Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Bij de Lachende Koe geniet je van heerlijke gerechten voor een vaste prijs inclusief onbeperkt tapbier, wijn en fris.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Heerlijk Binnen 2019

Heerlijk Binnen 2019

20, 21 & 22 april wordt het Entrepotgebouw weer één groot culinair Foodwalhalla!
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Jawel, lieve PLUS klanten. Van zondag 24 februari t/m zaterdag 20 april kun je sparen voor vijf Fabeltjeskrant handpoppen!
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Vanaf 1 april kunnen de Willem Barentsz-werf en ook de Witte Swaen weer bezocht worden.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Alinex Uitzendbureau is specialist in uitzenden, detacheren, payrollen en werven- en selecteren van personeel in diverse sectoren.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Meromar Seafoods zaalvoetbalcompetitie slotavond 2018

30-05-2018

HARLINGEN - Verslag en uitslagen van de Meromar Seafoods zaalvoetbalcompetitie.

Meromar Seafoods zaalvoetbalcompetitie slotavond 2018 Keeper Johannes Visser stopt op 63 jarige leeftijd. Foto: Guus van Hurck.

Manutec – Philipse-IT    4-2

Manutec kon bij winst overgaan van de B-poule naar de A-poule en Philipse bleef bij winst in de A poele en anders degradeerden zij naar de B-poule. In de 1e minuut had Manutec al een kans maar Pim Attema schoot op de paal. Toen bij de volgende aanval de inzet van Pim Attema van richting werd veranderd was het toch nog 1-0. De volgende goal werd gemaakt door Bouwe v d Veen, die ging ur wel via 3 verskillende billuggen in, 2-0. Langzaamaan kwamen de mannen van Philipse toch wat in hun ritme en kreeg Marco de Boer ook een kans die hij op de lat knalde. Aan de andere kant roste Bouwe v d Veen de bal op de lat, het bleef 2-0 in de 1e helft. In de 2e helft vielen de mannen van Philipse aan maar de defensie van Manutec was sterk. Toch maakten ze op den duur een foutje en dat werd afgestraft door Marco Zeilmaker 2-1. Raymond de Ronde liet even zien dat hij niet alleen zingen kan maar hij bood Pim Attema ook een niet te missen kans 3-1. Niels de Lange bracht de spanning weer terug door vlak voor tijd 3-2 te maken. Maar weer Pim Attema wist even later uit een vrije trap aan alle onzekerheid een einde te maken 4-2.

 

ZWF Poelstra – Friesland Direkt    0-9

Ook hier ging het om promotie of degradatie en wie had gedacht dat FD op die manier nog uit de A-poule zou kunnen vallen, ik niet. En het bleef lang 0-0 en er waren aan beide kanten kansen. Maar Johannes Visser, die zijn laatste wedstrijd keepte, wilde de 0 houden deze wedstrijd en hij was dan ook weer poer best. En alle complimenten voor Johannes die nu 63 jaar is en nog keept as een jonge leeuw, hij vond echter dat het nu lang genoeg had geduurd. Hij werd dan ook gehuldigd door zijn ploeggenoten en de andere zaalvoetballers beloonden Johannes met een daverend applaus, hulde voor Johannes een geweldige sportman. Na die 12 minuten wist Drewes Janssen vanaf de zijkant eindelijk te scoren en werd het 0-1. Arjen Visser schonk zijn vader Johannes ook een cadeau en maakte 0-2. En mijn favoriete speler en de technisch zeer begaafde Johan Janssen maakte in de 1e helft er nog 0-3 van. De jongens van ZWFP wilden wil maar die rotbal wuu maar niet langs die lange 63-jarige keeper Johannes Visser. En was het doel leeg dan schoot Bas Koster de bal gewoon een metertje naast. Het werd een walk over Drewes Janssen maakte nog 1, Peter v d Veer wrotte met sien olimpiese billug ur 4 keer deur, Jeroen v d Nieuwenhuizen maakte nog 1, eindstand 0-9.

 

RCM Administratie – Veltman Maritiem    4-4

Deze wedstrijd ging om de Sip Luxwolda bokaal en dat was mooi groot ding en die werd aangeboden door, de alom geliefd Jacob [20] Twaintig de Jong. En het werd een spannende wedstrijd en VM kregen de eerste kansjes maar deden daar te weinig mee. Kevin Hobgen van VM kreeg de mooiste kans maar mistte eveneens grandioos. Aan de andere kant knalde Arjen Speckman eerst op de paal maar vervolgens bood Frank Cookson hem weer een mooie kans en dit keer was het wel raak 1-0. Even later was het andersom, Frank Cookson kreeg nu de pass van Arjen Speckman en het was 2-0. Aan de andere kant knalde Frank Pietersma op de paal maar de rebound was voor Soulamain Snoussi en hij maakte 2-1. Al snel in de 2e helft wisten de mannen van RCMA de voorsprong te vergroten door een goal Yasin Fagouss na een hele mooie aanval 3-1. En dezelfde speler liet ook 4-1 aantekenen, toen dacht iedereen dit is een gelopen wedstrijd. Dan houd je echter geen rekening met de goaltjesdief Soulamain Snoussi hij kreeg het op zijn heupen. Vijf minuten voor tijd begon de man, hij maakte 4-2 meteen daar achteraan 4-3 en tenslotte joeg hij ook nog eens de gelijkmaker in de touwen 4-4. Uiteindelijk wisten de mannen van RCMA in de verlenging toch nog te winnen en wonnen zij de enorme Sip Luxwolda bokaal.

 

De Kantine Waddenhal bekerfinale

Kantine Waddenhal – Bouwvisie Friesland gestaakt bij de stand 2-1

Het leek een leuke wedstrijd te worden met twee sterk aanvallende ploegen. En Bouwvisie Friesland nam door een uithaal van Keimpe Pols een 0-1 voorsprong. Het werd gelijk door de altijd aanwezige en sympathieke en topscorer Ane Schaap 1-1. En toen Stefan Adema goed werd aangespeeld namen de mannen van de Kantine zelfs de leiding met 2-1. Er leek dus niets aan de hand ja het was een stevige wedstrijd maar daar is niets mis mee. Vervolgens werd er nagetrapt en begonnen ze daarna elkaar met tasjes te slaan, zou Hans Kraai jr. wel zeggen. Scheids Ewouds zag zich daarom genoodzaakt om de wedstrijd te staken en hij stond volkomen in zijn recht. Jammer dat het zo moet maar de spelers moeten wel de hand in eigen boezem steken want het zijn wel regelmatig dezelfden die de boel verpesten. Maar ja het hoort erbij hoorde ik mensen zeggen na afloop, dat vindt de organisatie niet. De wedstrijd zal voor de nieuwe competitie begint worden uitgespeeld met dezelfde spelers, deo volente.  

 

De prijzen konden worden uitgereikt door erelid van Exstador Wiebe van Dijk en dan worden er weer scherpe kwinkslagen uitgedeeld. Natuurlijk werden de scheidsrechters bedankt zo ook de organisatoren, fotografen Guus en Janneke van Hurck en alle andere medewerkers. De Wiebe van Dijk beker was voor Ane Schaap topscorer met 28 goals en ook een van de sportiefste spelers. Kampioen in de A-poule werd Bouwvisie Friesland, 2e de Kantine Waddenhal. Kampioen in de B-poule werd Nesta Shipping en hier werd Manutec 2e. Van Dijk eindigde met de hoop dat volgend seizoen er wat minder afzeggingen zullen zijn en dat er wat meer nieuwe ploegen bij komen. Met muziek van Wytze Hempenius, hij het Wiebe ontslag geven, werd het ondanks het eerdere geharrewar toch een gezellige avond.

   

Foto's: Guus van Hurck.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Mis hem niet: dé gezellige Harlinger Feestweek vol cultuur!

30-05-2018

HARLINGEN - De Harlinger Feestweek wordt in 2018 van maandag 4 juni t/m zondag 10 juni door vele organisaties opgezet.

Cruiseschip Star Breeze van Windstar Cruises meert aan in Harlingen

30-05-2018

HARLINGEN - Aankomende zondag 3 juni brengt zeecruiseschip de Star Breeze voor de eerste keer een bezoek aan Harlingen.

3e Speelronde van de Copini 60+ kaatscompetitie 2018

30-05-2018

HARLINGEN - Hein Bos sloeg er lustig op los tijdens de 3e speelronde van de Copini 60+ kaatscompetitie 2018.

Reacties

Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zensa Moda Zensa Moda Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen BENG Evenementen BENG Evenementen Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Copini Opticiëns Copini Opticiëns Visie Events Visie Events Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen VVV Harlingen VVV Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Hubo-Faber Hubo-Faber Dio Jurien Dio Jurien Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Fotografie Dorus Fotografie Dorus Atelier de Groot Atelier de Groot Ons Food&Wine Ons Food&Wine ForHim Menswear ForHim Menswear Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt De Lichtboei De Lichtboei Hema Harlingen Hema Harlingen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Plus Lunenborg Plus Lunenborg
Dio Jurien Dio Jurien Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Atelier de Groot Atelier de Groot Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Hubo-Faber Hubo-Faber Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Visie Events Visie Events ForHim Menswear ForHim Menswear Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad VVV Harlingen VVV Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Karsten Wonen Karsten Wonen IJssalon Min12 IJssalon Min12 BENG Evenementen BENG Evenementen De Lichtboei De Lichtboei Copini Opticiëns Copini Opticiëns