Programma TSRH2018

Programma TSRH2018

Kom tijdens The Tall Ships Races Harlingen 2018 de schepen bekijken, genieten van optredens en divers entertainment voor iedereen!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Harlinger Voordeelcheque!

Harlinger Voordeelcheque!

Spaar PLUSpunten bij PLUS Lunenborg! Bij diverse lokale ondernemers krijgt u nu een nog hoger rendement! Namelijk 100% spaarwinst.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

MHC Leeuwarden E2 – HMHC M6E1

01-10-2017

HARLINGEN - Zaterdag vertrokken wij om acht uur vanaf de Club (jaja, ik leer nog wel eens de hockey termen i.p.v. de voetbaltermen).

Door: Coach Johan Janssen.

 

Er was alleen een probleempje wij hadden de keeperstas nog niet en daar werden wij best wel zenuwachtig van, behalve Feah die hoopte dat ze kon spelen i.p.v. keepen vandaag. Gelukkig ging het club gebouw om 8.10 uur open en was de spanning verdwenen. Het enige gespannen gezichtje was nog van Layla, want vandaag maakte ze haar debuut in ons team. Layla je hoeft je de volgende keer geen zorgen meer te maken, want je deed het geweldig voor de eerste keer, knap hoor.

 

Angela onze spelbegeleidster floot voor de start van de wedstrijd. Angela is net begonnen met fluiten en doet dit uitstekend. Mirthe onderschepte de bal van de tegenstander en begon aan een solo en onze topscoorder maakte binnen de minuut 0-1 en deed hetzelfde nog een keer nadat Leeuwarden de bal uitnam 0-2. Waar gaat dit heen? Zag je iedereen zich afvragen………en dat dachten ze ook in het veld en dat kwam het spel niet ten goede. Voorin gingen we balletje wachten, het middenveld werd overlopen en achterin werd niet scherp genoeg verdedigd. Leeuwarden werd sterker en zette ons onderdruk. Toch onderschepte Marijn knap een bal en speelde onze captain van vandaag Marieke knap aan. Marieke vindt Mirthe blindelings en het was 0-3. Wat een weelde en we gingen nog rustiger aan spelen en Leeuwarden deed er nog een schepje bovenop en maakte het ene doelpunt na het andere en  het was binnen no-time 3-3. Dit konden we niet laten gebeuren en Annemarijn werkte keihard op het middenveld en anderen volgenden haar voorbeeld. Layla die haar zoals gezegd haar eerste wedstrijd speelde was zeer nuttig. Ze onderschepte een bal en speelde onze captain Marieke aan en die maakte het heel knap af en was het 4-3. Lang duurde dit niet en was het alweer gelijk 4-4. Nog net voor de rust wist Marieke op aangeven van Sanne 4-5 te maken en dit was de ruststand.

 

In de rust waren wij het er allemaal over eens dat het beter en scherper moest. Zo starten wij ook in de tweede helft en Sanne, Lauryn en Layla speelden uitstekend en lieten de tegenstander geen ruimte. Marijn en Annemarijn verzette heel wat werk op het middenveld en voorin waren we gretig en hielpen Marieke en Mirthe hun verdedigers en zo hoort het. Marieke had het op de heupen en op aangeven van Mirthe werd het 4-6 ,daarna gunde Marieke de bal aan Mirthe en maakte op techniek 4-7. Eindelijk een lekkere verdiende voorsprong……….maar daar gingen we weer…….het werd wat te makkelijk. Keepen leer je niet met een training en je kon zien dat Feah moeite had met al die attributen aan en dat kan ik mij helemaal voorstellen.  Het werd 5-7  en Marieke maakte op goed doorzetten van Lauryn 5-8. Een misverstand achter in bij Leeuwarden werd afgemaakt door Sanne 5-9 die ondanks haar blessure een goede tweede helft speelde en op karakter door buffelde. Zo lekker achterover hangen en de wedstrijd uitspelen zou je zeggen maar daar wilde Leeuwarden niet aan meewerken en met nog een minuut te spelen en een stand van 8-9 was het toch billen knijpen. Angela gaf het verlossende fluitsignaal en wij kunnen ons voor het kampioenschap opgaan maken.

 

Volgende week spelen wij thuis om 9.30 uur tegen Sneek en wij nodigen alle ouders, broertjes, zusjes, vrienden, vriendinnetjes, opa’s, oma’s…….eigenlijk iedereen uit om naar dit geweldig spelende team te komen kijken.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Casco Montage VVH heren 1 grijpt eerste plek in Tweede divisie A

01-10-2017

HARLINGEN - Afgelopen zaterdag stond de eerste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma voor de mannen van trainer Richard Kumbangsila.

Stânfries dames 1 nog te sterk voor V.V.H. dames 1

01-10-2017

HARLINGEN - Afgelopen weekend stond de eerste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma.

De Waddenrobkes van Zeerobben

01-10-2017

HARLINGEN - Afgelopen zaterdag werd de 2e speelronde gespeeld bij de Waddenrobkes.

Reacties

Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Hema Harlingen Hema Harlingen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen De Lichtboei De Lichtboei Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Copini Opticiëns Copini Opticiëns Atelier de Groot Atelier de Groot Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Dio Jurien Dio Jurien Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Visie Events Visie Events IJssalon Min12 IJssalon Min12 Vogelaar Audio Vogelaar Audio BENG Evenementen BENG Evenementen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Ons Food&Wine Ons Food&Wine Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Karsten Wonen Karsten Wonen Almamater Almamater Hubo-Faber Hubo-Faber Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas ForHim Menswear ForHim Menswear Haarmode Cats Haarmode Cats HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen VVV Harlingen VVV Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen
VVV Harlingen VVV Harlingen Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam De Lichtboei De Lichtboei Atelier de Groot Atelier de Groot Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Ons Food&Wine Ons Food&Wine Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen