Marinierskapel

Marinierskapel

Vrijdag 15 juni verzorgt de Marinierskapel, een van de beste militaire orkesten ter wereld met meer dan 50 topmusici, een concert in Harlingen!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
1 juni 2018

1 juni 2018

Het maximale aantal inschrijvingen voor Harlingen Open Golf is bereikt. U kunt zich helaas niet meer aanmelden voor het toernooi of de clinic.
Lees verder...
De PLUS app!

De PLUS app!

Download de PLUS app. Met de PLUS app kun je snel en makkelijk een boodschappenlijstje maken en bijhouden op je mobiele telefoon.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Westcord Hotels

Westcord Hotels

Wil jij werken bij een van de WestCord Hotels op Vlieland, Terschelling of Ameland? Bekijk de vacatures en solliciteer direct!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Mooie afsluiting zeilseizoen voor skûtsje De Eenvoud

19-10-2017

HARLINGEN - Friese Hoek Race, Lemmer – 7 en 8 oktober

Zaterdag

Op zaterdag is er veel wind voorspeld. Tijdens het palaver valt het nog mee, dus wordt besloten toch het water op te gaan en te kijken hoe de wind zich ontwikkelt.

 

We kiezen ervoor met ons ploegjestuig te vertrekken. Hiermee kunnen we meer reven en kunnen we met de voorspelde wind langer varen. Tijdens het inzeilen, hebben we moeite op koers te blijven. De wedstrijdfok kunnen we niet reven. We besluiten de fok te wisselen, zodat we ook deze kunnen reven en het schip beter in balans is.

 

Tien minuten voor de start zijn we er klaar voor, de wind trekt flink aan. We zijn blij met de wissel en kunnen de vlagen er beter afwerken. De wedstrijdcommissie besluit de wedstrijd niet van start te laten gaan vandaag. We besluiten de gelegenheid aan te grijpen om nog een mooie slag door de baai en op het IJsselmeer te maken.

 

Zondag

Wedstrijd 1
Vandaag staat er een windkracht 2. Het wedstrijdtuig kan weer aangeslagen. We varen een zandloper-baan.

De eerste wedstrijd komen we mooi uit de start. We ronden als derde de bovenboei. De twee schepen voor ons kiezen op ons te verdedigen. Na de boeironding bij Lemmer, kiezen zij om aan de wind door te varen over stuurboord.

 

Wij zien de wind aankomen en maken een slag naar bakboord. De nummer twee ligt in de luwte stil en zo weten we hen in te halen. We lopen in op de nummer één. Op het ruime rak liggen ze nog voor ons, bij het ronden van de boei, komen we boven ze te liggen en in het rak naar de finish varen we ze voorbij en eindigen als eerste.

 

Wedstrijd 2
De tweede wedstrijd staat er iets meer wind, kracht 3. We maken een redelijke start. We komen over stuurboord bij de eerste ton. Helaas moeten we wijken voor een schip over bakboord en ronden als vierde.

 

We hebben nog wel strijd met de schepen voor ons, maar we komen niet meer bij om nog een plek te winnen. We eindigden deze wedstrijd als vierde.

 

We eindigen dit weekend op een mooie tweede plek, waar we heel blij mee zijn.

 

Slotdag IFKS, Heeg – 14 oktober

Afgelopen zaterdag de afsluiter van het seizoen, de Slotdag van de IFKS. Nog een laatste keer komen de schepen van de IFKS tegen elkaar uit. De bovenste helft van de beide ochtend-klasses komt in de middag tegen elkaar uit in de Gold Fleet en de onderste helft in de Silver Fleet.

 

Wedstrijd 1
We hebben het team aangevuld met een aantal nieuwe mensen. We kwamen mooi uit bij de start. Over stuurboord komen we aan bij de bovenboei. Het lijkt erop dat we deze als derde of vierde kunnen ronden. Helaas komen we niet voor een bakboord-schip langs en moeten we overstag. Het wordt krap om tussen het veld te draaien. We kiezen de veilige weg en laten drie schepen voorgaan. We draaien als zevende om de bovenboei. De wind trekt aan en we hebben moeite om onze draai te vinden. De samenwerking tussen de stations loopt niet goed. We besluiten de wedstrijd te staken. We kunnen even de tijd nemen om opnieuw af te stemmen, zodat we de middag weer met vertrouwen kunnen varen.

 

Wedstrijd 2
De tweede wedstrijd varen we in de Silver Fleet. Tijdens het inzeilen, blijkt dat er nog steeds een redelijke bries staat. De afstemming werpt zijn vruchten af en het loopt beter aan boord.

 

We maken een prachtige start. Er wordt beter samengewerkt en we kunnen de wind beter handelen. Aan boord loopt het goed. We hebben echter te weinig snelheid. Na de wedstrijd blijkt de haarband van één van onze bemanningsleden in de schroef te zitten, waardoor deze tijdens het zeilen niet ingeklapt is. We zijn blij dat we in ieder geval weten wat de oorzaak van onze beperkte snelheid is.

 

We kijken terug op een prachtig seizoen. In de loop van het jaar hebben we gebouwd aan een nieuw team en zijn er heel wat mensen met ons mee geweest. Voor komend seizoen zijn er nog enkele vacatures. Heb je belangstelling om lid te worden, neem contact met ons op via vereniging-eenvoud.nl.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Queen-on-Air 21 oktober

19-10-2017

HARLINGEN - Zaterdagmorgen is er weer een uitzending van het programma Queen-On-Air bij Radio Stad Harlingen van 10.00 – 11.00 uur.

Bekendmakingen Gemeente Harlingen week 42 - 2017

19-10-2017

HARLINGEN - Hieronder de bekendmakingen van de Gemeente Harlingen van week 42 - 2017.

Toch fietsenzaak aan Oude Trekweg

19-10-2017

HARLINGEN - Fietsenhandelaar Tim Dotinga mag toch zijn Profile fietsenzaak verhuizen van de Grote Bredeplaats naar het voormalige pand van tuincentrum Siersema.

Reacties

Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Ons Food&Wine Ons Food&Wine Visie Events Visie Events BENG Evenementen BENG Evenementen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Plus Lunenborg Plus Lunenborg Faber tassen, koffers en accessoires Faber tassen, koffers en accessoires Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Hema Harlingen Hema Harlingen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Dio Jurien Dio Jurien HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Almamater Almamater Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Copini Opticiëns Copini Opticiëns Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Karsten Wonen Karsten Wonen Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Atelier de Groot Atelier de Groot Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats VVV Harlingen VVV Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen De Lichtboei De Lichtboei Hubo-Faber Hubo-Faber Vogelaar Audio Vogelaar Audio Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie ForHim Menswear ForHim Menswear
ForHim Menswear ForHim Menswear Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Visie Events Visie Events Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Vogelaar Audio Vogelaar Audio Dio Jurien Dio Jurien Faber tassen, koffers en accessoires Faber tassen, koffers en accessoires Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Hema Harlingen Hema Harlingen