Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Nieuw parkeerbeleid per 1 januari 2023 | Harlingen

25-11-2022

HARLINGEN - Parkeren kan in de gemeente Harlingen op veel verschillende locaties.

 

Vanaf 1 januari 2023 geldt een nieuw parkeerbeleid in Harlingen. Hierdoor is het parkeren eenvoudiger en wordt de parkeerdruk in de binnenstad verlaagd, onder andere omdat er minder dagbezoekers van de eilanden in de binnenstad parkeren.

 

De parkeerautomaten worden vervangen door digitale automaten en het kenteken-parkeren wordt ingevoerd. Tarieven worden aangepast na vier uren, dagkaarten vervangen de kraskaarten en het betaald parkeren wordt verlengd.

 

Aanpassingen in parkeerautomaten en kenteken-parkeren

De huidige parkeerautomaten worden omgebouwd naar digitale automaten vanaf januari tot en met maart 2023. Hierdoor kunt u met een pinpas betalen in plaats van (gepast) contant geld. Verder kunt u parkeren met uw kenteken: kenteken-parkeren. U parkeert uw auto en geeft uw kenteken in bij de parkeerautomaat; een kaartje is niet meer nodig. Daarnaast kunt u nog steeds gebruik maken van het bel-parkeren (parkeergeld betalen met de mobiele telefoon via partijen als Yellowbrick, Parkmobile etc.).

 

Dagkaart vervangt kraskaart

Alle kraskaarten, dus ook de toeristenkraskaarten, komen te vervallen. Daarvoor in de plaats komt een dagkaart die gekocht kan worden bij de nieuwe parkeerautomaten of via het bel-parkeren. Dit betekent dat de kraskaarten vanaf januari 2023 niet meer verkrijgbaar zijn in het gemeentehuis.

 

Let op! Alle kraskaarten zijn tot 1 mei 2023 nog te gebruiken. Ongebruikte kraskaarten kunt u inleveren tot 1 januari 2024 in het gemeentehuis. Dit geldt dus zowel voor de vroegere kraskaarten voor bezoek van bewoners (verkrijgbaar geweest tot 1 januari 2022) als voor de toeristenkraskaart.

 

Betaald parkeren tot 20:00 uur

Betaald parkeren wordt van 17.00 uur verlengd naar 20.00 uur. Na 20.00 uur is betalen niet nodig. De voornaamste reden om deze maatregel in te voeren is om het parkeren van de bezoekers van de eilanden te ontmoedigen om langdurig in de binnenstad te parkeren.

 

Parkeertarieven hoger na bepaalde parkeerduur

De maximale parkeerduur van vier uur parkeren geldt niet meer. In plaats daarvan zijn de parkeertarieven de eerste vier uur lang gelijk gehouden, waarna deze hoger worden. Dit geldt voor de gebieden in de binnenstad, de Voorstraat en de Waddenpromenade, maar ook voor de Schil (Spoorstraat, Nieuwe Willemshaven en Nieuwe Vissershaven) en Vignetgebied.

 

  • In de binnenstad was het tarief voor de eerste vier uren € 1,10. Dit blijft zo, maar vanaf het vijfde uur wordt dit verhoogd naar € 2,00 per uur. Het maximale dagtarief (dagkaart) wordt € 15,00.
  • Het schilgebied (Parkeerterrein Spoorstraat, Nieuwe Willemshaven en Nieuwe Vissershaven) had een tarief van € 0,35 per uur, dit blijft gelijk voor de eerste acht uren parkeertijd. Vanaf het negende uur wordt dit tarief € 2,50 per uur. Een dagkaart komt hier op € 10,00.
  • Het vignetgebied had een tarief van € 0,25 per uur voor de eerste acht uren. Dit blijft zo, maar vanaf het negende uur wordt dit € 2,50 per uur. Een dagkaart kost hier € 7,50.

 

Aantal uren voor bezoekersvergunning ruimer

We kennen in Harlingen de zogenaamde bezoekersvergunning. Bewoners melden in een app het kenteken van hun bezoek aan om te parkeren. Dit was de afgelopen jaren 16 uur per week. Vanaf 1 januari 2023 mag men 20 uur per week een bezoeker laten parkeren.

 

Parkeren tijdens evenementen

Tijdens evenementen als de Vlootdag, Zoutsloter Kerstmarkt, straatfestival en de zaterdag van de Visserijdagen was het altijd gratis parkeren. In 2023 blijft dit zo.

 

Legenda parkeren Harlingen

 

Algemeen Gemeente Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

De Skûle Wordfeudcompetitie

25-11-2022

HARLINGEN - In december 2022 gaan we weer van start met een nieuwe editie van Wordfeudcompetitie De Skûle.

ZV De Vikings zwemmen sterke 2de competitieronde

25-11-2022

HARLINGEN - In het Kalverdijkje te Leeuwarden was zwemvereniging Orca de gastheer voor de 2de competitieronde van de A-klasse Regio Noord.

Fc Harlingen ontvangt vv Warga en Pupil van de Week Rudmer trapt af!

25-11-2022

HARLINGEN - Afgelopen zondag deed fc Harlingen goede zaken in Nij Beets door Blue Boys met 3-1 te verslaan.

Reacties

Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Visie Events Visie Events Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor The Shamrock The Shamrock Haarmode Cats Haarmode Cats Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Karsten Wonen Karsten Wonen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Fotografie Dorus Fotografie Dorus Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen CDA Harlingen CDA Harlingen Wellheat Shop Wellheat Shop Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Copini Opticiëns Copini Opticiëns Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje BENG Evenementen BENG Evenementen Zensa Moda Zensa Moda Hubo-Faber Hubo-Faber Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen
Hubo-Faber Hubo-Faber Copini Opticiëns Copini Opticiëns Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen TeamFRL TeamFRL Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Karsten Wonen Karsten Wonen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zensa Moda Zensa Moda Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Visie Events Visie Events Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus