Vuurwerkdealer Hubo Faber

Vuurwerkdealer Hubo Faber

Vuurwerk kopen in Harlingen en omstreken? Dan is Hubo Faber het adres voor uw vuurwerk!
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Bij de Lachende Koe geniet je van heerlijke gerechten voor een vaste prijs inclusief onbeperkt tapbier, wijn en fris.
Lees verder...
Open dag en Doe-middagen

Open dag en Doe-middagen

Zit je in groep 8 of misschien in groep 7? Kom kijken en kennis maken op de rsg Simon Vestdijk!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
LOTENactie!

LOTENactie!

Inkopen voor de feestdagen doe je natuurlijk in Harlingen. Daar maak je in december kans op 10x €449,-! Welkom aan Zee!
Lees verder...
Boers Box

Boers Box

Nieuw in Harlingen! Huur nu uw eigen opslagruimte voor archief, inboedel of voorraad goederen bij Boers Box self storage!
Lees verder...
Plus en The Voice

Plus en The Voice

Beleef The voice of Holland intenser dan ooit bij PLUS Lunenborg. Spaar voor exclusieve The voice of Holland gadgets.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Alinex Uitzendbureau is specialist in uitzenden, detacheren, payrollen en werven- en selecteren van personeel in diverse sectoren.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 november is de werf en het bezoekerscentrum gesloten. Rond 1 april 2019 is bezoek weer welkom, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Misthoorngeloei

28-02-2018

HARLINGEN - Ik zie dat er in het VVD-raadsverslag op Harlingen Boeit een fout staat, nl. dat alleen de CU tegen hun misthoornmotie stemde.

De WAD'N PARTIJ stemde ook tegen. Dat hebben we toegelicht, maar voor de bezoekers van deze site moet dat natuurlijk ook even uitgelegd worden.

De club die de misthoorn terug wil hebben heeft ons in december om ons standpunt gevraagd. Voor of tegen. Wij hebben geantwoord dat we nog heel wat vragen hebben en onduidelijkheden opgeklaard willen zien alvorens tot een standpunt te kunnen komen. Op deze vragen kregen we als “antwoord” dat we eerst een standpunt moeten innemen.

 

In de gemeenteraad van 21 februari j.l. heb ik dat ook gemeld en dat wat ons betreft de wereld zo niet in mekaar zit. Wij nemen niet vantevoren al een standpunt in. Wat er in de raad op tafel lag was een motie om onderzoek te doen en met enkele betrokken partijen in overleg te gaan over het terugplaatsen van de misthoorn. Daar hadden we best voor kunnen stemmen omdat je je er geen buil aan kunt vallen.

 

MAAR, wat is de andere kant?

Alleen al dat onderzoek/overleg gaat geld kosten. Ambtenaren en medewerkers van het nieuwe havenbedrijf doen dit niet als vrijwilligers. Mogen we dan eerst antwoorden verlangen op voor de hand liggende vragen alvorens dit traject in te gaan?

 

Bij het geplande overleg schuiven wel de voorstanders van de misthoorn aan, maar geen tegenstanders. Hoe open en onpartijdig is zo'n overleg dan? Als reactie hierop zei Paul Schoute (VVD en indiener van de motie) dat de bedoeling natuurlijk wel is dat tot terugplaatsing van de misthoorn wordt overgegaan. Kortom, tegenstanders mogen achteraf wel reageren, maar ze mogen niet meepraten. Dat geeft die motie wel een andere lading mee dan de neutrale bewoordingen doen vermoeden. Dus (min of meer) principieel tegengestemd. Daarbij is het natuurlijk ook niet open en eerlijk om tegenstanders uit het overleg te weren, en vooral ook niet efficient. Hen wordt alleen achteraf commentaar gegund, wat betekent dat ze er hard in zullen gaan. Beide partijen hebben zich dan in hun schuttersputjes teruggetrokken. Wat heb je daaraan? Als je samen om de tafel zit kun je er misschien juist uitkomen. We begrijpen dat het aanschuiven van de tegenstanders bij het overleg nu wel de bedoeling is. Maar dat stond dus niet in de motie.

 

Dom, dat tegenstemmen? Want niet populistisch zo vlak voor de verkiezingen? Tja. We hebben de indruk dat er de laatste tijd vanuit de politiek opeens nogal veel populaire/populistische/leuke-dingen-voor-de-mensen plannetjes en voorstellen gelanceerd worden. Moeten we daar dan automatisch, zonder inhoudelijke afweging, in meegaan, omdat het verkiezingstijd is? Dat is niet onze manier van opereren.

 

Wim Wildeboer,

WAD'N PARTIJ

 

Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Minder Harlingers in de bijstand

28-02-2018

HARLINGEN - Het aantal verstrekte bijstandsuitkeringen in de gemeente Harlingen is in 2017 met 5,5% gedaald.

Meromar Seafoods zaalvoetbalcompetitie 23-02-2018

28-02-2018

HARLINGEN - Verslag en standen van de afgelopen week gespeelde wedstrijden.

Reacties

Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Haarmode Cats Haarmode Cats Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE De Lichtboei De Lichtboei Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Visie Events Visie Events Dio Jurien Dio Jurien Karsten Wonen Karsten Wonen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Vogelaar Audio Vogelaar Audio Copini Opticiëns Copini Opticiëns IJssalon Min12 IJssalon Min12 Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Hubo-Faber Hubo-Faber Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe VVV Harlingen VVV Harlingen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Almamater Almamater ForHim Menswear ForHim Menswear Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus BENG Evenementen BENG Evenementen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Zensa Moda Zensa Moda Ons Food&Wine Ons Food&Wine HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Atelier de Groot Atelier de Groot Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas
Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Dio Jurien Dio Jurien Zensa Moda Zensa Moda Atelier de Groot Atelier de Groot Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Visie Events Visie Events Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Plus Lunenborg Plus Lunenborg