De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samengesteld!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Midlumer bokkenjacht als opening van de kinderboekenweek

05-10-2020

HARLINGEN - Op woensdagmiddag 30 september gingen de leerlingen van IKC Middelstein in groepjes door het dorp om te zoeken naar ‘bokken’.

Dit had de ouderraad georganiseerd als start van de Kinderboekenweek. Eerst was in de groepen het verhaal van 'Het Midlumer bokje' verteld en daarna werd er gespeurd naar bijzondere personages die voor de kinderen een letter bij zich hadden. Er waren o.a. een schoolmeester van vroeger, een zwerver, een heks, een verpleegster, een monnik en zelfs een bok te paard.

 

Onderweg was er een welverdiende traktatie, een heerlijk bokkenpootje. Prachtige reacties in het dorp en van de kinderen, wat een enthousiasme. Ook werd ontdekt dat in de bestrating van de weg een bok te zien is en ook op de nieuw gebouwde huizen in de Fonteinstraat pronkt een bok in de stenen muur.

 

Het was een geslaagde middag en voor de Midlumer leerlingen een motiverende start voor de Kinderboekenweek. Er wordt de komende anderhalve week vast veel gelezen over allerlei zaken die betrekking hebben op het thema ‘En toen…?’.

 

Algemeen Kunst & Cultuur Onderwijs

Meer nieuws

Weekendoverzicht HMHC

05-10-2020

HARLINGEN - Met: Dames 1 geeft winst uit handen en Veteranen winnen wederom.

Fc Harlingen 1 verliest van MKV

05-10-2020

HARLINGEN - Fc Harlingen 1 is er zondag niet in geslaagd punten mee terug te nemen uit Leeuwarden.

Ruim 650 kilometer aan Friese wateren opgeruimd tijdens Skjin Wetter

05-10-2020

HARLINGEN - Van zaterdag 26 september tot en met 3 oktober hebben ruim 50 organisaties met meer dan duizend Friese vrijwilligers de grote schoonmaakactie Skjin Wetter gehouden.

Reacties

HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt BENG Evenementen BENG Evenementen Greenart Production Greenart Production Plus Lunenborg Plus Lunenborg Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Food 80/20 Food 80/20 Visie Events Visie Events Copini Opticiëns Copini Opticiëns Fotografie Dorus Fotografie Dorus De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Zensa Moda Zensa Moda De Omdraai De Omdraai Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Hubo-Faber Hubo-Faber Broodje Nuchter Broodje Nuchter IJssalon Min12 IJssalon Min12 The Shamrock The Shamrock Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Karsten Wonen Karsten Wonen Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation
Greenart Production Greenart Production Food 80/20 Food 80/20 De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot BENG Evenementen BENG Evenementen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Haarmode Cats Haarmode Cats Plus Lunenborg Plus Lunenborg Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Broodje Nuchter Broodje Nuchter The Shamrock The Shamrock De Lichtboei De Lichtboei