Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Bij de Lachende Koe geniet je van heerlijke gerechten voor een vaste prijs inclusief onbeperkt tapbier, wijn en fris.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Heerlijk Binnen 2019

Heerlijk Binnen 2019

20, 21 & 22 april wordt het Entrepotgebouw weer één groot culinair Foodwalhalla!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april kunnen de Willem Barentsz-werf en ook de Witte Swaen weer bezocht worden.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Alinex Uitzendbureau is specialist in uitzenden, detacheren, payrollen en werven- en selecteren van personeel in diverse sectoren.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Mis hem niet: dé gezellige Harlinger Feestweek vol cultuur!

30-05-2018

HARLINGEN - De Harlinger Feestweek wordt in 2018 van maandag 4 juni t/m zondag 10 juni door vele organisaties opgezet.

De Harlinger Feestweek is een samenwerking tussen Stichting Lanenkaatsen, BENG Evenementen, Kermis Martin Meijer, Ondernemend Harlingen, Stichting Straatfestival, KEIK & KadR. Voor iedereen is er wel iets te beleven of te ondernemen. Een week vol sport, muziek, theater, kermis, dans, zang en ander vermaak. Dus volop feest in Harlingen!

 

Programma Harlinger Feestweek 2018

 • 4 t/m 10 juni - Harlinger Feestweek Kermis op de Schritsen 
 • 4 t/m 10 juni - Kunst achter de Ramen op de Lanen
 • 4 t/m 9 juni - KEIK Harlingen - Kunstevenement in de Bethelkerk op de Lanen
 • 4 t/m 8 juni - Lanenkaatsen op de Lanen
 • 7 juni - Stadswandeling olv Stadsgidsenteam Harlingen 
 • 9 juni - Straatfestival Harlingen op de Voorstraat en Kleine Voorstraat
 • 10 juni - Sunday Funday Markt en mobiele zeefdrukkerij op de Voorstraat
 • 10 juni - Klein Amsterdam Festival - Podium Voorstraat en Grote Bredeplaats

 

Kermis!

Wat staat er op de Schritsen? Elk jaar weer spannend: De breakdance, autoscooter en American wipp draaimolen, babyflug, trampoline en natuurlijk de schiettent. Behendigheidsspelen voor de jonge jeugd: eendjes vissen, lijntrekspel (touwtje trekken) en ballengooien en voor de 'groten': skeeball, puhser, kraantjes. Uiteraard is de Oudhollandse gebakkraam met o.a. Oliebollen ook present en ook de Nougatkraam, Kip van ’t Spit, Snacks, Suikerspin kortom: Het wordt weer leuk op de Schritsen!

 

De kermis is op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag geopend van 14.00 uur tot 23.00 uur, vrijdag tot 24.00 uur en op zaterdag tot 01.00 uur. Zondag 10 juni duurt de kermis familiedag van 13.00 tot 18.00 uur. De kermis wordt georganiseerd door de Stichting BENG en samen met de kermisexploitanten is er een vel met kortingsbonnen uitgebracht. Bij 16 kermisattracties kan men kortingen of gratis ritten verzilveren. De kortingsbonnen zijn via Harlingenboeit.nl te downloaden en verschijnen vrijdag a.s. ook in de HC.

 

 

Lanenkaatsen

Op de Lanen start maandag 4 juni de 69e editie van het Lanenkaatsen (t/m 8 juni). Het historische zachtebal evenement op de ‘Stienen banen” van de Lanen in Harlingen. Een week lang wordt er gestreden in diverse groepen, dames en heren, jong en oud, met parturen op basis van loting. Goed voor heel veel spanning, humor en sensatie! De aanvang is alle dagen om 18.30 uur, vrijdag 8 juni zijn de finale's.                                           

 

Schoolkaatsen, Stadswandeling, Straatfestival, Keik en KadR!

Andere onderdelen van de Harlinger Feestweek zijn:

 • Schoolkaatsen op de Lanen op donderdagmiddag en ’s avonds een stadswandeling verzorgt door het Stadsgidsenteam. Gratis deelname. Start 19.00 uur op de Voorstraat nabij het Hannemahuis museum.
 • Zaterdag 9 juni is ingeruimd voor het Harlinger Straatfestival waarbij het centrum van Harlingen weer een groot podium zal gaan worden voor verschillende kunstvormen.
 • Kunst is er ook te bewonderen op de Lanen! Het Keik kunstevenement vind weer plaats in de Bethelkerk. Hier wordt een expositie ingericht die dagelijks te bezoeken is van maandag 4 t/m zaterdag 9 juni.
 • Kunst achter de Ramen bij de bewoners van de Lanen is van 4 t/m 10 juni te bewonderen.
 • Het derde element van dit kunstevenement tenslotte is op de Lanen, de kunstmarkt die van 12.00 tot 16.00 uur zaterdagmiddag zal duren. Op die zaterdag de 9de juni dan ook het Harlinger Straatfestival.

 

Sunday Funday markt, koopzondag en Klein Amsterdam Festival

Op de laatste dag van de Harlinger Feestweek zondag 10 juni, is het Sunday Funday met markt, koopzondag, divers entertainment, kermis en het 'Klein Amsterdam Festival'. Je kunt rondstruinen langs de vrolijke kraampjes, genieten van live muziek, soms verrast worden door straattheater of een creatieve workshop en altijd lekker relaxen op een van de leuke terrassen in Harlingen.

 

Tijdens Sunday Funday zijn ook de meeste winkels open. Entertainment deze keer: van 12.00 tot 17.00 uur: De Mobiele Zeefdrukkerij. Een vrolijke theatrale mobiele zeefdrukkerij in een wagentje. En als het wagentje open gaat, dan kan de show van start! Neem zelf een t-shirt mee of laat het gene wat u aanheeft voorzien van een zeefdruk. En wie weet is alleen een zeefdruk niet genoeg... de dames weten er altijd iets moois van te maken. Je mag natuurlijk zelf meewerken in de mobiele zeefdrukkerij. Geen zin om de handen uit de mouwen te steken, geen probleem ook hier weten de dames wel raad mee. Kom langs, doe mee, zing mee en laat u verrassen en geniet!              

 

Programma 

13.00 -18.00 uur: Kermis op de Schritsen.

14.30 uur: Optreden Stedelijke Muziekvereniging & Asaf uit Lollum t.h.v. beeld Anton Wachter! 

15.00 uur: Start Klein Amsterdam Festival! Verdeeld over twee podia, éen op de Voorstraat en één op de Grote Bredeplaats tot 20.00 uur optredens van het Rembrandt Duo, Duo Heesbeen, Hanna & Frits, Wiebe van Dijk & Wijtze Hempenius en Zanger Erik. Daarnaast komt Nederlands dichter Jan Kal langs bijhet Hannemahuis en op beide podiums. Hij is vooral bekend van zijn vele sonnetten. Jan kan van weinig poëzie maken. Hij heeft een eigen spontane, weemoedige toon, waarin ook zijn humor een plaats kan vinden. Kortom Harlingen is helemaal klaar voor de Harlinger Feestweek 2018!

 

 

 

Bedrijfsleven Evenement Kunst & Cultuur Muziek Shoppen Sport & Recreatie

Meer nieuws

Meromar Seafoods zaalvoetbalcompetitie slotavond 2018

30-05-2018

HARLINGEN - Verslag en uitslagen van de Meromar Seafoods zaalvoetbalcompetitie.

Cruiseschip Star Breeze van Windstar Cruises meert aan in Harlingen

30-05-2018

HARLINGEN - Aankomende zondag 3 juni brengt zeecruiseschip de Star Breeze voor de eerste keer een bezoek aan Harlingen.

3e Speelronde van de Copini 60+ kaatscompetitie 2018

30-05-2018

HARLINGEN - Hein Bos sloeg er lustig op los tijdens de 3e speelronde van de Copini 60+ kaatscompetitie 2018.

Reacties

Hubo-Faber Hubo-Faber Atelier de Groot Atelier de Groot Karsten Wonen Karsten Wonen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas IJssalon Min12 IJssalon Min12 Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Copini Opticiëns Copini Opticiëns Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Dio Jurien Dio Jurien Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Fotografie Dorus Fotografie Dorus HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Zensa Moda Zensa Moda Ons Food&Wine Ons Food&Wine Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Plus Lunenborg Plus Lunenborg VVV Harlingen VVV Harlingen ForHim Menswear ForHim Menswear BENG Evenementen BENG Evenementen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt De Lichtboei De Lichtboei Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Haarmode Cats Haarmode Cats
Copini Opticiëns Copini Opticiëns Ons Food&Wine Ons Food&Wine Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant IJssalon Min12 IJssalon Min12 Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt De Lichtboei De Lichtboei Dio Jurien Dio Jurien Hubo-Faber Hubo-Faber Atelier de Groot Atelier de Groot Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires BENG Evenementen BENG Evenementen Karsten Wonen Karsten Wonen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie