Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
Laagblijvers!

Laagblijvers!

Goed eten vinden we belangrijk bij PLUS. En minstens zo belangrijk vinden wij dat goed eten voor iedereen betaalbaar is. Daarom vind je bij PLUS de Laagblijvers.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Mobiel naar Harlinger Nieuwjaarsduik!

26-12-2019

HARLINGEN - Naast de opbrengst van de Harlinger Nieuwjaarsduik, die naar de Stichting OPKIKKER gaat, wordt voor de zelfde Stichting een actie “inzameling mobieltjes” gehouden.

U heeft misschien nog ergens een oude GSM of Smartphone liggen. Het ding is bijna antiek en al lang vervangen. Maar de materialen uit zo’n oud mobieltje zijn wel degelijk herbruikbaar. Jesse Mulder is een jonge knaap van 16, die op zijn negende een ernstige vorm van leukemie heeft overleefd en genezen is. Zijn vriendjes die bij hem op zaal lagen haalden het niet. Daarom heeft hij op 9-jarige leeftijd besloten zich in te zetten voor verzachting van het leed en voor het helpen aan en zoektocht naar betere behandeling.

 

Daartoe heeft hij zich aangesloten bij Stichting Opkikker. Hij kwam op het idee om oude mobieltjes in te zamelen en te verkopen aan een recycling-bedrijf dat de herbruikbare materialen eruit en weer op de markt zet. Goed voor het milieu en het levert geld op voor Jesse’s plan.

 

Jesse heeft zich ten doel gestoeld 50.000 mobieltjes op te halen. Hij is nu de 38.000 gepasseerd. Lionsclubs in Nederland zetten zich in om Jesse te helpen. Alles wordt in het werk gesteld om hem naar de 50.000 te helpen. De Harlinger club Tjerk Hiddes koos voor een inzamelactie tijdens de Zoutsloter Kerstmarkt, maar die werd helaas afgelast. Lionsclub Franeker Harlingen heeft hun najaarsactiviteiten volledig bestemd voor Jesse’s actie.

 

Tijdens de Harlinger Nieuwjaarsduik op 1 januari a.s. staat er dus een verzamelbox op de dijk bij ’t Zilt. Gaat u niet uw eigen opkikker halen in het koude zoute zeewater? Kom dan in ieder geval toch even langs tijdens uw Nieuwjaarskuier en drop het mobieltje, dat u allang op een stoffig plekje in de weg ligt, bij de Lions in de box.

 

Box bij Zensa Moda

Bent u nieuwjaarsdag op familiebezoek buiten de stad of zit een kuier er gewoon niet in? Niet getreurd. U kunt op 1 januari vanaf 11.00 uur het versleten mobieltje in de verzamelbox op de dijk werpen. De actie loopt gewoon door en wordt 8 februari nog luister bij gezet. Jesse toert dan aan boord van en “vintage-police-car” langs alle elf steden. De festiviteiten rond de passage worden ook door de Lionsclubs georganiseerd, maar daarover in het nieuw jaar meer. 

 

Gaat u liever helemaal niet naar de dijk? Daar hebben we dan ook weer een oplossing voor vanaf 18 december kunt u het mobieltje waar u zo graag afscheid van wilt nemen inleveren bij Zensa Moda aan de Voorstraat 57-61 in Harlingen.

 

Impressie NJD 2019 door Dorus Breidenbach - Fotografiedorus.nl

 

Algemeen Bedrijfsleven Evenement Sport & Recreatie Zorg & Welzijn

Meer nieuws

Nieuwsbrief Hannemahuis, eind december 2019

26-12-2019

HARLINGEN - Iedere maand verzendt Museum het Hannemahuis een nieuwsbrief met verrassende aankondigingen, nieuwe tentoonstellingen, activiteiten en nog veel meer.

Reacties

Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation IJssalon Min12 IJssalon Min12 Food 80/20 Food 80/20 Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Zensa Moda Zensa Moda Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Karsten Wonen Karsten Wonen BENG Evenementen BENG Evenementen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Visie Events Visie Events Fotografie Dorus Fotografie Dorus Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Copini Opticiëns Copini Opticiëns The Shamrock The Shamrock Ons Food&Wine Ons Food&Wine Plus Lunenborg Plus Lunenborg Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Broodje Nuchter Broodje Nuchter De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen
Karsten Wonen Karsten Wonen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Ons Food&Wine Ons Food&Wine Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Food 80/20 Food 80/20 Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Greenart Production Greenart Production Broodje Nuchter Broodje Nuchter Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Hubo-Faber Hubo-Faber Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg De Lichtboei De Lichtboei Copini Opticiëns Copini Opticiëns VET... Hippefrieten VET... Hippefrieten Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie