Programma TSRH2018

Programma TSRH2018

Kom tijdens The Tall Ships Races Harlingen 2018 de schepen bekijken, genieten van optredens en divers entertainment voor iedereen!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
De PLUS app!

De PLUS app!

Download de PLUS app. Met de PLUS app kun je snel en makkelijk een boodschappenlijstje maken en bijhouden op je mobiele telefoon.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Mensonides gaat zonnepanelen plaatsen op gemeentegebouwen

24-01-2018

HARLINGEN - Het Harlinger bedrijf Mensonides krijgt opdracht van de gemeente om 1700 zonnepanelen te plaatsen op de daken van de gemeentewerf, MFC Het Vierkant en de Waddenhal.

Mensonides gaat zonnepanelen plaatsen op gemeentegebouwen Bovenop het dak van MFC Het Vierkant hebben Mensonides en de gemeente het contract voor de plaatsing van zonnepanelen getekend. Nog deze winter ligt onder andere dit dak vol met zonnepanelen. Foto: Joachim de Ruijter.

Vandaag hebben Mensonides en gemeente bovenop het dak van MFC Het Vierkant het contract getekend.

 

Energieneutraal

Wethouder Boon: “Met het plaatsen van de zonnepanelen wekt de gemeente het stroomverbruik op van nagenoeg alle gebouwen die de gemeentelijke organisatie in gebruik heeft. De zonnepanelen op de daken van de gemeentewerf, het Vierkant en de Waddenhal leveren voldoende stroom om te kunnen voorzien in het stroomverbruik van deze gebouwen zelf en ook om het stroomverbruik van de Groenlandsvaarder en het stadhuis te compenseren.”

 

Harlinger bedrijf Mensonides is blij dat deze opdracht te mogen uitvoeren voor de gemeente. “Wij zijn zeer begaan met de verduurzaming van woningen en gebouwen. In Harlingen hebben we al veel projecten mogen uitvoeren, waaronder het aanbrengen van zonnepanelen op een groot aantal woningen van De Bouwvereniging. Dat we nu de gemeentelijke gebouwen mogen voorzien van zonnepanelen is voor ons een prachtige opdracht”.

 

Verduurzaming van onze gemeente

Wethouder Boon is blij dat de gemeentelijke organisatie op deze manier ook zelf een bijdrage kan leveren aan de vermindering van de CO2-emissie en het besparen van energie. “We werken in de openbare ruimte al hard aan de verduurzaming van onze gemeente. Denk bijvoorbeeld aan de verduurzaming van onze openbare verlichting, het plaatsen van auto-oplaadpalen en het mogelijk maken van het zonnepark, waar we zelf ook deelnemer aan zijn. Als gemeente hebben we een voorbeeldfunctie en hopelijk inspireren we ook onze inwoners om over te stappen op duurzame energiebronnen.”

Bedrijfsleven Gemeente Natuur & Milieu

Meer nieuws

Geslaagde aftrap van het Open Planproces Westerzeedijk

24-01-2018

HARLINGEN - Gisteravond was de aftrap van het Open Planproces voor de Westerzeedijk.

Meromar Seafoods zaalvoetbalcompetitie 19-01-2018

24-01-2018

HARLINGEN - Verslag van de afgelopen week gespeelde wedstrijden.

Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Copini Opticiëns Copini Opticiëns Atelier de Groot Atelier de Groot Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE VVV Harlingen VVV Harlingen Hema Harlingen Hema Harlingen Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Hubo-Faber Hubo-Faber Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Vogelaar Audio Vogelaar Audio Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Almamater Almamater Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen ForHim Menswear ForHim Menswear Dio Jurien Dio Jurien Plus Lunenborg Plus Lunenborg Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Visie Events Visie Events Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Fotografie Dorus Fotografie Dorus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor BENG Evenementen BENG Evenementen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Haarmode Cats Haarmode Cats Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Karsten Wonen Karsten Wonen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen De Lichtboei De Lichtboei Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis
Karsten Wonen Karsten Wonen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Visie Events Visie Events Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Hubo-Faber Hubo-Faber Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires VVV Harlingen VVV Harlingen Hema Harlingen Hema Harlingen Atelier de Groot Atelier de Groot