De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samen!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Nieuwe free fall lifeboat in Harlingen voor mbo- en hbo zeevaartstudenten Maritieme Academie Holland

31-03-2021

HARLINGEN - Bij de Maritieme Academie in Harlingen is een nieuwe free fall lifeboat gerealiseerd en half maart in gebruik genomen.

Het betreft een uitbreiding op het bestaande safety trainingscentrum van de Maritieme Academie Holland (MAH). Met de uitbreiding van de free fall installatie worden alle zeevaartstudenten van de samenwerkende mbo en hbo scholen in Harlingen getraind op alle verplichte lifeboat evacuaties die zich aan boord kunnen voordoen.

 

Het bestuur van de Maritieme Academie Holland (MAH) heeft unaniem besloten te investeren in de uitbreiding van het gezamenlijke trainingscentrum met de free fall opstelling. ‘Safety is een essentieel aspect in de zeevaart. Het is belangrijk dat onze studenten daar goed in worden getraind. Door in gezamenlijkheid te investeren, gaan we op een doelmatige manier om met onze onderwijsmiddelen en hebben we in Harlingen een prachtige safety-installatie staan die is toegesneden op het trainen van onze toekomstig zeevarenden’, aldus Leon Maas, directeur-bestuurder MAH. ‘Met de installatie van deze free fall lifeboat krijgt niet alleen de MAH, maar ook de gemeente Harlingen de moderne maritieme uitstraling die ze verdient’, vult Arjen Mintjes aan, directeur Maritieme Academie Harlingen.

 

Al jaren wordt de specialistische training Proficiency in Survival Crafts and Rescue Boats (PSCRB) - in het Nederlands bekend onder de titel Training Reddingmiddelen -voor de MAH-samenwerkende scholen verzorgd op de locatie in Harlingen. Naast de klassieke lifeboat wordt de free fall lifeboat steeds vaker toegepast aan boord van zeeschepen. Met de uitbreiding kunnen nu alle in de praktijk voorkomende scenario’s in een veilige omgeving worden getraind. Zeevaartstudenten uit Urk, Delfzijl, Terschelling, Amsterdam en IJmuiden en komen tijdens hun opleiding allemaal een kleine week naar Harlingen om daar procedures en vaardigheden te trainen met survival en rescue boats. Ook de studenten uit Harlingen zelf trainen uiteraard op de installatie.  Er is genoeg ruimte voor de deelnemersgroepen op de installatie en ook kan de boot rondom worden geïnspecteerd.

 

Aan de hand van een ontwerp van de firma ADONIN is het project door aannemer De Boer & De Groot in samenwerking met North Sea Davit and Lifeboat Services (NSDLS) gerealiseerd. Om deze investering mogelijk te maken, is een financiële ondersteuning ontvangen van het Vaderlandsch Fonds.

Algemeen Bedrijfsleven Onderwijs

Meer nieuws

Razende Roeland raast weer live net voor de avondklok

31-03-2021

HARLINGEN - Donderdagavond 21.00 uur is het weer tijd voor je metal vitamines en deze avond mag het weer live want de klok is een uur verzet dus het is een uurtje later avond. Heerlijk toch?

Gemeente stelt €200.000,- beschikbaar om het culturele leven na corona voor Harlingen te behouden

31-03-2021

HARLINGEN - B&W gaan dorps- en buurthuizen, culturele en maatschappelijke instellingen en vrijwilligersorganisaties jeugd helpen om in en na coronatijd te blijven bestaan.

Uit de schatkamer van... Johannes Brandsma

31-03-2021

HARLINGEN - Donderdag 1 april (nee geen grap), is er weer een 'Uit de schatkamer van...' met als gast, Johannes Brandsma.

Reacties

Broodje Nuchter Broodje Nuchter Haarmode Cats Haarmode Cats Visie Events Visie Events Zensa Moda Zensa Moda Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Hubo-Faber Hubo-Faber Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Fotografie Dorus Fotografie Dorus Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen The Shamrock The Shamrock Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Food 80/20 Food 80/20 Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Greenart Production Greenart Production Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Karsten Wonen Karsten Wonen De Omdraai De Omdraai Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Plus Lunenborg Plus Lunenborg IJssalon Min12 IJssalon Min12 Copini Opticiëns Copini Opticiëns Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie BENG Evenementen BENG Evenementen De Lichtboei De Lichtboei
Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Haarmode Cats Haarmode Cats Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot IJssalon Min12 IJssalon Min12 Fotografie Dorus Fotografie Dorus Visie Events Visie Events Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Broodje Nuchter Broodje Nuchter Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Greenart Production Greenart Production BENG Evenementen BENG Evenementen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï De Omdraai De Omdraai Plus Lunenborg Plus Lunenborg Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona