Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Meewerken aan een schone en groene planeet?

20-12-2021

HARLINGEN - Begin met het toepassen van deze tips!

Het zal niemand zijn ontgaan dat duurzaamheid een steeds groter en belangrijker thema wordt in onze samenleving. Om helemaal mee te gaan in de duurzame trends zijn hier een paar simpele tips en tricks om het allemaal bij te benen. Aan het eind van de dag wil natuurlijk iedereen een schone en groene planeet, dat moeten we dan wel samendoen. Dit zijn een paar tips hoe jij je steentje hieraan kan bijdragen.   

 

Eet minder dierlijke producten 

De eerste tip ligt erg voor de hand maar gebeurt nog steeds veel te veel. Dit is namelijk de tip om minder vlees en dierlijke producten te eten. Je levert een ontzettend grote bijdrage aan het milieu wanneer je mindert met vlees en dierlijke producten eten. Voor de vleesindustrie is ontzettend veel water nodig en er worden veel bossen gekapt om vee te laten grazen. Daarnaast worden er schadelijke producten ingezet bij het verbouwen van veevoer en krijgen de dieren veel hormonen en antibiotica toegediend. Het is nog steeds een van de grootste bronnen van vervuiling.  

 

Verminder je plastic gebruik 

De tweede tip is er eentje waar we bijna allemaal al mee bezig zijn en is iets wat steeds vaker onvermijdelijk is. Het gaat hier om het verminderen van je plastic gebruik. Vanaf 2021 zijn er al bepaalde plastic wegwerpproducten verboden en vanaf 2023 zullen bijna alle plastic wegwerpproducten verboden worden. Om je eten en drinken wel nog goed te verpakken en warm te houden kan je gebruik maken van suikerriet maaltijdbakken of kartonnen hamburger bakjes. Het wisselen van plastic naar duurzamere materialen is een kleine moeite maar een ontzettend groot gebaar.  

 

Afval scheiden 

En als laatste tip, afval scheiden. Door je plastic, papier, glas en groen afval te scheiden help je het milieu meer dan je misschien door hebt. Het scheiden van afval kost veel arbeid en heel veel tijd. Als het afval al gescheiden is kan het sneller worden verwerkt en gerecycled. Er zitten veel voordelen verbonden aan het scheiden van afval. Voorop staat toch wel dat afval scheiden beter is voor het milieu en onze economie. Het is namelijk goedkoper om gescheiden afval te verwerken dan dat het eerst nog gesorteerd moet worden.   

 

Deze drie tips zijn simpel toe te passen in het dagelijks leven en hebben een grote impact op het milieu. Help hapje voor stapje mee aan een duurzamere toekomst! 

 

Algemeen Bedrijfsleven Natuur & Milieu

Meer nieuws

Oud Harlingen: Snel beleid rond kamerbewoning

20-12-2021

HARLINGEN - De vereniging Oud Harlingen heeft het College gevraagd geen bestemmingswijziging voor Voorstraat 101 / Noordijs 14 toe te staan.

Fakkeloptocht voor vrijheid trekt ruim honderd demonstranten (video)

20-12-2021

HARLINGEN - De protestmars in de vorm van een fakkeloptocht tegen de coronamaatregelen heeft zaterdagavond ruim honderd deelnemers getrokken.

Leuke ideeën voor winterse uitjes

20-12-2021

HARLINGEN - De wintermaanden komen er weer aan.

Reacties

Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Zensa Moda Zensa Moda Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Karsten Wonen Karsten Wonen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen The Shamrock The Shamrock Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Fotografie Dorus Fotografie Dorus Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Haarmode Cats Haarmode Cats Copini Opticiëns Copini Opticiëns Hubo-Faber Hubo-Faber De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12 BENG Evenementen BENG Evenementen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation
Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires The Shamrock The Shamrock Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Karsten Wonen Karsten Wonen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Fotografie Dorus Fotografie Dorus BENG Evenementen BENG Evenementen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken