Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Dé service supermarkt van Harlingen en omstreken. Hier staat de klant nog echt centraal!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Met afronding herinrichting Spoorstraat is cirkel N31 rond

16-02-2022

HARLINGEN - De herinrichting van de Spoorstraat is met het aanbrengen van de beplanting en bomen afgerond.

Met afronding herinrichting Spoorstraat is cirkel N31 rond Wethouder Boon helpt mee met het planten van de bomen aan de Spoorstraat. ©Joachim de Ruijter

Niet alleen heeft de Spoorstraat nu vrij liggende fietspaden, ook is het parkeerterrein Spoorstraat aangepakt en is er meer groen aangebracht. Hierdoor is de gehele uitstraling van de Spoorstraat ruimer en vriendelijker. Zo is ook deze weg nu een aantrekkelijke entree van Harlingen geworden.

 

Laatste open eindje van project N31

Wethouder Harry Boon: “Het aanleggen van de vrij liggende fietspaden langs de Spoorstraat, is het slotstuk van het project N31. Het eerste deelproject vanuit de N31 begon namelijk ook met de aanleg van vrij liggende fietspaden. Dit is al in 2010 gedaan tijdens de aanleg van de Keermuur. Hiermee werd de voorrangssituatie bij de spoorovergang aangepast.” In de jaren daarna werd de N31 omgebouwd naar een dubbelbaans autoweg met een aquaduct onder het Van Harinxmakanaal door. Een knap staaltje werk, want de weg lag vier meter boven maaiveld en kwam uiteindelijk vier meter onder maaiveld. Ook de gemeentelijke infrastructuur is door de ombouw van de N31 nogal veranderd. Harlingen kreeg een centrale aansluiting vanaf de N31. Ook de Grensweg, Almenumerweg, Kanaalweg, Oosterparkweg, Kimswerderweg en Domela Nieuwehuisstraat kregen een andere en mooiere uitstraling.

 

Aanpak parkeerterrein

Bovendien is het parkeerterrein Spoorstraat aangepakt. De oude schelpenverharding is vervangen door betonstenen waarop duidelijk de parkeervakken staan aangeven. Ook zijn op het terrein vijf parkeerplekken met laadvoorziening voor elektrische auto’s. Deze plekken worden extra gekenmerkt door de klimaat adaptieve parkeerplaten die hier zijn gebruikt. De parkeerplaten zijn voorzien van gaten waar speciale beplanting in aangebracht wordt. Dit zorgt voor vergroening van het terrein en geeft water de ruimte om de ondergrond in te trekken.

 

Gemeente

Meer nieuws

Zeerobben JO15-1 kampioen van de hoofdklasse

16-02-2022

HARLINGEN - Doordat de concurrentie punten liet liggen werd JO15-1 afgelopen zaterdag al kampioen van de hoofdklasse.

Uit de schatkamer van… Ronald Bootsma

16-02-2022

HARLINGEN - Uit de schatkamer van… met als gast Ronald Bootsma.

Razende Roeland raast door de winterstorm!

16-02-2022

HARLINGEN - Donderdagavond 21.00 uur en je metal vitamine staan weer klaar, gezien het weer van de laatste dagen is het ook wel nodig wat een weer.

Reacties

De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zensa Moda Zensa Moda BENG Evenementen BENG Evenementen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Visie Events Visie Events Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Plus Lunenborg Plus Lunenborg Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Stichting Harlingen Sail Stichting Harlingen Sail The Shamrock The Shamrock Fotografie Dorus Fotografie Dorus Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Haarmode Cats Haarmode Cats Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Karsten Wonen Karsten Wonen
Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Fotografie Dorus Fotografie Dorus Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot IJssalon Min12 IJssalon Min12 Karsten Wonen Karsten Wonen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas BENG Evenementen BENG Evenementen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje