Programma TSRH2018

Programma TSRH2018

Kom tijdens The Tall Ships Races Harlingen 2018 de schepen bekijken, genieten van optredens en divers entertainment voor iedereen!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
De PLUS app!

De PLUS app!

Download de PLUS app. Met de PLUS app kun je snel en makkelijk een boodschappenlijstje maken en bijhouden op je mobiele telefoon.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Misthoorngeloei

28-02-2018

HARLINGEN - Ik zie dat er in het VVD-raadsverslag op Harlingen Boeit een fout staat, nl. dat alleen de CU tegen hun misthoornmotie stemde.

De WAD'N PARTIJ stemde ook tegen. Dat hebben we toegelicht, maar voor de bezoekers van deze site moet dat natuurlijk ook even uitgelegd worden.

De club die de misthoorn terug wil hebben heeft ons in december om ons standpunt gevraagd. Voor of tegen. Wij hebben geantwoord dat we nog heel wat vragen hebben en onduidelijkheden opgeklaard willen zien alvorens tot een standpunt te kunnen komen. Op deze vragen kregen we als “antwoord” dat we eerst een standpunt moeten innemen.

 

In de gemeenteraad van 21 februari j.l. heb ik dat ook gemeld en dat wat ons betreft de wereld zo niet in mekaar zit. Wij nemen niet vantevoren al een standpunt in. Wat er in de raad op tafel lag was een motie om onderzoek te doen en met enkele betrokken partijen in overleg te gaan over het terugplaatsen van de misthoorn. Daar hadden we best voor kunnen stemmen omdat je je er geen buil aan kunt vallen.

 

MAAR, wat is de andere kant?

Alleen al dat onderzoek/overleg gaat geld kosten. Ambtenaren en medewerkers van het nieuwe havenbedrijf doen dit niet als vrijwilligers. Mogen we dan eerst antwoorden verlangen op voor de hand liggende vragen alvorens dit traject in te gaan?

 

Bij het geplande overleg schuiven wel de voorstanders van de misthoorn aan, maar geen tegenstanders. Hoe open en onpartijdig is zo'n overleg dan? Als reactie hierop zei Paul Schoute (VVD en indiener van de motie) dat de bedoeling natuurlijk wel is dat tot terugplaatsing van de misthoorn wordt overgegaan. Kortom, tegenstanders mogen achteraf wel reageren, maar ze mogen niet meepraten. Dat geeft die motie wel een andere lading mee dan de neutrale bewoordingen doen vermoeden. Dus (min of meer) principieel tegengestemd. Daarbij is het natuurlijk ook niet open en eerlijk om tegenstanders uit het overleg te weren, en vooral ook niet efficient. Hen wordt alleen achteraf commentaar gegund, wat betekent dat ze er hard in zullen gaan. Beide partijen hebben zich dan in hun schuttersputjes teruggetrokken. Wat heb je daaraan? Als je samen om de tafel zit kun je er misschien juist uitkomen. We begrijpen dat het aanschuiven van de tegenstanders bij het overleg nu wel de bedoeling is. Maar dat stond dus niet in de motie.

 

Dom, dat tegenstemmen? Want niet populistisch zo vlak voor de verkiezingen? Tja. We hebben de indruk dat er de laatste tijd vanuit de politiek opeens nogal veel populaire/populistische/leuke-dingen-voor-de-mensen plannetjes en voorstellen gelanceerd worden. Moeten we daar dan automatisch, zonder inhoudelijke afweging, in meegaan, omdat het verkiezingstijd is? Dat is niet onze manier van opereren.

 

Wim Wildeboer,

WAD'N PARTIJ

 

Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Minder Harlingers in de bijstand

28-02-2018

HARLINGEN - Het aantal verstrekte bijstandsuitkeringen in de gemeente Harlingen is in 2017 met 5,5% gedaald.

Meromar Seafoods zaalvoetbalcompetitie 23-02-2018

28-02-2018

HARLINGEN - Verslag en standen van de afgelopen week gespeelde wedstrijden.

Reacties

Haarmode Cats Haarmode Cats Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt VVV Harlingen VVV Harlingen Vogelaar Audio Vogelaar Audio Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Zensa Moda Zensa Moda Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Atelier de Groot Atelier de Groot Fotografie Dorus Fotografie Dorus Hema Harlingen Hema Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus IJssalon Min12 IJssalon Min12 Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant BENG Evenementen BENG Evenementen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Karsten Wonen Karsten Wonen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis ForHim Menswear ForHim Menswear Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Copini Opticiëns Copini Opticiëns Dio Jurien Dio Jurien Hubo-Faber Hubo-Faber HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Almamater Almamater Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires De Lichtboei De Lichtboei Visie Events Visie Events
Visie Events Visie Events Atelier de Groot Atelier de Groot Copini Opticiëns Copini Opticiëns Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Hubo-Faber Hubo-Faber De Lichtboei De Lichtboei Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Karsten Wonen Karsten Wonen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis