Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Bij de Lachende Koe geniet je van heerlijke gerechten voor een vaste prijs inclusief onbeperkt tapbier, wijn en fris.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Heerlijk Binnen 2019

Heerlijk Binnen 2019

20, 21 & 22 april wordt het Entrepotgebouw weer één groot culinair Foodwalhalla!
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Jawel, lieve PLUS klanten. Van zondag 24 februari t/m zaterdag 20 april kun je sparen voor vijf Fabeltjeskrant handpoppen!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april kunnen de Willem Barentsz-werf en ook de Witte Swaen weer bezocht worden.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Alinex Uitzendbureau is specialist in uitzenden, detacheren, payrollen en werven- en selecteren van personeel in diverse sectoren.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Na een topseizoen, Fc Harlingen JO11-3 KAMPIOEN!

28-05-2018

HARLINGEN - De titel zegt het al, fc Harlingen JO11-3 is KAMPIOEN!

Na een topseizoen, Fc Harlingen JO11-3 KAMPIOEN! Fc Harlingen JO11-3 kampioen.

En wat een topseizoen was het voor ze. Voor zowel de spelers als voor de leiding, trainers en trouwe fans was het een prachtige voorjaarsreeks.

 

Het begon allemaal op 10 februari. AVC JO11-1 kwam naar Harlingen en “onze” jongens lieten gelijk aan het begin van de wedstrijd al zien dat er niks te halen viel voor de Sexbierumers. Op slag van rust, waarbij fc Harlingen 2-0 voor stond, maakte AVC de 2-1. Maar in de 2e helft wordt AVC op eigen helft gedreven en loopt fc Harlingen uit naar een 6-2 overwinning!

 

Een week later stonden de jongens op een halfbevroren veld in Franeker te voetballen waarbij JO11-3 van sc Franeker de tegenstanders waren. In de eerste helft komt fc Harlingen voor te staan maar weet Franeker toch wel elke keer de aansluiting te maken. Er werd gerust met 2-3 voor fc Harlingen. Na de rust eigenlijk hetzelfde beeld. Fc Harlingen scoort de 2-4 en Franeker geeft antwoord door er 3-4 van te maken. Maar dan komen de Harlingers pas echt los. Passjes, trucjes, goals, het lukt ineens allemaal en met een 3-8 overwinning nemen ze de 3 punten mee naar huis.

 

Na 3 weken geen wedstrijd te hebben gehad komt op 10 maart LAC Frisia JO11-8 naar Harlingen. En hier kunnen we eigenlijk kort over zijn. De Leeuwarders hadden niks te vertellen. De ene goal was nog mooier als de andere en het werd 12-1.

 

Op 24 maart nemen “onze” jongens het op in Leeuwarden tegen MKV’29 JO11-4 en na het bekende aftasten en warmdraaien opent Milan met de eerste goal. Daarna gaat het snel en wordt er door fc Harlingen meerdere keren gescoord. Wesley maakt zelfs met een prachtige omhaal goal nummer 10! Slechts 1 keer wordt Lars gepasseerd maar dat mocht de pret niet drukken. Eindstand 1-11!

 

Maar dan…op 7 april…Dé wedstrijd der wedstrijden…Zeerobben JO11-5 komt op bezoek! En natuurlijk begint zo’n wedstrijd met het bekende aftasten. Maar nadat fc Harlingen twee keer achter elkaar mocht ingooien was het Jesse die op het midden de bal kreeg en hij besloot van afstand de keeper maar eens te testen. Die had dit niet verwacht en de 1-0 stond op het score bord! Wanneer Wesley de 2-0 en Chris de 3-0 maakt is het rust en denkt fc Harlingen achteroverleunend de tweede helft in te gaan…Maar Zeerobben komt sterk uit de box en er werd wat slordiger gevoetbald door fc Harlingen. Dit resulteerde in 2 tegengoals waardoor het dan ineens 3-2 staat. Fc Harlingen stroopte de mouwen nog es even flink op en mede door het fantastische keeperswerk van Lars en de muur van verdediging van onder andere Mente bleef het 3-2.

 

Een week later, op 14 april, reisden de jongens af naar Arum waar JO11-2 de tegenstanders waren. Deze wedstrijd werd iets minder spannend dan die van de vorige week en ook nu gingen de 3 punten mee naar Harlingen. Het werd 2-11.

 

En dan ziet de leiding dat er een ploeg uit de competitie was gehaald en de ploeg die hiervoor in de plaats gekomen was, is SWZ Boso Sneek JO11-3. Een tot dan toe onbekende ploeg die verrassend genoeg ook veel wedstrijden wint. Maar ook AVC JO11-1 doet het goed en de top 3 bestaat dan ook uit deze 2 ploegen en wij natuurlijk! Want wij stonden bovenaan, Boso Sneek 2e en AVC 3e. Na bijna 4 weken geen wedstrijd te hebben gespeeld kwamen de Snekers naar Harlingen. Wat hadden “onze” jongens een enorme zin om te spelen! Dit zou wel eens een heel spannend potje kunnen worden welke natuurlijk door “ons” gewonnen moest worden. Wanneer er hands wordt gemaakt door de tegenstander knalt Milan de penalty hard in het doel en staat het 1-0. Maar Sneek komt terug en maakt de gelijkmaker. “Onze” jongens blijven kalm en gaan goed door met combinaties maken wat resulteerde in 2 goals. Na een flinke theepauze kwamen de jongens het veld weer op om het klusje af te maken. Een zeer spannende 2e helft waarbij door beide ploegen niks werd weggegeven. Het wordt 3-2 waarna fc Harlingen weer 4-2 maakt. Een antwoord van Sneek resulteerde in de 4-3. Wesley maakt een einde aan het gebilleknijp bij de vele toeschouwers langs de lijn, door koel maar zeer beheerst de 5-3 te maken. En dus zet fc Harlingen JO11-3 dik en dik verdiend hun ongeslagen reeks voort!

 

En afgelopen zaterdag was het eigenlijk best een hele mooie, wel zeer warme dag, om kampioen te worden. Doordat fc Harlingen 5 punten uitgelopen was op de directe tegenstander SWZ Boso Sneek hoefden de jongens eigenlijk nog maar 1 keer te winnen. En laat nou net de nummer laatst, Leovardia JO11-6, de tegenstander van deze dag zijn. Een makkelijke prooi zou je zeggen maar… hij moest eerst nog maar eens gespeeld worden. De jongens begonnen voorzichtig en eigenlijk zeer beheerst. Hielden veel balcontact en speelden rustig over. De verdediging stond als een muur en daar kwam dan ook niemand doorheen. Alhoewel Leovardia in de tweede helft toch iets sterker en feller werd kreeg Lars het iets drukker in zijn doel. Maar geen bal die erin kwam hoor. Hij hield hem keurig schoon. En bij Leovardia? Nou daar vlogen er 12 in hoor. Eindstand 0-12 en fc Harlingen kan niet meer ingehaald worden! KAMPIOEN!!!

 

Rest er nog wel 1 wedstrijd, aanstaande zaterdag, in Leeuwarden tegen LAC Frisia JO11-10. Maar ongetwijfeld zal fc Harlingen laten zien waarom zij de kampioenen voorjaar 2018 zijn!

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Het bruist zaterdag 2 juni om 15.00 uur op de Willemskade in Harlingen!

28-05-2018

HARLINGEN - Zaterdagmiddag 2 juni worden honderden mensen op de kade in Harlingen verwacht om het Tall Ship Wylde Swan, met aan boord 28 havo- en vwo-leerlingen, 4 bèta-docenten en 8 bemanningsleden, te verwelkomen.

Zomertentoonstelling 'Flowers and birds' bij galerie de Vis

28-05-2018

HARLINGEN - De zomertentoonstelling bij de Harlinger galerie de Vis brengt precies dat, waar we vanaf het voorjaar volop van kunnen genieten: de natuur in volle glorie.

FUNDAG: Barbecue voor jonge mantelzorgers

28-05-2018

HARLINGEN - Het steunpunt mantelzorg organiseert op vrijdag 8 juni een Fundag voor jonge mantelzorgers uit Harlingen en Waadhoeke.

Reacties

Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Ons Food&Wine Ons Food&Wine Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Zensa Moda Zensa Moda Copini Opticiëns Copini Opticiëns Karsten Wonen Karsten Wonen VVV Harlingen VVV Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Dio Jurien Dio Jurien Hubo-Faber Hubo-Faber Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Hema Harlingen Hema Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Visie Events Visie Events HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" BENG Evenementen BENG Evenementen Fotografie Dorus Fotografie Dorus De Lichtboei De Lichtboei IJssalon Min12 IJssalon Min12 Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Plus Lunenborg Plus Lunenborg
Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Hubo-Faber Hubo-Faber Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Atelier de Groot Atelier de Groot Karsten Wonen Karsten Wonen VVV Harlingen VVV Harlingen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam De Lichtboei De Lichtboei Copini Opticiëns Copini Opticiëns Haarmode Cats Haarmode Cats Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant