Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Dé service supermarkt van Harlingen en omstreken. Hier staat de klant nog echt centraal!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Moeizame zege fc Harlingen 1

14-03-2022

HARLINGEN - Het was geen makkelijke wedstrijd voor fc Harlingen 1 afgelopen zondag in Beetsterzwaag.

Na een niet al te beste eerste helft stelden de Harlingers na de pauze orde op zaken. Mede door een 'gouden wissel' twintig minuten voor tijd wist fc Harlingen met drie punten terug naar de havenstad te keren.

 

Beetsterzwaag ligt in een mooie bosrijke omgeving en met een voorjaarszonnetje erbij beloofde het een mooie wedstrijd te worden. Pieter Wesseloo, Youri Bouma, Jens van Sluis, Imro Schouwenaar, Ivo Wilkeshuis, Frank Claasz Coockson, Mateusz IJpe, Jasper de Jong, Remko Zandberg, Bas Helfferich en Sander Zeilmaker startten in de basis.

Het was de thuisploeg die al vroeg op voorsprong kwam, nadat doelman Pieter Wesseloo een terugspeelbal aannam in plaats van wegschoot en de speler van De Sweach hem de bal ontfutselde en simpel de 1 - 0 binnentikte. Het veld was in een niet al te beste staat en dat maakte het voetballen er niet makkelijker op.

 

Het tempo was laag en het spel van beide kanten slordig. Na ruim een half uur spelen kwam fc Harlingen heel goed weg toen een schot van De Sweach via de vingertoppen van Pieter Wesseloo en de binnenkant van de paal weer het veld in kwam. Verder kende de eerste helft geen hoogtepunten.

 

Bas Helfferich viel in de rust geblesseerd uit en werd vervangen door Nils Podt. Waar fc Harlingen nog een aantal wissels op de bank had, was de thuisploeg al door de wissels heen. Zeven minuten na rust was het Remko Zandberg die een hoekschop bij Imro Schouwenaar bracht en hij zette de gasten op gelijke hoogte: 1 - 1. Jelte Kroes verving na een uur de eveneens geblesseerde Ivo Wilkeshuis. Nadat fc Harlingen een kwartier voor tijd nog de lat raakte werd Jarno Attema in het veld gebracht voor Imro Schouwenaar. Het zou een 'gouden wissel' blijken, want twee minuten later schoot hij een hoekschop van Remko Zandberg heel beheerst binnen en zette fc Harlingen op 1 - 2. Vijf minuten later was het Sander Zeilmaker die op aangeven van Jarno Attema de 1 - 3 op het scorebord zette. Marco Zeilmaker kwam in de slotfase nog in het veld voor Sander Zeilmaker, maar aan de score veranderde niets meer.

 

Zo nam fc Harlingen drie zwaarbevochten punten mee naar huis. Op basis van de inzet in de tweede helft was dit niet onverdiend. Het ging moeizaam, maar het is uiteindelijk het resultaat dat telt. Komende zondag speelt fc Harlingen een thuiswedstrijd. Dan komt het elftal van Langweer op bezoek. En ongeacht de uitslag, zanger Douwe Kamminga zorgt voor een muzikale en gezellige derde helft.

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Harlingen Hartveilige gemeente

14-03-2022

HARLINGEN - In de gemeente, dat is de stad en de dorpen Midlum en Wijnaldum is een bijna 100 procent dekking gerealiseerd van dag en nacht, 24/7, inzetbare AED apparatuur.

Energietoeslag voor inwoners met een laag inkomen

14-03-2022

HARLINGEN - De Energietoeslag is bedoeld voor inwoners van 18 jaar en ouder met een inkomen rond het sociaal minimum.

Situatie in Oekraïne

14-03-2022

HARLINGEN - Op 24 februari is Rusland Oekraïne binnengevallen en is er oorlog uitgebroken.

Reacties

Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus BENG Evenementen BENG Evenementen Visie Events Visie Events Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Karsten Wonen Karsten Wonen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Haarmode Cats Haarmode Cats The Shamrock The Shamrock Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn IJssalon Min12 IJssalon Min12 Hubo-Faber Hubo-Faber Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zensa Moda Zensa Moda Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen
Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Haarmode Cats Haarmode Cats Visie Events Visie Events Zensa Moda Zensa Moda Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Plus Lunenborg Plus Lunenborg Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 BENG Evenementen BENG Evenementen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie