Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Meer groen in Harlingen: Een kijkje in het Balklandpark

06-07-2022

HARLINGEN - Sinds vorig jaar is de aanleg van het Balklandpark van start gegaan.

Inmiddels heeft er veel grondverzet plaatsgevonden, is er veel groen aangeplant, de insteekhaven met steiger gerealiseerd en de ‘Balkbrug’ afgemaakt. Daarnaast zijn de eerste speel- en buitensporttoestellen geplaatst en kunnen deze gebruikt worden. Een aantal werkzaamheden lopen nog, zoals bijvoorbeeld de aanleg van de paden. Zodra deze zijn aangelegd, worden er ook nog fitnesstoestellen geplaatst. De verwachting is dat het park in 2023 opgeleverd is.

 

Stormbaan

Onlangs is een dam aangelegd bij het gedeelte waar een stormbaan komt te staan. “De grote blikvanger van dit deel van het park wordt de aan te leggen stormbaan ter hoogte van de al aangelegde waterpartij. Samen met betrokken inwoners, ondernemers en toekomstige gebruikers zoals het RSG Simon Vestdijk, is onder begeleiding van een professionele ontwerper hard gewerkt aan een definitief ontwerp voor de stormbaan. Een voor Harlingen unieke voorziening die deels over het water wordt aangelegd voor een extra uitdaging. Hierdoor is de stormbaan geschikt voor sporten, spelen en bewegen op verschillende niveaus”, aldus wethouder Erik de Groot.

 

Samenwerking met omgeving

Franke Willem Hoekstra, toezichthouder van het Balklandpark, gaf aan dat het park een duurzame en groene parel van Harlingen wordt. “We werken samen met bewoners en de gemeente om het park een mooie invulling te geven. In samenwerking met de werkgroep Balklandpark Noord maken we er een groene oase van.” De werkgroep is inmiddels omgevormd tot de Stichting Ecologisch Stadspark Harlingen en is volop betrokken bij de uitvoering. Er worden nog verschillende soorten bloemenmengels gezaaid en bomen geplant. Ook zijn er plannen om een vleermuishotel, stapelmuurtjes, keyholegarden en een bijenstal in het park te plaatsen.

 

Duurzaam gebruik van materiaal

Duurzaamheid is een belangrijk onderdeel in de aanleg van het park. Wat gebruikt kan worden, krijgt nieuw leven ingeblazen en wordt door de stichting zoveel mogelijk circulair ingezet. Het snoeiafval van de bomen is door de stichting gebruikt om takkenrillen te maken welke gebruikt worden als broed- en schuilgelegenheid voor vogels en andere dieren. Het stamhout dat van gerooide bomen bruikbaar was, is gebruikt om op de heuvels te klauteren. In het gebied van de Westerzeedijk is een sanering van de grond geweest. De bruikbare grond is gebruikt in het park om heuvels te creëren en waar nu de eerste beplanting al bloeit. Samen met de stichting is er gekeken naar creatieve ideeën voor het park.

 

Ook restpartijen stenen en tegels, die de gemeentewerf nog heeft liggen, krijgen een plekje in het park. Hiermee worden de stapelmuurtjes gemaakt. Zo wordt er zo min mogelijk verspild en worden restproducten efficiënt ingezet.

 

Stadspark voor iedereen

Waar eerst voetbalvelden te vinden waren, is nu een terrein waar volop gewerkt wordt. Het Balklandpark wordt een stadspark dat voor iedereen iets te bieden heeft, zowel bewoners als bezoekers. Het park is daarmee voor alle leeftijden toegankelijk, van jong tot oud.

Gemeente Natuur & Milieu Sport & Recreatie

Meer nieuws

Prijsvraag straatnaam voor nieuwe straat nabij wooncentrum Almenum

06-07-2022

HARLINGEN - Met de geplande nieuwbouw van wooncentrum Almenum ontstaat er in Harlingen een nieuwe straat.

Spanning bij de Copini 60+ kaatsers

06-07-2022

HARLINGEN - De tribune ston ur nog van de Hotze Schuil partij, en Hotze had um vermaakt at ie de 60-plussers bezig sien had.

HMHC benoemt Alex Nieuwland tot erelid

06-07-2022

HARLINGEN - Tijdens de algemene ledenvergadering van HMHC van afgelopen maandag werd oud-voorzitter Alex Nieuwland vanwege zijn grote inzet voor de club tot zijn verrassing benoemd tot erelid van HMHC.

Reacties

Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Zensa Moda Zensa Moda Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Fotografie Dorus Fotografie Dorus Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken The Shamrock The Shamrock Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Karsten Wonen Karsten Wonen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor BENG Evenementen BENG Evenementen Haarmode Cats Haarmode Cats Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas IJssalon Min12 IJssalon Min12 Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Visie Events Visie Events Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Wellheat Shop Wellheat Shop Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation
Karsten Wonen Karsten Wonen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor The Shamrock The Shamrock Fotografie Dorus Fotografie Dorus Hubo-Faber Hubo-Faber BENG Evenementen BENG Evenementen Zensa Moda Zensa Moda Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen IJssalon Min12 IJssalon Min12