Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Mooie resultaten eerste debatavond Cultuur

07-09-2021

HARLINGEN - Zo'n 20 inwoners uit de gemeente kwamen maandagavond naar het Entrepotgebouw om met elkaar te praten over de inhoud van een nieuwe gemeentelijke cultuurvisie.

Mooie resultaten eerste debatavond Cultuur Foto: Joachim de Ruijter

Dat gebeurde aan de hand van debattafels waar de deelnemers over vijf cultuurvragen in gesprek gingen.

Wethouder Erik de Groot: “Door de variatie in deelnemers is er tijdens deze eerste avond met verschillende achtergronden naar cultuur gekeken. Prachtig om te zien hoe men daardoor met elkaar in gesprek ging. Er ontstond zoveel energie dat zelfs de pauze werd overgeslagen. De resultaten en conclusies gaven al best een eerste beeld. We doen het in Harlingen best goed qua cultuur! Er is behoefte aan een regierol van de gemeente. Ook ziet men het belang van een aanjager en is het belangrijk dat er sprake is van samenhang in de culturele infrastructuur en betrokken partijen. En we mogen ambitie tonen, het moet echt samen en we hebben goud in handen met de historische stad, de nieuwe Willemshaven en het wad. Wat mij betreft mooie conclusies voor deze eerste avond.

Graag zie ik op de volgende avonden ook ondernemers uit de binnenstad. Want zij zien ongetwijfeld ook mooie kansen om cultuur, detailhandel en horeca aan elkaar te verbinden en zo samen met de cultuursector een nog aantrekkelijkere stad te maken. Ook gaan we graag met jongeren in gesprek om te horen wat hun visie ten aanzien van cultuur is.”

De debatavonden lijken na deze eerste avond een goede vorm om het culturele netwerk en belangstellenden van onderop te prikkelen om een bijdrage te leveren. Deze vorm van (burger)participatie zullen we ook verderop in het traject blijven inzetten. We vinden het als gemeente belangrijk dat de nieuwe cultuurvisie aansluit bij de wensen en verwachtingen van onze inwoners. En dat lukt natuurlijk niet als we een visie vanachter ons bureau maken.


Zo maar wat kreten, kansen, wensen en onderwerpen die de avond opleverde:

Openluchttheater, concerten voor jongeren, klein theater, culturele evenementen, zang, sterk verenigingsleven, historie Harlingen, culturele markt, filmhuis, bioscoop, visserijmuseum, uitgaanscultuur, soepel vergunningen- en regelbeleid, broedplaatsen, onderscheid stad en dorp, cultuur zichtbaar op straat, cultuur en bedrijven platform waar mensen elkaar vinden, regio betrekken.


De vijf vragen die tijdens de debatavonden beantwoord worden zijn:

1. Wat gaat goed in Harlingen?

2. Wat missen we nog?

3. Welk ambitieniveau moet Harlingen aanhouden?

4. Welke verbindingen kunnen er worden gelegd?

5. Hoe zien we de positionering van kunst en cultuur binnen de gemeente?


Geef je op voor de volgende debatavond

Na deze eerste debatavond volgen er nog twee avonden op 16 en 28 september, ook in het Entrepotgebouw. Start om 19.00 uur. Opgeven kan via communicatie@harlingen.nl.


Stuur je idee of mening ook digitaal in!

Kun je niet naar een debatavond? Geen probleem. Stuur dan je idee of mening digitaal communicatie@harlingen.nl.


Het proces om tot een nieuwe cultuurvisie te komen

Een nieuwe cultuurvisie voor heel Harlingen is het doel. En dat doen we graag van onderop door de inwoners en belanghebbende partijen ons te vertellen welke kansen cultuur biedt en wat belangrijk is op het gebied van cultuur. Via debatavonden en het verzamelen van online reacties komen we tot input om deze visie van en voor Harlingen te maken (burgerparticipatie). Naar verwachting is er een concept-cultuurvisie in februari 2022 klaar. Maar dit is geen doel op zich. Duurt het proces langer omdat we daarmee meer kwaliteit en richting krijgen? Dan nemen we wat extra tijd. We willen in ieder geval dat iedereen die een bijdrage aan een debatavond heeft geleverd, of een digitale bijdrage heeft ingestuurd, de kans krijgt om zijn mening te geven op de concept cultuurvisie voordat die naar de gemeenteraad gaat. 

 

Algemeen Gemeente Kunst & Cultuur Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Wie komt ons leuke team versterken?

07-09-2021

HARLINGEN - Café 't Noorderke & Restaurant Noorderpoort zoekt fijne collega's met ervaring voor in de bediening.

Servicedag hoortoestellen bij Peter Kuiper

07-09-2021

HARLINGEN - Benieuwd hoe uw hoortoestel er van binnen uitziet?

Subsidie voor 17 projecten in Noardwest Fryslân

07-09-2021

HARLINGEN - Vanuit het Iepen Mienskipsfûns verstrekt provincie Fryslân subsidie aan 17 initiatieven in Noardwest Fryslân.

Reacties

De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Food 80/20 Food 80/20 The Shamrock The Shamrock Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Zensa Moda Zensa Moda Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad BENG Evenementen BENG Evenementen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Haarmode Cats Haarmode Cats Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Copini Opticiëns Copini Opticiëns IJssalon Min12 IJssalon Min12 Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail
Fotografie Dorus Fotografie Dorus Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten The Shamrock The Shamrock Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas BENG Evenementen BENG Evenementen Hubo-Faber Hubo-Faber Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Food 80/20 Food 80/20 Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zensa Moda Zensa Moda