Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Heerlijk Harlingen 2018

Heerlijk Harlingen 2018

Culinair Festival aan de haven van Harlingen waar eten, drinken, muziek en ontspanning centraal staan.
Lees verder...
Harlinger Voordeelcheque!

Harlinger Voordeelcheque!

Spaar PLUSpunten bij PLUS Lunenborg! Bij diverse lokale ondernemers krijgt u nu een nog hoger rendement! Namelijk 100% spaarwinst.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Meisjes midwinter toernooi fc Harlingen zeer geslaagd

09-02-2018

HARLINGEN - Afgelopen zaterdag organiseerde fc Harlingen als voorbereiding op de tweede competitiehelft, het Meisjes Midwinter Toernooi.

Meisjes midwinter toernooi fc Harlingen zeer geslaagd Foto: Peter IJdema.

Dit toernooi, dat voor de eerste keer werd georganiseerd, is speciaal voor meisjesteams die uitkomen in de MO13 en MO15 categorieën. Naast de plaatselijke verenigingen zmvv Zeerobben en fc Harlingen deden er ook meisjesteams van sc Bolsward, sc Franeker en V S V`31 van Vlieland mee.  Van het laatstgenoemde team deden de speelsters voor het eerst mee aan echte wedstrijden op de vaste wal en werd dit toernooi gebruikt om ervaring op te doen voor de KNVB-competitie. Want met ingang van de volgende week startende voorjaarsreeksen gaan zij ook in competitieverband spelen en gezien het vertoonde spel zullen zij hier zeker goed in mee kunnen komen.

 

Het ochtendprogramma was voor de MO13 teams en naast de teams van sc Bolsward en fc Harlingen deed hier ook het nieuwe MO13 team van Zeerobben mee, welke voor het eerst op het grote veld speelden. En ondanks dat zij nog even moesten wennen aan het grote veld en de andere spelregels die hiervoor gelden wisten zij in al hun wedstrijden goed tegenstand te bieden. De strijd om de eerste plaats in deze groep ging tussen de teams van sc Bolsward MO13-2 en fc Harlingen MO13-1 en in de allerlaatste wedstrijd werd pas beslist welk team op de eerste plaats ging eindigen.

 

Fc Harlingen moest beslist winnen en dan moest het doelsaldo de doorslag geven en dus werd er vol op de aanval gespeeld. En zoals zo vaak vallen dan de doelpunten aan de andere kant. Sc Bolsward profiteerde volop van de ruimte die er kwam doordat fc Harlingen alles of niets speelde en wist ook de laatste wedstrijd naar zich toe te trekken en werd zo de verdiende winnaar bij de MO13 categorie.

 

 

Maar voor er tot de prijsuitreiking werd overgegaan moesten eerst de aanvoerders van alle teams nog even aan de bak voor het onderdeel penalty killing. Hierbij namen de aanvoersters ieder 3 penalty`s op de keeper van fc Harlingen VR 1. De fc Harlingen MO13-1 aanvoerster wist alle 3 de penalty`s te benutten en zo werd deze beker een prooi voor de Harlinger meisjes. En de prijzen konden dus worden uitgereikt, waarbij er voor de MO13 teams naast vaantjes voor alle speelsters en bekers voor ieder team ook nog een Wisseltrofee was. En deze 1 meter hoge trofee werd aangeboden door Sporthuis A.P. van der Feer uit Bolsward.

 

Uitslag MO13 teams:

1. Bolsward MO13-2 12 punten 11 voor en 0 tegen.
2. Fc Harlingen MO13-1 9 punten 3 voor en 7 tegen.
3. Zeerobben MO13-1 0 punten 0 voor en 7 tegen.


Penalty Bokaal MO13:

  1. Fc Harlingen

 

In het middagprogramma waren de MO15-1 teams aan de beurt en ook hier werd er verbeten om de hoogste plaats op het ereschavot gestreden. De deelnemende teams gaven elkaar weinig tot niets toe en veelal werden de wedstrijden vaak pas in de laatste minuut of in een enkel laatste seconden van de wedstrijd beslist door een 1-0 overwinning. Wat bij het ene team dan weer voor vreugde zorgde dat deze benauwde overwinning 3 punten opleverde en bij het andere team een teleurstelling opleverde dat in de laatste seconden het verdiende punt alsnog verloren was gegaan en zij met lege handen stonden nu.

 

En zo`n late treffer kan ook bepalend zijn voor de eindstand, zoals in de wedstrijd Zeerobben MO15-1 tegen Franeker MO15-1 bleek, want doordat Zeerobben in de allerlaatste seconden scoorde en hiermee de wedstrijd met 1-0 wist te winnen, miste Franeker door het mislopen van het punt dat ze bij een gelijkspel hadden behaald de eindoverwinning. En net als bij de MO13 bleef het ook bij de MO15 teams tot aan de laatste wedstrijd spannend welk team er eerste zou worden en hoe de andere prijzen zouden worden verdeeld. Na het laatste fluitsignaal bleek dat Zeerobben MO15-1 de verdiende winnaar was geworden van dit zeer geslaagde toernooi.

 

 

Maar voor er tot de prijsuitreiking werd overgegaan, waarbij ook hier voor alle deelneemsters een vaantje en voor ieder team een mooie beker was, moesten ook hier de aanvoerders van de teams zich nog een keer inspannen voor het penalty killing. En de eerste serie bleek dat de aanvoersters van Zeerobben MO15-1 en fc Harlingen MO15-1 er ieder 3 hadden benut en dus gingen zij in de sudden death door tot er een winnaar kwam en dit werd een waren thriller. Penalty nummer 4 beiden mis, penalty 5 beiden raak, penalty 6 beiden raak, penalty 7 mist fc Harlingen en moet Zeerobben weer en met een geplaatste bal in de hoek schiet zij raak en wint daarmee de penalty bokaal.

 

Waarna tot de prijsuitreiking kon worden over gegaan door voorzitster Sandra de Melker van fc Harlingen. Maar voor zij dit deed bedankte zij eerst haar medeorganisatoren Catrinus Bouwhuis en Jan Helvrich, Dirk Hiemstra en de dames van VR 1 voor de wedstrijdleiding en arbitrage, Age Tichelaar en Klaas van Veen voor de velden en hand en spandiensten en de Dames en Heren van de kantine die weer de hele dag iedereen weer van zijn natje en droogje voorzagen.

 

Uitslag MO15 teams:

1. Zeerobben MO15-1 10 punten 4 voor 0 tegen.
2. Franeker MO15-1 9 punten 5 voor 1 tegen.
3. Fc Harlingen MO15-1 4 punten 1 voor 2 tegen.
4. V S V 31 MO15-1 3 punten 1 voor 6 tegen.
5. Zeerobben MO15-2 2 punten 0 voor 2 tegen,

 

Penalty Bokaal MO15:

  1. Zeerobben MO15-1

 

Al met al een zeer geslaagde dag en zeker voor herhaling vatbaar!

 

  • Foto's: Peter IJdema.

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Oproep: help dit Harlinger project met jouw stem over de eindstreep!

09-02-2018

HARLINGEN - De Harlinger waterscouts slepen € 5.000 binnen van het ING Fonds 'Help Nederland vooruit!'.

D66 Harlingen: samen krijgen we het voor elkaar!

09-02-2018

HARLINGEN - Goed wonen. Goed werk. Goed onderwijs. Goed bestuur.

Kandidatenlijsten verkiezingen gemeenteraad op 21-03-2018

09-02-2018

HARLINGEN - Op vrijdag 9 februari 2018 om 16.00 uur had het Centraal Stembureau, voor de verkiezingen van de gemeenteraad op 21 maart 2018, zitting in het Stadhuis aan de Noorderhaven 86 te Harlingen.

Reacties

Hubo-Faber Hubo-Faber Fotografie Dorus Fotografie Dorus Atelier de Groot Atelier de Groot Karsten Wonen Karsten Wonen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Plus Lunenborg Plus Lunenborg Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Vogelaar Audio Vogelaar Audio Copini Opticiëns Copini Opticiëns Anna Casparii Hotel Café Restaurant Anna Casparii Hotel Café Restaurant ForHim Menswear ForHim Menswear Dio Jurien Dio Jurien BENG Evenementen BENG Evenementen VVV Harlingen VVV Harlingen Haarmode Cats Haarmode Cats Hema Harlingen Hema Harlingen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas De Lichtboei De Lichtboei Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Visie Events Visie Events Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Ons Food&Wine Ons Food&Wine Almamater Almamater Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zensa Moda Zensa Moda Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Albert Heijn Harlingen Albert Heijn Harlingen Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" IJssalon Min12 IJssalon Min12 Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt
HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Almamater Almamater Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Ons Food&Wine Ons Food&Wine Plus Lunenborg Plus Lunenborg Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen BENG Evenementen BENG Evenementen Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Copini Opticiëns Copini Opticiëns ForHim Menswear ForHim Menswear