Ontmoet Simon Vestdijk

Ontmoet Simon Vestdijk

Op 2 december gaan we online voor een ontmoeting met ouders/verzorgers (en leerlingen) van groep 8! Meld je alvast aan en mis het niet!
Lees verder...
Zoutwinning bij RSH

Zoutwinning bij RSH

Op 24 november staat Omroep RSH van 19.00 en 21.00 uur stil bij de zoutwinning in Harlingen. Stuur uw vragen naar de redactie. Ze zijn de rode draad voor onze uitzending: info@pilotharlingen.nl
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Werckpost

Werckpost

Werckpost is een dynamisch en flexibel uitzendbureau gespecialiseerd in uitzenden, werving & selectie en payrolling.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Spaar nu voor het unieke Monopolyspel editie Harlingen!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Coronavirus (COVID-19)

Coronavirus (COVID-19)

Op deze pagina zet de gemeente Harlingen alle belangrijke informatie over het Coronavirus (COVID-19) voor u op een rij. Bij nieuwe informatie wordt deze pagina geactualiseerd.
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Medewerkers Doeksen maken kennis met nieuwe schepen

26-11-2019

HARLINGEN - Op 5, 6 en 7 november brachten de medewerkers van Rederij Doeksen een eerste bezoek aan Nesta in Harlingen, waar de Willem Barentsz en de Willem de Vlamingh nu liggen voor de afbouw.

Voor veel kantoor- en horecamedewerkers was dit de eerste echte kennismaking met de nieuwe LNG-catamarans. Varend personeel was deels al ingezet tijdens de werkzaamheden aan boord en had vaak al eerder een kijkje kunnen nemen. De medewerkers werden in groepen rondgeleid door de bouwbegeleiders.

 

“Kijk, daar koelcellen, dat is superhandig!” wijst één van de horecamedewerkers verrast als we over het autodek lopen. Ook is men even later lovend over de open keukens, de professionele spoelkeuken en de ruime koel-, vries- en voorraadruimtes aan boord. Door het verwerken van praktische input in het uiteindelijke ontwerp, zijn veel verbeteringen ten opzichte van de huidige werkplekken doorgevoerd.

 

“De grootste verandering is straks voor de machinisten,” vertelt Jaap Ruige, één van de kapiteins die tijdens de bouw ook een aantal malen in Vietnam is geweest en nu actief betrokken is bij de afbouw. “Voor hen wijzigt straks het meest in hun werkzaamheden. Bovendien zitten ze niet meer beneden in de machinekamer tijdens de reis, maar boven, in het stuurhuis waar zij “real time” beschikking hebben over alle relevante technische data van het schip. Daarnaast kan de machinist door middel van camera’s alle technische ruimtes op afstand nauwkeurig in de gaten houden, net als op de huidige sneldiensten.”

 

Andere zaken die de Doeksencollega’s opvallen, zijn de werkboot, die op deze schepen in een aparte ruimte en dus overdekt staat opgesteld, de indrukwekkende technische ruimtes voor het bunkeren van de LNG en de bijbehorende veiligheidsmaatregelen, zoals douches en sprinklers.

 

“Wat een ruimte! Het lijkt wel of deze schepen veel groter zijn dan de Friesland!” Jaap knikt: een meter langer en een meter breder. Op het autodek zijn geen hangdekken meer, zodat alles veel ruimtelijker oogt en ook de salons zijn ruimtelijker ingericht. “Zoveel ramen, práchtig!”

“Na een periode van slopen en opruimen zijn we nu aanbeland bij de fase waarin de vloeren er voor een groot deel weer in liggen,” vertelt Paul Melles, directeur van Rederij Doeksen. “We zijn weer aan het opbouwen en dat is ook voor ons personeel een mooi moment om alles te bekijken. We kunnen nu laten zien waarop we zo trots zijn!”

 

Aan de enthousiaste reacties van de medewerkers te merken heeft men zin in het werken op de nieuwe werkplek. Melles: “Maar zover is het natuurlijk nog niet. Eerst moet er nog heel veel gebeuren aan boord. In december wordt het meubilair geplaatst, dan ziet het er allemaal weer heel anders uit. Ook het in bedrijf stellen van de schepen heeft nog veel voeten in aarde. Het varen op LNG brengt allerlei nieuwe procedures met zich mee. We willen onze medewerkers ruim de tijd geven om zich dit eigen te maken. En het in werking stellen van de LNG-motoren wordt volledig begeleid door een deskundig team van motorenproducent MTU/ Rolls Royce.”

 

De medewerkers van Rederij Doeksen zijn nu dus allemaal al aan boord geweest. Komen er ook nog kijkdagen voor andere belangstellenden? “Het is inderdaad de bedoeling om zo’n bezoekmoment te organiseren voor inwoners van Vlieland, Terschelling en Harlingen. Maar hiervoor graag nog even geduld!” lacht Paul Melles.

 

Bedrijfsleven

Meer nieuws

54 uur Radiofeest bij jarige Omroep RSH

26-11-2019

HARLINGEN - 30 Jaar Omroep RSH en dat wordt gevierd met een 54 uur durende radiomarathon.

De Bouwvereniging scoort goed

26-11-2019

HARLINGEN - Branchevereniging Aedes doet jaarlijks onderzoek naar de dienstverlening bij woningcorporaties.

Wie verdient volgens u de Boei van Harlingen?!

26-11-2019

HARLINGEN - Ieder jaar reikt de gemeente Harlingen de prijs de Boei van Harlingen uit.

Reacties

Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Food 80/20 Food 80/20 Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Plus Lunenborg Plus Lunenborg Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen IJssalon Min12 IJssalon Min12 De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Zensa Moda Zensa Moda Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Hubo-Faber Hubo-Faber Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Broodje Nuchter Broodje Nuchter Greenart Production Greenart Production Visie Events Visie Events Fotografie Dorus Fotografie Dorus Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Haarmode Cats Haarmode Cats The Shamrock The Shamrock De Lichtboei De Lichtboei Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Copini Opticiëns Copini Opticiëns Karsten Wonen Karsten Wonen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen
Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Copini Opticiëns Copini Opticiëns Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Zensa Moda Zensa Moda Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg IJssalon Min12 IJssalon Min12 HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt De Lichtboei De Lichtboei Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Greenart Production Greenart Production