Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Alinex Uitzendbureau is specialist in uitzenden, detacheren, payrollen en werven- en selecteren van personeel in diverse sectoren. Alinex werkt voor u!
Lees verder...
Harlinger Voordeelcheque!

Harlinger Voordeelcheque!

Spaar PLUSpunten bij PLUS Lunenborg! Bij diverse lokale ondernemers krijgt u nu een nog hoger rendement! Namelijk 100% spaarwinst.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Misthoorngeloei

28-02-2018

HARLINGEN - Ik zie dat er in het VVD-raadsverslag op Harlingen Boeit een fout staat, nl. dat alleen de CU tegen hun misthoornmotie stemde.

De WAD'N PARTIJ stemde ook tegen. Dat hebben we toegelicht, maar voor de bezoekers van deze site moet dat natuurlijk ook even uitgelegd worden.

De club die de misthoorn terug wil hebben heeft ons in december om ons standpunt gevraagd. Voor of tegen. Wij hebben geantwoord dat we nog heel wat vragen hebben en onduidelijkheden opgeklaard willen zien alvorens tot een standpunt te kunnen komen. Op deze vragen kregen we als “antwoord” dat we eerst een standpunt moeten innemen.

 

In de gemeenteraad van 21 februari j.l. heb ik dat ook gemeld en dat wat ons betreft de wereld zo niet in mekaar zit. Wij nemen niet vantevoren al een standpunt in. Wat er in de raad op tafel lag was een motie om onderzoek te doen en met enkele betrokken partijen in overleg te gaan over het terugplaatsen van de misthoorn. Daar hadden we best voor kunnen stemmen omdat je je er geen buil aan kunt vallen.

 

MAAR, wat is de andere kant?

Alleen al dat onderzoek/overleg gaat geld kosten. Ambtenaren en medewerkers van het nieuwe havenbedrijf doen dit niet als vrijwilligers. Mogen we dan eerst antwoorden verlangen op voor de hand liggende vragen alvorens dit traject in te gaan?

 

Bij het geplande overleg schuiven wel de voorstanders van de misthoorn aan, maar geen tegenstanders. Hoe open en onpartijdig is zo'n overleg dan? Als reactie hierop zei Paul Schoute (VVD en indiener van de motie) dat de bedoeling natuurlijk wel is dat tot terugplaatsing van de misthoorn wordt overgegaan. Kortom, tegenstanders mogen achteraf wel reageren, maar ze mogen niet meepraten. Dat geeft die motie wel een andere lading mee dan de neutrale bewoordingen doen vermoeden. Dus (min of meer) principieel tegengestemd. Daarbij is het natuurlijk ook niet open en eerlijk om tegenstanders uit het overleg te weren, en vooral ook niet efficient. Hen wordt alleen achteraf commentaar gegund, wat betekent dat ze er hard in zullen gaan. Beide partijen hebben zich dan in hun schuttersputjes teruggetrokken. Wat heb je daaraan? Als je samen om de tafel zit kun je er misschien juist uitkomen. We begrijpen dat het aanschuiven van de tegenstanders bij het overleg nu wel de bedoeling is. Maar dat stond dus niet in de motie.

 

Dom, dat tegenstemmen? Want niet populistisch zo vlak voor de verkiezingen? Tja. We hebben de indruk dat er de laatste tijd vanuit de politiek opeens nogal veel populaire/populistische/leuke-dingen-voor-de-mensen plannetjes en voorstellen gelanceerd worden. Moeten we daar dan automatisch, zonder inhoudelijke afweging, in meegaan, omdat het verkiezingstijd is? Dat is niet onze manier van opereren.

 

Wim Wildeboer,

WAD'N PARTIJ

 

Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Minder Harlingers in de bijstand

28-02-2018

HARLINGEN - Het aantal verstrekte bijstandsuitkeringen in de gemeente Harlingen is in 2017 met 5,5% gedaald.

Meromar Seafoods zaalvoetbalcompetitie 23-02-2018

28-02-2018

HARLINGEN - Verslag en standen van de afgelopen week gespeelde wedstrijden.

Reacties

Vogelaar Audio Vogelaar Audio Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Copini Opticiëns Copini Opticiëns Karsten Wonen Karsten Wonen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Hema Harlingen Hema Harlingen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Hubo-Faber Hubo-Faber Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Ons Food&Wine Ons Food&Wine Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad BENG Evenementen BENG Evenementen ForHim Menswear ForHim Menswear Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus De Lichtboei De Lichtboei Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Fotografie Dorus Fotografie Dorus IJssalon Min12 IJssalon Min12 Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Almamater Almamater Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Haarmode Cats Haarmode Cats Visie Events Visie Events VVV Harlingen VVV Harlingen Atelier de Groot Atelier de Groot Zensa Moda Zensa Moda Dio Jurien Dio Jurien
Fotografie Dorus Fotografie Dorus Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen ForHim Menswear ForHim Menswear Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zensa Moda Zensa Moda Ons Food&Wine Ons Food&Wine Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen