Programma TSRH2018

Programma TSRH2018

Kom tijdens The Tall Ships Races Harlingen 2018 de schepen bekijken, genieten van optredens en divers entertainment voor iedereen!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
De PLUS app!

De PLUS app!

Download de PLUS app. Met de PLUS app kun je snel en makkelijk een boodschappenlijstje maken en bijhouden op je mobiele telefoon.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Nicator verslaat fc Harlingen

27-11-2017

HARLINGEN - Door het ontbreken van drie basisspelers moest trainer Duco Mulder weer puzzelen om een representatief elftal binnen de lijnen te zetten.

Nicator verslaat fc Harlingen Foto: Dorus Breidenbach.

Het was wel een verrassende opstelling met Stefan Adema als spits, Bouke Zuiderhof als linker middenvelder, Niels Outhuyse als linker spits en de grootste verrassing, Drewes Janssen als verdedigende middenvelder. Voor beide ploegen was het een uitermate belangrijke wedstrijd, die over de hele wedstrijd genomen toch terecht werd gewonnen door Nicator, hoewel het in het laatst nog gelijk had kunnen worden. De thuisploeg was de eerste helft verre weg de beste en fc Harlingen kreeg pas in de slotfase de geest, maar dat was te laat.

 

De Harlingers begonnen goed en zetten meteen een prima aanval op, maar de beste kans was even later voor Nicator. Het was doelman Vincent van der Werf die redde. Na een minuut of tien leek de fc Harlingen te gaan scoren. Na een goede pass van Ane Schaap op de opkomende Patrick van der Waard kwam deze in een mooie scoring positie, helaas ging zijn schot net naast. Dat had een doelpunt moeten zijn. Nicator bleef wel gevaarlijk, vooral via de snelle spitsen. Opnieuw moest Vincent redden op een van dichtbij ingeschoten bal. In de 18e minuut geeft Melvin Hempenius een prima voorzet en de kleinste man van het veld. Thiago Moreira da Silva scoort koppend de 1-0. Hierna probeerde fc Harlingen de bakens te verzetten, maar dat lukte door onzuivere passes en verlies van duels niet. Er kwamen wat kleine kansjes voor Arjan Outhuyse en Sander Zeilmaker. Op het middenveld ging Drewes voorop in de strijd. Hij zag wel de goede wil van zijn medespelers, maar het rendement was nihil. Vlak voor de rust kreeg fc Harlingen op 20 meter van het Nicator doel een vrije trap na een flinke overtreding. Niels werd de schutter, maar de bal verdween een meter over het doel. In de 45e minuut is de snelle Nikolay Nikolov de hele Harlinger defensie te snel af en kon ongehinderd de 2-0 binnen schieten. Dat zou ook de ruststand zijn.

 

In de rust werd de geblesseerde Bouke vervangen door A- junior, die prima in zou vallen, Sylvester Feenstra, spelend vanaf het middenveld en Arjan ging naar de rechts achter positie. Meteen vanaf de aftrap werd de bal gespeeld op aanvoerder Ane Schaap, hij kon vrij doorgaan en leek fc Harlingen terug in de wedstrijd te brengen. Zijn schot ging via de paal naast. De thuisclub kreeg nu meer tegenstand van de fc Harlingen. Echt gevaarlijk werd het niet. Na een kwartier in de tweede helft komt Nicator simpel op 3-0. Robert van der Zee die het deze middag erg moeilijk had met zijn snelle tegenstander, werd uitgespeeld en het was wederom Nikolay Nikolov die alleen op Vincent af kwam en beheerst scoorde. Sander probeerde via een lange solo door te breken, werd gestuit en dat leidde tot een corner. In de 66e minuut kwam fc Harlingen toch tot scoren. Op rechts nam Drewes een corner die terecht kwam bij de tweede paal waar Sjouke Bootsma stond en ook een beetje tot zijn eigen verrassing via zijn boven been de 3-1 maakte. Hierna kreeg fc Harlingen grip op de wedstrijd. Er kwamen kansen voor Stefan en Niels, gescoord werd er niet. Hierna breekt de periode Bootsma aan. Hij krijgt een paar goede kansen om de aansluiting treffer te maken, maar hij faalt. Robert van der Zee wordt gewisseld en A-junior Ronnie Zijlstra maakt zijn debuut, niet onverdienstelijk. Bij de fc Harlingen gaat men achterin één op één spelen, tegen de snelle spitsen wel gevaarlijk, maar je moet toch wat dacht de trainer. Wat men ook probeerde de bal ging er niet in. Pas in blessure tijd scoorde Sjouke de 3-2, die kwam net wat te laat. Zo liet de fc Harlingen belangrijke punten liggen in Leeuwarden.

 

Opstelling fc Harlingen: Vincent van der Werf, Bouke Zuiderhof (Sylvester Feenstra), Patrick van der Waard, Sjouke Bootsma, Robert van der Zee (Ronnie Zijlstra), Arjan Outhuyse, Drewes Janssen, Ane Schaap, Sander Zeilmaker, Stefan Adema, Niels Outhuyse.

 

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Fc Harlingen meiden en vrouwen

27-11-2017

HARLINGEN - De beide vrouwenteams hoefden niet in actie te komen afgelopen weekend.

Stichting Toxicowatch schort overleg met provinciale milieudienst op

27-11-2017

HARLINGEN - Stichting Toxicowatch heeft, wegens ongenoegen over de gang van zaken, per direct alle overleg met de Friese milieudienst FUMO over de problematiek van de Harlinger afvaloven opgeschort.

Casco Montage / VVH Heren 1 blijft matig presteren

27-11-2017

HARLINGEN - Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd naar Slagharen op het programma.

Reacties

Visie Events Visie Events Ons Food&Wine Ons Food&Wine Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Hema Harlingen Hema Harlingen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zensa Moda Zensa Moda Almamater Almamater De Lichtboei De Lichtboei Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Vogelaar Audio Vogelaar Audio ForHim Menswear ForHim Menswear Atelier de Groot Atelier de Groot Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Karsten Wonen Karsten Wonen Dio Jurien Dio Jurien Plus Lunenborg Plus Lunenborg IJssalon Min12 IJssalon Min12 Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam VVV Harlingen VVV Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Hubo-Faber Hubo-Faber Haarmode Cats Haarmode Cats Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt BENG Evenementen BENG Evenementen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor
Atelier de Groot Atelier de Groot Hema Harlingen Hema Harlingen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Haarmode Cats Haarmode Cats Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen BENG Evenementen BENG Evenementen Hubo-Faber Hubo-Faber Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor VVV Harlingen VVV Harlingen Dio Jurien Dio Jurien