Programma TSRH2018

Programma TSRH2018

Kom tijdens The Tall Ships Races Harlingen 2018 de schepen bekijken, genieten van optredens en divers entertainment voor iedereen!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
De PLUS app!

De PLUS app!

Download de PLUS app. Met de PLUS app kun je snel en makkelijk een boodschappenlijstje maken en bijhouden op je mobiele telefoon.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Meisjes midwinter toernooi fc Harlingen zeer geslaagd

09-02-2018

HARLINGEN - Afgelopen zaterdag organiseerde fc Harlingen als voorbereiding op de tweede competitiehelft, het Meisjes Midwinter Toernooi.

Meisjes midwinter toernooi fc Harlingen zeer geslaagd Foto: Peter IJdema.

Dit toernooi, dat voor de eerste keer werd georganiseerd, is speciaal voor meisjesteams die uitkomen in de MO13 en MO15 categorieën. Naast de plaatselijke verenigingen zmvv Zeerobben en fc Harlingen deden er ook meisjesteams van sc Bolsward, sc Franeker en V S V`31 van Vlieland mee.  Van het laatstgenoemde team deden de speelsters voor het eerst mee aan echte wedstrijden op de vaste wal en werd dit toernooi gebruikt om ervaring op te doen voor de KNVB-competitie. Want met ingang van de volgende week startende voorjaarsreeksen gaan zij ook in competitieverband spelen en gezien het vertoonde spel zullen zij hier zeker goed in mee kunnen komen.

 

Het ochtendprogramma was voor de MO13 teams en naast de teams van sc Bolsward en fc Harlingen deed hier ook het nieuwe MO13 team van Zeerobben mee, welke voor het eerst op het grote veld speelden. En ondanks dat zij nog even moesten wennen aan het grote veld en de andere spelregels die hiervoor gelden wisten zij in al hun wedstrijden goed tegenstand te bieden. De strijd om de eerste plaats in deze groep ging tussen de teams van sc Bolsward MO13-2 en fc Harlingen MO13-1 en in de allerlaatste wedstrijd werd pas beslist welk team op de eerste plaats ging eindigen.

 

Fc Harlingen moest beslist winnen en dan moest het doelsaldo de doorslag geven en dus werd er vol op de aanval gespeeld. En zoals zo vaak vallen dan de doelpunten aan de andere kant. Sc Bolsward profiteerde volop van de ruimte die er kwam doordat fc Harlingen alles of niets speelde en wist ook de laatste wedstrijd naar zich toe te trekken en werd zo de verdiende winnaar bij de MO13 categorie.

 

 

Maar voor er tot de prijsuitreiking werd overgegaan moesten eerst de aanvoerders van alle teams nog even aan de bak voor het onderdeel penalty killing. Hierbij namen de aanvoersters ieder 3 penalty`s op de keeper van fc Harlingen VR 1. De fc Harlingen MO13-1 aanvoerster wist alle 3 de penalty`s te benutten en zo werd deze beker een prooi voor de Harlinger meisjes. En de prijzen konden dus worden uitgereikt, waarbij er voor de MO13 teams naast vaantjes voor alle speelsters en bekers voor ieder team ook nog een Wisseltrofee was. En deze 1 meter hoge trofee werd aangeboden door Sporthuis A.P. van der Feer uit Bolsward.

 

Uitslag MO13 teams:

1. Bolsward MO13-2 12 punten 11 voor en 0 tegen.
2. Fc Harlingen MO13-1 9 punten 3 voor en 7 tegen.
3. Zeerobben MO13-1 0 punten 0 voor en 7 tegen.


Penalty Bokaal MO13:

  1. Fc Harlingen

 

In het middagprogramma waren de MO15-1 teams aan de beurt en ook hier werd er verbeten om de hoogste plaats op het ereschavot gestreden. De deelnemende teams gaven elkaar weinig tot niets toe en veelal werden de wedstrijden vaak pas in de laatste minuut of in een enkel laatste seconden van de wedstrijd beslist door een 1-0 overwinning. Wat bij het ene team dan weer voor vreugde zorgde dat deze benauwde overwinning 3 punten opleverde en bij het andere team een teleurstelling opleverde dat in de laatste seconden het verdiende punt alsnog verloren was gegaan en zij met lege handen stonden nu.

 

En zo`n late treffer kan ook bepalend zijn voor de eindstand, zoals in de wedstrijd Zeerobben MO15-1 tegen Franeker MO15-1 bleek, want doordat Zeerobben in de allerlaatste seconden scoorde en hiermee de wedstrijd met 1-0 wist te winnen, miste Franeker door het mislopen van het punt dat ze bij een gelijkspel hadden behaald de eindoverwinning. En net als bij de MO13 bleef het ook bij de MO15 teams tot aan de laatste wedstrijd spannend welk team er eerste zou worden en hoe de andere prijzen zouden worden verdeeld. Na het laatste fluitsignaal bleek dat Zeerobben MO15-1 de verdiende winnaar was geworden van dit zeer geslaagde toernooi.

 

 

Maar voor er tot de prijsuitreiking werd overgegaan, waarbij ook hier voor alle deelneemsters een vaantje en voor ieder team een mooie beker was, moesten ook hier de aanvoerders van de teams zich nog een keer inspannen voor het penalty killing. En de eerste serie bleek dat de aanvoersters van Zeerobben MO15-1 en fc Harlingen MO15-1 er ieder 3 hadden benut en dus gingen zij in de sudden death door tot er een winnaar kwam en dit werd een waren thriller. Penalty nummer 4 beiden mis, penalty 5 beiden raak, penalty 6 beiden raak, penalty 7 mist fc Harlingen en moet Zeerobben weer en met een geplaatste bal in de hoek schiet zij raak en wint daarmee de penalty bokaal.

 

Waarna tot de prijsuitreiking kon worden over gegaan door voorzitster Sandra de Melker van fc Harlingen. Maar voor zij dit deed bedankte zij eerst haar medeorganisatoren Catrinus Bouwhuis en Jan Helvrich, Dirk Hiemstra en de dames van VR 1 voor de wedstrijdleiding en arbitrage, Age Tichelaar en Klaas van Veen voor de velden en hand en spandiensten en de Dames en Heren van de kantine die weer de hele dag iedereen weer van zijn natje en droogje voorzagen.

 

Uitslag MO15 teams:

1. Zeerobben MO15-1 10 punten 4 voor 0 tegen.
2. Franeker MO15-1 9 punten 5 voor 1 tegen.
3. Fc Harlingen MO15-1 4 punten 1 voor 2 tegen.
4. V S V 31 MO15-1 3 punten 1 voor 6 tegen.
5. Zeerobben MO15-2 2 punten 0 voor 2 tegen,

 

Penalty Bokaal MO15:

  1. Zeerobben MO15-1

 

Al met al een zeer geslaagde dag en zeker voor herhaling vatbaar!

 

  • Foto's: Peter IJdema.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Oproep: help dit Harlinger project met jouw stem over de eindstreep!

09-02-2018

HARLINGEN - De Harlinger waterscouts slepen € 5.000 binnen van het ING Fonds 'Help Nederland vooruit!'.

D66 Harlingen: samen krijgen we het voor elkaar!

09-02-2018

HARLINGEN - Goed wonen. Goed werk. Goed onderwijs. Goed bestuur.

Kandidatenlijsten verkiezingen gemeenteraad op 21-03-2018

09-02-2018

HARLINGEN - Op vrijdag 9 februari 2018 om 16.00 uur had het Centraal Stembureau, voor de verkiezingen van de gemeenteraad op 21 maart 2018, zitting in het Stadhuis aan de Noorderhaven 86 te Harlingen.

Reacties

VVV Harlingen VVV Harlingen ForHim Menswear ForHim Menswear BENG Evenementen BENG Evenementen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Karsten Wonen Karsten Wonen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Hema Harlingen Hema Harlingen Ons Food&Wine Ons Food&Wine Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant Haarmode Cats Haarmode Cats Hubo-Faber Hubo-Faber Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zensa Moda Zensa Moda De Lichtboei De Lichtboei Atelier de Groot Atelier de Groot Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Vogelaar Audio Vogelaar Audio Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Visie Events Visie Events Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Dio Jurien Dio Jurien Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe
Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Vogelaar Audio Vogelaar Audio Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt IJssalon Min12 IJssalon Min12 Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Karsten Wonen Karsten Wonen Visie Events Visie Events Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam De Lichtboei De Lichtboei Haarmode Cats Haarmode Cats Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe