Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Pilot Harlingen

Pilot Harlingen

Bijblijven over de zoutwinning bij Harlingen? Bezoek Pilot Harlingen en abonneer je op de nieuwsbrief!
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Ga jij de uitdaging aan? Bij PLUS Lunenborg spaar je de Domino Challengers van zondag 22 mei t/m zaterdag 2 juli 2022.
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Moeizame sponsoring brengt Visserijdagen in gevaar

25-05-2022

HARLINGEN - De vanzelfsprekendheid om een groot evenement als de Harlinger Visserijdagen financieel te ondersteunen neemt steeds verder af.

Moeizame sponsoring brengt Visserijdagen in gevaar Foto: Dorus Breidenbach.

“Daardoor merken we dat de druk op de financiën om de traditie van de Visserijdagen voort te zetten steeds verder toeneemt”, vertelt de voorzitter van de organiserende stichting Jules Dutrieux. “We hebben gelukkig een groot aantal trouwe sponsors, maar merken ook dat velen helaas afhaken. Het is meer dan ooit een bijzonder moeizaam traject om ondernemers in en om Harlingen te overtuigen de Visserijdagen financieel mede mogelijk te maken”, verzucht Dutrieux.

 

“Ik geloof niet dat het allemaal op de coronaperiode is terug te voeren. Natuurlijk, ik begrijp dat er soms grote verschillen kunnen bestaan tussen de ene en de andere bedrijfstak. Maar in het algemeen hebben we hier in Harlingen met sterke ondernemers en gezonde ondernemingen te maken. Desondanks moeten we als bestuur meer dan anders praten als Brugman om ondernemers te overtuigen dat de Visserijdagen ook op hun ondernemingen en hun medewerkers afstraalt. Dat het goed is voor de stad en dus ook voor het bedrijfsleven. We doen het samen, met elkaar. Met, door en voor Harlingers.”

 

Domino-effect

De voorzitter van de stichting Visserijdagen Harlingen maakt zich grote zorgen over de toekomst van de Visserijdagen die een traditie kennen van meer dan 60 jaar. Het stichtingsbestuur wil graag – zeker na twee jaar corona – een goed en mooi feest optuigen. “De kosten zijn ook voor ons als organiserende stichting fors gestegen. Tel daar de moeizame bereidwilligheid van sponsoring nog eens bij – de goeie sponsors niet te na gesproken – en we moeten ons serieus afvragen of we een dergelijk programma, zoals van voor corona, nog wel realistisch is.” Een afgeschaald programma en misschien over minder dagen verdeeld, leidt naar verwachting tot een aanzienlijk minder aantrekkelijk programma. “Het wordt een domino-effect”, vreest Dutrieux. Hij voorspelt dat een minder aantrekkelijk programma leidt tot minder animo onder vrijwilligers, wat vervolgens ook de kwaliteit en aantrekkingskracht van bezoekers van de Visserijdagen zal verminderen. “Je hoeft geen wiskunde gestudeerd te hebben om te weten dat dat vervolgens leidt tot aanzienlijk minder inkomsten voor bijvoorbeeld de horecaondernemers in de stad. Dan breekt het je bij de handen af en betekent dat straks het einde van de Visserijdagen”, sombert de voorzitter.

 

Roer moet om

“Willen we de Harlinger Visserijdagen met z’n allen behouden, dan zal nu het roer om moeten. Ondernemers, sponsors, vrijwilligers en ook de gemeente moeten de handen ineenslaan en gezamenlijk de schouders eronder zetten. Alleen dan hebben we ook volgend jaar, en hopelijk ook de komende jaren, weer de Visserijdagen in ons Harlingen”, verwacht Jules Dutrieux.

 

Evenement

Meer nieuws

Sportakkoord Harlingen start wervingscampagne vrijwilligers

25-05-2022

HARLINGEN - Vrijwilligers: we kunnen niet zonder!

Bekendmakingen van de Gemeente Harlingen week 21 - 2022

25-05-2022

HARLINGEN - Bekendmakingen van de Gemeente Harlingen van 23 t/m 25 mei 2022.

Reacties

Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Visie Events Visie Events Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Karsten Wonen Karsten Wonen Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Zensa Moda Zensa Moda Haarmode Cats Haarmode Cats Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten IJssalon Min12 IJssalon Min12 Hubo-Faber Hubo-Faber Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Food 80/20 Food 80/20 Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Fotografie Dorus Fotografie Dorus BENG Evenementen BENG Evenementen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas The Shamrock The Shamrock Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE
De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation BENG Evenementen BENG Evenementen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis The Shamrock The Shamrock Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zensa Moda Zensa Moda Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Plus Lunenborg Plus Lunenborg Fotografie Dorus Fotografie Dorus Hubo-Faber Hubo-Faber Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Food 80/20 Food 80/20