De Lichtboei De Lichtboei
Visie Events Visie Events Fotografie Dorus Fotografie Dorus Haarmode Cats Haarmode Cats Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Plus Lunenborg Plus Lunenborg Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant VVV Harlingen VVV Harlingen De Lichtboei De Lichtboei Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen ForHim Menswear ForHim Menswear Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam