Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Met afronding herinrichting Spoorstraat is cirkel N31 rond

16-02-2022

HARLINGEN - De herinrichting van de Spoorstraat is met het aanbrengen van de beplanting en bomen afgerond.

Met afronding herinrichting Spoorstraat is cirkel N31 rond Wethouder Boon helpt mee met het planten van de bomen aan de Spoorstraat. ©Joachim de Ruijter

Niet alleen heeft de Spoorstraat nu vrij liggende fietspaden, ook is het parkeerterrein Spoorstraat aangepakt en is er meer groen aangebracht. Hierdoor is de gehele uitstraling van de Spoorstraat ruimer en vriendelijker. Zo is ook deze weg nu een aantrekkelijke entree van Harlingen geworden.

 

Laatste open eindje van project N31

Wethouder Harry Boon: “Het aanleggen van de vrij liggende fietspaden langs de Spoorstraat, is het slotstuk van het project N31. Het eerste deelproject vanuit de N31 begon namelijk ook met de aanleg van vrij liggende fietspaden. Dit is al in 2010 gedaan tijdens de aanleg van de Keermuur. Hiermee werd de voorrangssituatie bij de spoorovergang aangepast.” In de jaren daarna werd de N31 omgebouwd naar een dubbelbaans autoweg met een aquaduct onder het Van Harinxmakanaal door. Een knap staaltje werk, want de weg lag vier meter boven maaiveld en kwam uiteindelijk vier meter onder maaiveld. Ook de gemeentelijke infrastructuur is door de ombouw van de N31 nogal veranderd. Harlingen kreeg een centrale aansluiting vanaf de N31. Ook de Grensweg, Almenumerweg, Kanaalweg, Oosterparkweg, Kimswerderweg en Domela Nieuwehuisstraat kregen een andere en mooiere uitstraling.

 

Aanpak parkeerterrein

Bovendien is het parkeerterrein Spoorstraat aangepakt. De oude schelpenverharding is vervangen door betonstenen waarop duidelijk de parkeervakken staan aangeven. Ook zijn op het terrein vijf parkeerplekken met laadvoorziening voor elektrische auto’s. Deze plekken worden extra gekenmerkt door de klimaat adaptieve parkeerplaten die hier zijn gebruikt. De parkeerplaten zijn voorzien van gaten waar speciale beplanting in aangebracht wordt. Dit zorgt voor vergroening van het terrein en geeft water de ruimte om de ondergrond in te trekken.

 

Gemeente

Meer nieuws

Zeerobben JO15-1 kampioen van de hoofdklasse

16-02-2022

HARLINGEN - Doordat de concurrentie punten liet liggen werd JO15-1 afgelopen zaterdag al kampioen van de hoofdklasse.

Uit de schatkamer van… Ronald Bootsma

16-02-2022

HARLINGEN - Uit de schatkamer van… met als gast Ronald Bootsma.

Razende Roeland raast door de winterstorm!

16-02-2022

HARLINGEN - Donderdagavond 21.00 uur en je metal vitamine staan weer klaar, gezien het weer van de laatste dagen is het ook wel nodig wat een weer.

Reacties

Wellheat Shop Wellheat Shop Copini Opticiëns Copini Opticiëns Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen The Shamrock The Shamrock Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Visie Events Visie Events Haarmode Cats Haarmode Cats Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad IJssalon Min12 IJssalon Min12 Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Karsten Wonen Karsten Wonen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis TeamFRL TeamFRL Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Zensa Moda Zensa Moda Hubo-Faber Hubo-Faber Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Fotografie Dorus Fotografie Dorus
Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn IJssalon Min12 IJssalon Min12 Wellheat Shop Wellheat Shop Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Karsten Wonen Karsten Wonen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Visie Events Visie Events BENG Evenementen BENG Evenementen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Haarmode Cats Haarmode Cats TeamFRL TeamFRL Zensa Moda Zensa Moda Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor