Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Nationale Waddenrace afsluiting seizoen chartervaart

03-11-2022

HARLINGEN - Het is onderhand een lange traditie.

Nationale Waddenrace afsluiting seizoen chartervaart Waddenrace 2021. De keenaak Alida passeert de startlijn. Fotograaf Arthur Smeets©

Door Gijs van Hesteren

 

Alweer voor de 27e keer gaat de Nationale Waddenrace van start. Aansluitend op de beruchte Slag in de Rondte kiezen nu de wat grotere charterschepen zee. De deelnemers varen vanuit Harlingen langs de havens van Den Oever, Oudeschild (Texel), Vlieland en Terschelling, in willekeurige volgorde. Weersvoorspelling en getij bepalen de route. In de vroege uurtjes van de zondagochtend wordt de winnaar terugverwacht.

 

Wie de start wil meemaken staat zaterdagochtend om acht uur op de Zuiderpier, op de Keermuur of aan de Nieuwe Willemskade. Als alles goed gaat vertrekken de zeilschepen met net zoveel spektakel als afgelopen maandag de deelnemers van de Slag in de Rondte: met ratelende lieren, klapperende zeilen en afgemeten vaarinstructies – en zónder motorgebruik.

 

In deze wedstrijd onderscheiden de deelnemende schippers zich door hun kennis van het wad, het uithoudingsvermogen van hun bemanning en een optimale inzet van de vaareigenschappen van hun vaartuig. Zeilen op de Waddenzee met historische schepen, het is een ambacht dat niet verloren mag gaan. De schippers geven hiermee een proeve van hun kunnen.

 

Na de wedstrijd liggen de schepen afgemeerd aan de kade, bij havencafé Het Brouwdok in Harlingen. Op zondagavond vindt daar de prijsuitreiking plaats. Ook die van de Slag in de Rondte. De achtkoppige band Zeemonster zal optreden en er is een DJ. Een spetterende seizoensfinale.

 

De wedstrijd is van uur tot uur te volgen via de Facebookpagina van de Nationale Waddenrace, op de website www.waddenrace.nl en sinds dit jaar ook met de app van Zeilvaart Warmond track & trace, of via de bijbehorende website.

 

 

 

Algemeen Bedrijfsleven Natuur & Milieu Sport & Recreatie

Meer nieuws

Hallo meiden uit Harlingen en omstreken!

03-11-2022

HARLINGEN - Zit jij in groep 7, 8 of misschien wel de 1e klas?

Nieuws van HMHC

03-11-2022

HARLINGEN - Komend weekend wordt er weer volop gehockeyd bij HMHC, zowel op de zaterdag als op de zondag.

Reacties

Haarmode Cats Haarmode Cats Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Fotografie Dorus Fotografie Dorus Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns The Shamrock The Shamrock Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen BENG Evenementen BENG Evenementen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot TeamFRL TeamFRL Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires CDA Harlingen CDA Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Karsten Wonen Karsten Wonen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Visie Events Visie Events Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Hubo-Faber Hubo-Faber Wellheat Shop Wellheat Shop Zensa Moda Zensa Moda
Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Copini Opticiëns Copini Opticiëns Karsten Wonen Karsten Wonen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Fotografie Dorus Fotografie Dorus IJssalon Min12 IJssalon Min12 Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE The Shamrock The Shamrock Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot TeamFRL TeamFRL Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires