Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Dé service supermarkt van Harlingen en omstreken. Hier staat de klant nog echt centraal!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Na- en voorbeschouwing Zeerobben

12-05-2022

HARLINGEN - Wil en inzet niet voldoende voor resultaat.

Na- en voorbeschouwing Zeerobben Foto: Frans Bode.

Aan de wil en inzet valt niets af te dingen, die was volop aanwezig. Het klinkt misschien vreemd, maar verdedigend stond eenieder wel zijn mannetje. Helaas moesten de groenwitten na twee minuten al opnieuw aftrappen. Nog niet helemaal scherp, werd een snelle omschakeling afgerond en moest Zeerobben knokken tegen een achterstand, terwijl de tegenstander nu in alle rust kon opbouwen. Dat het nog 0 – 3 werd was een logisch gevolg van verandering van tactiek om alsnog een resultaat te behalen.

 

Slecht begin

Slechter kun je niet beginnen als een ploeg, die niet overloopt van vertrouwen. Met name voorin werd hierdoor de druk om te presteren voor de voorwaartsen te groot om kansen te creëren en met zelfvertrouwen af te maken. Linksbuiten Rick Wiersma bood Thomas Careman een niet te missen kans, 0 – 1 . Zeerobben was van slag en Oranje-Nassau speelde de beste fase van de wedstrijd. Een kantelmoment had de dieptepass van Armando Zwart op David van der Pol kunnen zijn. De aanname was goed de afwerking helaas niet. Zeerobben kwam wel beter in de wedstrijd en dat leverde een overwicht op en kleine kansjes en net niet de juiste laatste pass kunnen geven. Gescoord werd er wel, maar de inzet van David en de afronding van Matts werd als buitenspel beoordeeld. Het slot was weer voor het verzorgder spelend ONG, kansjes gingen over naast en er staat ook nog Jacob de Vries natuurlijk.

 

Druk te groot, zelfvertrouwen te klein

De tweede helft gaf eenzelfde spelbeeld, de verdediging stond goed, maar bij de omschakeling naar de spitsen stokte het weer. Lùtsen Smit kreeg nog de beste mogelijkheid, vanaf de zestien krulde hij de bal net langs de verkeerde kant van de paal. Kort hierop knalde Matts Bruining hard over, terwijl andere opties misschien wel kansrijker waren. De wedstrijd werd harder en de overtredingen van beide zijden bevorderde niet het kijkspel. De wil om te winnen zorgde bij de thuisclub voor veel druk en te gehaaste acties. ONG kon met de 0 – 1 voorsprong rustig uit spelen. De ruimte die ontstond achterin leverde de nodige kansen op voor de bezoekers. Na balverlies prikte Careman kort voor tijd de 0 – 2 binnen. De druiven werden nog zuurder, toen de Groningers een terechte strafschop kregen, De Vries voorkwam met een prima redding een nog grotere achterstand. Toch moest Zeerobben de 0 – 3 toestaan, na een combinatie uit het boekje tussen Careman en Wiersma was laatste trefzeker.

 

Concurrenten verliezen ook

Een makkelijker voetballend Oranje-Nassau wint verdiend van een voor zelfbehoud vechtend. krampachtig Zeerobben. Met nog vier wedstrijden te gaan blijft Zeerobben op de laatste plaats, met boven zich op twee punten Balk en Burgum, die ook hun wedstrijd verloren.

 

Scoreverloop: 0 – 1 (2 m. Thomas Careman); 0 – 2 (83 m. Careman); 0 – 3 (88 m. Rick Wiersma)

Zeerobben: Jacob de Vries; Brent de Groot; Jordy Torenbeek; Patrick Amels; Armando Zwart; Lùtsen Smit (65 m Joran van Kernebeek); Adnan Jarjour; Matts Bruining; Ane Schaap (76 m Marijn Helfferich); David van der Pol; Godert Attema.

 

Voorbeschouwing Zeerobben – PKC

Voor zaterdag staat een thuiswedstrijd tegen PKC op het programma. In de eerste wedstrijd van het seizoen won Zeerobben met een eclatante 0 – 5. Dat beloofde wat voor de rest van het jaar. Helaas zijn er verscheidene redenen aan te voeren om de teloorgang tot aan de winterstop te verklaren. De revival in februari beloofde veel goeds, maar het ruime verlies bij Balk was een breekpunt. Het is nog niet gespeeld natuurlijk, maar het wordt wel telkens moeilijker. Hoewel de concurrentie ook geen potten kan breken, dus van die twaalf nog te pakken punten moet zaterdag de eerste drie bijgeschreven worden

Zaterdag 14 mei

Zeerobben – PKC

Aanvang : 15.00 uur

 

Foto's: Frans Bode.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

De meiden van Zeerobben

12-05-2022

HARLINGEN - Door de meivakantie was het ook een zeer rustig weekend voor de meiden van Zeerobben.

De meiden van fc Harlingen MO11, MO15, MO17

12-05-2022

HARLINGEN - Fc Harlingen MO11-1 speelde zaterdag een oefenwedstrijd tegen Leeuwarder Zwaluwen.

Jeugdjournaal Zeerobben

12-05-2022

HARLINGEN - Afgelopen weekend was er nog een zeer beperkt programma in verband met de meivakantie.

Fotografie Dorus Fotografie Dorus Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen BENG Evenementen BENG Evenementen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Plus Lunenborg Plus Lunenborg Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Visie Events Visie Events Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Copini Opticiëns Copini Opticiëns The Shamrock The Shamrock Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Zensa Moda Zensa Moda IJssalon Min12 IJssalon Min12 Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Karsten Wonen Karsten Wonen Haarmode Cats Haarmode Cats Hubo-Faber Hubo-Faber Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen
Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Fotografie Dorus Fotografie Dorus Plus Lunenborg Plus Lunenborg Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Karsten Wonen Karsten Wonen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation