Ontmoet Simon Vestdijk

Ontmoet Simon Vestdijk

Op 2 december gaan we online voor een ontmoeting met ouders/verzorgers (en leerlingen) van groep 8! Meld je alvast aan en mis het niet!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Spaar nu voor het unieke Monopolyspel editie Harlingen!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Nepnieuws

15-04-2020

HARLINGEN - Afgelopen tijd is het in het nieuws.

Door T. Vogelaar

 

Nepnieuws. Gefabriceerde verhalen. Onzin berichten. Desinformatie.

Ten behoeve van wát eigenlijk. Wat is het nut? Soms is dat commercieel belang (Huawei), soms is het onbegrip (Flat Earth), soms is het om iemand anders dwars te zitten. Feit is dat het meestal nergens op gestoeld is. De laatste dagen is het in brand steken van zendmasten voor telecommunicatie een gevolg van nepnieuws. Iemand (mogelijk uit dezelfde groep “denkers” die beweren dat de aarde plat is) heeft een verhaal bedacht over straling van zendmasten. Straling blijkt, net als het woord “theorie” 2 betekenissen te hebben. In de omgangstaal staat theorie voor een “mogelijkheid”. In de wetenschap is een theorie een zeer zorgvuldig opgebouwd raamwerk van waarnemingen en feiten samengebouwd tot bijvoorbeeld de Theorie van de zwaartekracht waarvan wij dagelijks de juistheid kunnen ervaren.

 

Zo is ook het woordje “straling” ontglipt aan de wetenschap en het woord wordt te pas en te onpas gebruikt door zwevers die ons op de gevaren willen wijzen. In ons dagelijks leven maken we echter steeds prettig gebruik van “straling”. Niet alleen het hele spectrum van zichtbaar en onzichtbaar licht bestraalt ons dagelijks leven, ook radio golven (muziek) en microgolven (magnetron) worden gretig gebruikt door de consument. We worden gebombardeerd door kosmische straling en tóch is de mensheid ontstaan.

 

Het probleem zit 'm in de frequenties van die stralingsgolven en pas als die frequenties extreem hoog worden dreigt er kans op schade (ioniserende straling). Mogelijk heeft de atoombom, vanwege de gevaarlijke (radio-actieve) straling, deze taalverwarring ooit veroorzaakt? De gebruikte frequenties van de zendmasten voor telefonie zijn veel te laag en vallen ruimschoots NIET in het gebied van de ioniserende “straling” en kunnen derhalve niet voor DNA schade zorgen.

 

Als deze hoax-producerende zendmast-vernielende complot-theoriedenkers nou eens écht om zich heen keken, dan zouden ze beseffen dat hun huis ból staat van de stralingsgolven en dat de wifi (2,4GHz en vaak óók 5GHz) in huis onverwijld moet worden uitgezet, de mobile telefoon moet weg, de zon straalt (best gevaarlijk) en elektrische kookplaat blijkt ook al straling uit te zenden. Ook de warmte-straling (paar honderd TerraHerz) van hun naaste familie zullen ze moeten missen.

 

Algemeen Bedrijfsleven Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Creatief met corona 🍀: Zeezicht serveert elke dag een afhaaldagschotel

15-04-2020

HARLINGEN - Jezelf eens culinair verwennen in tijden van de coronacrisis?

Laat je stem horen voor Chorus #500kinderen

15-04-2020

HARLINGEN - Chorus is een geluidsverschijnsel –zweving- dat optreedt als meerdere bronnen tegelijk geluid van een vrijwel (maar niet helemaal) gelijke toonhoogte uitzenden.

Razende Roeland raast door het Noorden

15-04-2020

HARLINGEN - Zo donderdagavond 21.00 uur is het alweer tijd voor je wekelijkse portie Hardrock en grunge.

Reacties

DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Greenart Production Greenart Production Hubo-Faber Hubo-Faber Karsten Wonen Karsten Wonen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Visie Events Visie Events Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Broodje Nuchter Broodje Nuchter Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires The Shamrock The Shamrock Food 80/20 Food 80/20 Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zensa Moda Zensa Moda Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen BENG Evenementen BENG Evenementen Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Fotografie Dorus Fotografie Dorus
De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Broodje Nuchter Broodje Nuchter Fotografie Dorus Fotografie Dorus Karsten Wonen Karsten Wonen DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Food 80/20 Food 80/20 IJssalon Min12 IJssalon Min12 Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis The Shamrock The Shamrock Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber