RSG Simon Vestdijk 2021-2022

RSG Simon Vestdijk 2021-2022

Maak kennis met Simon Vestdijk! Ben je benieuwd? Meld je dan aan voor de beleefmiddagen, open dagen en voorlichtingsavonden en kom langs!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Spaar je club gezond

Spaar je club gezond

Van zondag 5 september tot en met zaterdag 13 november 2021 kunnen klanten van PLUS Lunenborg sponsorpunten sparen voor geselecteerde clubs en verenigingen in hun buurt.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Nieuwe free fall lifeboat in Harlingen voor mbo- en hbo zeevaartstudenten Maritieme Academie Holland

31-03-2021

HARLINGEN - Bij de Maritieme Academie in Harlingen is een nieuwe free fall lifeboat gerealiseerd en half maart in gebruik genomen.

Het betreft een uitbreiding op het bestaande safety trainingscentrum van de Maritieme Academie Holland (MAH). Met de uitbreiding van de free fall installatie worden alle zeevaartstudenten van de samenwerkende mbo en hbo scholen in Harlingen getraind op alle verplichte lifeboat evacuaties die zich aan boord kunnen voordoen.

 

Het bestuur van de Maritieme Academie Holland (MAH) heeft unaniem besloten te investeren in de uitbreiding van het gezamenlijke trainingscentrum met de free fall opstelling. ‘Safety is een essentieel aspect in de zeevaart. Het is belangrijk dat onze studenten daar goed in worden getraind. Door in gezamenlijkheid te investeren, gaan we op een doelmatige manier om met onze onderwijsmiddelen en hebben we in Harlingen een prachtige safety-installatie staan die is toegesneden op het trainen van onze toekomstig zeevarenden’, aldus Leon Maas, directeur-bestuurder MAH. ‘Met de installatie van deze free fall lifeboat krijgt niet alleen de MAH, maar ook de gemeente Harlingen de moderne maritieme uitstraling die ze verdient’, vult Arjen Mintjes aan, directeur Maritieme Academie Harlingen.

 

Al jaren wordt de specialistische training Proficiency in Survival Crafts and Rescue Boats (PSCRB) - in het Nederlands bekend onder de titel Training Reddingmiddelen -voor de MAH-samenwerkende scholen verzorgd op de locatie in Harlingen. Naast de klassieke lifeboat wordt de free fall lifeboat steeds vaker toegepast aan boord van zeeschepen. Met de uitbreiding kunnen nu alle in de praktijk voorkomende scenario’s in een veilige omgeving worden getraind. Zeevaartstudenten uit Urk, Delfzijl, Terschelling, Amsterdam en IJmuiden en komen tijdens hun opleiding allemaal een kleine week naar Harlingen om daar procedures en vaardigheden te trainen met survival en rescue boats. Ook de studenten uit Harlingen zelf trainen uiteraard op de installatie.  Er is genoeg ruimte voor de deelnemersgroepen op de installatie en ook kan de boot rondom worden geïnspecteerd.

 

Aan de hand van een ontwerp van de firma ADONIN is het project door aannemer De Boer & De Groot in samenwerking met North Sea Davit and Lifeboat Services (NSDLS) gerealiseerd. Om deze investering mogelijk te maken, is een financiële ondersteuning ontvangen van het Vaderlandsch Fonds.

Algemeen Bedrijfsleven Onderwijs

Meer nieuws

Razende Roeland raast weer live net voor de avondklok

31-03-2021

HARLINGEN - Donderdagavond 21.00 uur is het weer tijd voor je metal vitamines en deze avond mag het weer live want de klok is een uur verzet dus het is een uurtje later avond. Heerlijk toch?

Gemeente stelt €200.000,- beschikbaar om het culturele leven na corona voor Harlingen te behouden

31-03-2021

HARLINGEN - B&W gaan dorps- en buurthuizen, culturele en maatschappelijke instellingen en vrijwilligersorganisaties jeugd helpen om in en na coronatijd te blijven bestaan.

Uit de schatkamer van... Johannes Brandsma

31-03-2021

HARLINGEN - Donderdag 1 april (nee geen grap), is er weer een 'Uit de schatkamer van...' met als gast, Johannes Brandsma.

Reacties

Plus Lunenborg Plus Lunenborg BENG Evenementen BENG Evenementen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Copini Opticiëns Copini Opticiëns Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot De Omdraai De Omdraai Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt IJssalon Min12 IJssalon Min12 Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Karsten Wonen Karsten Wonen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zensa Moda Zensa Moda Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats The Shamrock The Shamrock Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Visie Events Visie Events Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Fotografie Dorus Fotografie Dorus De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Hubo-Faber Hubo-Faber
HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Plus Lunenborg Plus Lunenborg De Omdraai De Omdraai Visie Events Visie Events Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Fotografie Dorus Fotografie Dorus Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis IJssalon Min12 IJssalon Min12