Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Pilot Harlingen

Pilot Harlingen

Bijblijven over de zoutwinning bij Harlingen? Bezoek Pilot Harlingen en abonneer je op de nieuwsbrief!
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Ga jij de uitdaging aan? Bij PLUS Lunenborg spaar je de Domino Challengers van zondag 22 mei t/m zaterdag 2 juli 2022.
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Mooie zondag voor HMHC Dames met 3 punten

25-05-2022

HARLINGEN - Zondag 22 mei mochten de meiden van HMHC Dames in het zonnige Harlingen een wedstrijd tegen Coevorden spelen.

Harlingen begon goed aan de wedstrijd in het eerste kwart, er werd goed druk gezet en er waren veel mooie kansen. Hoewel het voor het goal van Coevorden een chaos was, wist Jente Bijlsma de bal in het goal te werken.

 

In het tweede kwart kreeg Harlingen veel strafcorners mee, waarin Jill Burkels met een mooi schot de 2-0 wist te maken. De Harlinger meiden werden goed neergezet door de achterhoede. Hierdoor ontstond goede druk waardoor Harlingen veel in de cirkel van Coevorden was te vinden. De 3-0 viel dan ook snel, door een harde klap van Jente Bijlsma ging de bal in het net.

 

Na een paar mooie acties via de achterlijn, kreeg Harlingen nog een aantal strafcorners mee. De harde klap van Joyce Heida, zorgde ervoor dat Nynke Bijlsma een mooie tip-in maakte. Helaas belandde de bal op de voet van Coevorden, waardoor Harlingen wel een strafbal kreeg. Deze werd dan ook de 4-0 door Nynke Bijlsma.

 

In de rust kregen de meiden een enthousiaste toespraak van coach Jurrit de Vries, die de Harlinger meiden aanstuurde om nog een paar goals te maken. En dat deden ze! Weer een strafcorner voor Harlingen die voor een goal zorgde en weer een goal van de zusjes Bijlsma. Een harde flats van Nynke op Jente, die de bal het goal in tipte, 5-0.

 

 

Hoewel het derde kwart een beetje rommelig was, wist Inge Adema na een actie een mooi goal op de backhand te maken, 6-0. In het vierde kwart werkte de hitte niet mee, er waren vermoeide dames aan beide kanten. Na nog vele doel pogingen, was het Hannah Touwslager die vlak voor het eindsignaal nog een goal wist te scoren.

 

Niet alleen de spitsen en middenvelders lieten goed spel zien, maar ook de verdediging. Zij wisten de bal namelijk uit eigen cirkel te houden en creëerden vele mooie aanvallen. Zo kon het middenveld makkelijk aangespeeld worden met een goede harde flats. Wanneer Coevorden probeerde in de cirkel te komen, stond onze keepster Sterre Brouwer al klaar om de bal weg te schoppen zodat er geen goal meer gemaakt kon worden. Sterre had deze zondagmiddag iets minder te doen, maar hielp uiteraard door goed te coachen vanuit haar goal. Dit hielp met deze overwinning tijdens dit warme weer. Werd er een lange bal langs de zijlijn gespeeld, dan onderschepte Tineke Pars en Merle Jorritsma de bal wel. Denise Tilstra had ook een paar kansen om te scoren. Tijdens de strafcorner probeerde ze de bal te slepen, maar helaas hield de keeper ze tegen. Onze mede coach Daniël Schaaf coachte ons achter het hek op een bankje. Hij vierde de overwinning tijdens de wedstrijd al.

 

Aanstaande zondag spelen de dames uit tegen Hardenberg, nemen ze dan weer drie punten mee naar Harlingen?

 

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Sportakkoord Harlingen start wervingscampagne vrijwilligers

25-05-2022

HARLINGEN - Vrijwilligers: we kunnen niet zonder!

Bekendmakingen van de Gemeente Harlingen week 21 - 2022

25-05-2022

HARLINGEN - Bekendmakingen van de Gemeente Harlingen van 23 t/m 25 mei 2022.

Reacties

Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie BENG Evenementen BENG Evenementen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Visie Events Visie Events Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Zensa Moda Zensa Moda Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen The Shamrock The Shamrock Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Hubo-Faber Hubo-Faber IJssalon Min12 IJssalon Min12 Fotografie Dorus Fotografie Dorus Food 80/20 Food 80/20 Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Plus Lunenborg Plus Lunenborg Karsten Wonen Karsten Wonen
Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Food 80/20 Food 80/20 Zensa Moda Zensa Moda Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Visie Events Visie Events Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas