Programma TSRH2018

Programma TSRH2018

Kom tijdens The Tall Ships Races Harlingen 2018 de schepen bekijken, genieten van optredens en divers entertainment voor iedereen!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Een gezellig avondje uit!

Een gezellig avondje uit!

Koffie, Lunch, Borrel & Diner! Met de kinderen of met een groep, bij Eetcafé De Lachende Koe in Harlingen kan dat.
Lees verder...
Heerlijk Harlingen 2018

Heerlijk Harlingen 2018

Culinair Festival aan de haven van Harlingen waar eten, drinken, muziek en ontspanning centraal staan.
Lees verder...
Harlinger Voordeelcheque!

Harlinger Voordeelcheque!

Spaar PLUSpunten bij PLUS Lunenborg! Bij diverse lokale ondernemers krijgt u nu een nog hoger rendement! Namelijk 100% spaarwinst.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Herbouw Willem Barentsz

Herbouw Willem Barentsz

Kom kijken en klim aan boord! Vanaf 31 maart 2018 weer open voor publiek, tot dan!
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...
Alinex

Alinex

Regionaal uitzendbureau met verantwoordelijkheidsgevoel. Alinex is de regionale leverancier van flexibel personeel en 24/6 bereikbaar.
Lees verder...

Meisjes C3 van HMHC overwinnen na felbevochten wedstrijd met 1-0

02-04-2018

HARLINGEN - Zaterdagmiddag 31 maart speelden de meisjes van C3 hun inhaalwedstrijd tegen de meisjes van Quick Stick MC4 uit Heerenveen.

Na enig warmlopen, inspelen en een angstaanjagende yell stonden de meisjes van C3 in lijn opgesteld tegenover de meisjes van Quick Stick om elkaar een sportieve wedstijd toe te wensen. Om exact 14.30 uur viel het beginsignaal en begonnen de meisjes van Harlingen C3 onder leiding van coach Monique Kingma aan hun inhaalwedstrijd.

 

Vanaf de eerste minuut zetten de meisjes van Harlingen C3 hun opponenten onder druk, en in de 6e minuut viel er al een strafcorner in het voordeel van Harlingen. Helaas, maar door een mooie redding van de keeper van Heerenveen kon Harlingen nog niet op voorsprong komen. In de 9e minuut werd de bal strak vanuit de middencirkel ingespeeld, maar net miste Noa (vd M) het goal op een haartje na. De volgende 15 minuten zijn beide ploegen iets meer aan elkaar gewaagd, maar door de sterke achterhoede van Harlingen met Senna, Tessa, Annie, Meike en Katherine slagen de meisjes van Quick Stick er niet doorheen te breken. Op de 23e minuut wordt er door een speelster van Quick Stick de bal net van de lijn gehaald als Tessa de bal hard en hoog inschiet na een stafcorner. In de 25e minuut Komt Zosia alleen voor de keeper te staan na een mooie pas vanaf het midden waar Leandra, Denise, Noa (vd V) en Lobke hun longen uit het lijf rennen, Zosia schiet maar de keeper van Quick Stick staat haar “mannetje” en weet de bal te keren. In de 26e en 30e minuut krijgen de Harlingen meisjes van C3 nog 2 strafcorners maar weten deze helaas niet te scoren. Duidelijk is in ieder geval dat Harlingen C3 in de eerste helft de sterkste partij is!

 

Na een korte pauze waar de dames op adem zijn gekomen, beginnen de meisjes van Quick Stick de 2e helft sterker en domineren ze het veld in de 1e 20 minuten. In de 15e minuut ontsnappen de Harlingen C3 meisjes ter nauwer nood aan een tegen goal, als de bal maar net snoeihard naast wordt geslagen door Quick Stick. In de 20e minuut ontsnappen de Harlingen C3 meisjes weer net doordat keepster Chenna de bal door een prachtige redding uit het net weet te keren. Gelukkig weten de Harlingen meisjes het tij te keren, door hun harde werken en super inzet weten ze het laatste kwartier steeds meer druk te zetten en in de voorhoede kunnen Anika, Zosia en Noa (vd M) een aantal mooie kansen creëren. In de 30e minuut weet uiteindelijk Leandra vanuit een mooie solo Senna vrij aan te spelen. Senna draait in de cirkel weg en weet de bal beheerst naast de keepster in de goal van de tegenstanders te plaatsen, het is 1-0!! Wat een blijdschap en de ontlading is groot. En zo zal de wedstrijd dan ook eindigen met 1-0. Tevreden kunnen de meisjes terug kijken op een mooie wedstrijd, op naar de volgende!

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Vlootdag Harlingen: Een dag vol festiviteiten om het zeilseizoen groots mee te openen!

02-04-2018

HARLINGEN - Neem zaterdag 7 april a.s. een kijkje aan boord van de schepen, geniet van de optredens van shantykoren, theateracts, (live)muziek en maak als hoogtepunt van de dag een zeiltocht op een van de authentieke zeilschepen!

De Rabobank Hockey Dag was weer een groot feest

02-04-2018

HARLINGEN - Op Goede Vrijdag, 30 maart was het weer zover; de Rabobank Hockey Dag bij de Harlinger mixed hockeyclub aan de Westerzeedijk.

Nederlaag Zeerobben 1

02-04-2018

HARLINGEN - Zeerobben vergeet te scoren.

Reacties

Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie VVV Harlingen VVV Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Hubo-Faber Hubo-Faber Eetcafé De Lachende Koe Eetcafé De Lachende Koe Vogelaar Audio Vogelaar Audio Zensa Moda Zensa Moda Hema Harlingen Hema Harlingen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Almamater Almamater Karsten Wonen Karsten Wonen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad BENG Evenementen BENG Evenementen Atelier de Groot Atelier de Groot Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Hotel Café Restaurant "Zeezicht" Wereldwinkel Harlingen Wereldwinkel Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas IJssalon Min12 IJssalon Min12 Ons Food&Wine Ons Food&Wine De Lichtboei De Lichtboei HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Harlinger Poffertjeskraam Harlinger Poffertjeskraam Eetcafé Nooitgedagt Eetcafé Nooitgedagt Haarmode Cats Haarmode Cats Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Visie Events Visie Events Copini Opticiëns Copini Opticiëns Fotografie Dorus Fotografie Dorus ForHim Menswear ForHim Menswear Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires
Strandpaviljoen 't Zilt Strandpaviljoen 't Zilt Atelier de Groot Atelier de Groot HoMMM!nga's Fijne Winkeltje HoMMM!nga's Fijne Winkeltje Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires IJssalon Min12 IJssalon Min12 Almamater Almamater Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Ons Food&Wine Ons Food&Wine Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Zensa Moda Zensa Moda Vogelaar Audio Vogelaar Audio