Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Dé service supermarkt van Harlingen en omstreken. Hier staat de klant nog echt centraal!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Boeiende blog projectdirecteur TSRH2022: Met pijn in het hart

04-03-2022

HARLINGEN - Afgelopen maandag hebben we, samen met de andere gasthavens en STI, de centrale Britse organisatie, besloten dat Russische schepen deze zomer niet welkom zijn bij de Tall Ships Races.

Boeiende blog projectdirecteur TSRH2022: Met pijn in het hart Lieuwe Krol - projectdirecteur TSRH2022

Een pijnlijk, maar unaniem besluit en een duidelijk signaal.

 

Naast het bieden van een unieke en grensverleggende ervaring aan jongeren, staan de Tall Ships Races ook voor internationale vriendschap. In 2007 is STI daarom genomineerd voor de Nobelprijs voor de vrede. Sinds de start van de Tall Ships Races in 1956, heeft STI zich altijd ingezet voor het bevorderen van internationale verbindingen, ook in de tijden van koude oorlog. Juist daarom is dit besluit zo pijnlijk.

 

Het nieuws zorgde de afgelopen dagen voor een stortvloed aan reacties. Niet alleen de regionale en landelijke media vroegen om een toelichting en onze motivatie, ook via sociale media of gesprekken op straat spraken mensen ons aan op dit besluit. De reacties waren overwegend instemmend en begripvol. Maar er kwamen ook tegengeluiden. Mensen die het jammer of zelfs onbegrijpelijk vinden dat de jongeren die meevaren, door dit besluit de dupe worden van de situatie. En dat begrijpen we. Want we weten dat heel veel Russische jongeren (en volwassenen) niet achter deze oorlog staan.

 

Toch hebben we dit besluit genomen en dit statement gemaakt. De Russische schepen die al zeker -of met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid- naar Harlingen zouden komen, zijn in meer of mindere mate verbonden aan de Russische staat. Ze leiden jonge mensen op voor een leven op zee, ook voor de Russische marine. En hoewel zelfs niet alle instituten waaraan ze verbonden zijn achter de oorlog van Poetin staan, vinden we niet dat we deze symbolen van de staat Rusland (feestelijk) kunnen verwelkomen. Zie je het al voor je? De Russische bemanning die tijdens de crew-parade trots en vrolijk met de Russische vlag door de straten van Harlingen paradeert? Er zitten ook grenzen aan onze tolerantie.

 

Ondanks de vreselijke situatie in Oekraïne op dit moment, bereiden we ons voor op een mooi evenement. Er komen meer dan voldoende prachtige tallships uit andere landen, waarvan een aantal bijzondere schepen hun debuut maken in Harlingen. We zijn druk bezig met het vastleggen van het festivalprogramma, maar ook met de voorbereidingen van Sail In Zicht. Ons educatieve programma voor de basisscholen en de onderbouw van het middelbaar onderwijs. Met veel enthousiasme en hulp van diverse verenigingen en organisaties van binnen en buiten Harlingen, worden workshops en sportieve activiteiten ontwikkeld. Sail In Zicht vindt plaats tijdens de Harlinger Feestweek van 13 t/m 19 juni. Dan presenteren we ook iets nieuws aan Harlingen. Maar daarover de volgende keer meer.

 

Voor nu wens ik iedereen een fijne start van het voorjaar toe. En laten we, zelfs tegen beter weten in, hopen dat er snel een einde komt aan de gruwelijkheden in Oekraïne.

 

Namens het team van Harlingen Sail,

 

Lieuwe Krol

 

Algemeen Bedrijfsleven Evenement Gemeente Kunst & Cultuur Muziek Politiek & Maatschappij Sport & Recreatie

Meer nieuws

Café Sven kaatspartij

04-03-2022

HARLINGEN - Een mooi zootsje atleten verskenen afgelopen zondag na een lange tijd in de Waddenhal.

Televisiezenders, radiostations en sociale media massaal in actie voor Giro555

04-03-2022

HARLINGEN - De landelijke en regionale media komen maandag 7 maart massaal in actie voor de Giro555 campagne Samen in Actie voor Oekraïne.

Drie gemeenteraden stemmen in met businesscase Empatec

04-03-2022

HARLINGEN - De gemeenteraden van De Fryske Marren, Harlingen en Waadhoeke hebben de Businesscase die is vormgegeven voor Empatec, vastgesteld.

Reacties

Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Karsten Wonen Karsten Wonen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Haarmode Cats Haarmode Cats The Shamrock The Shamrock Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Copini Opticiëns Copini Opticiëns Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Hubo-Faber Hubo-Faber Visie Events Visie Events BENG Evenementen BENG Evenementen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok IJssalon Min12 IJssalon Min12 Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zensa Moda Zensa Moda Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE
Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Plus Lunenborg Plus Lunenborg Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber The Shamrock The Shamrock Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail Visie Events Visie Events Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad