Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
DELTA Netwerk

DELTA Netwerk

Gigasnel en stabiel glasvezel nu ook in Harlingen!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Mark Norder en Duco Broersma winnen Stienenman toernooi

15-03-2022

HARLINGEN - Op zaterdag 12 maart werd er weer een mooi en sterk bezet toernooi gespeeld in onze Boulodrome en wel het Stienenman toernooi.

Dit toernooi was het afsluitende toernooi van de winterperiode en nu het weer langer licht wordt en de temperaturen wat beter, gaan we weer lekker buiten boulen.

 

Door een aantal afmeldingen op de laatste dag was het toernooi helaas niet helemaal vol maar konden we toch weer 13 teams verwelkomen in Harlingen. Helaas door het oneven aantal waren er in de voorrondes wat vrijlotingen en dit bleek later van grote invloed op de verdere wedstrijden na de voorrondes. Na 3 voorrondes bleek hoe sterk de teams waren en vooral hoe gewaagd ze aan elkaar waren en dat zelfs met 2 winstpartijen van de 3 je er niet zeker was van een plaats bij de eerste 8.

 

Het team van Rik Moorlag en Warner Stienstra had 2 loodzware partijen gehad en wonnen deze net, maar de 3e ging verloren. Rik en Warner werden “kind van de rekening” en kwamen met 2 winst met een saldo van nul in de B poule terecht.

 

De eerste 8 plaatsen gingen door in de A poule en wie de eerste wedstrijd in de a poule verloor kon nog door in de verliezersronde van de A poule. 5 teams gingen door in de B poule waar de eerste 3 teams een vrijloting kregen om zo de 2e ronde B weer met 4 teams uit te komen en daar was dan helaas ook geen verliezersronde meer.

 

In de A poule finale kwamen na een paar mooie en spannende partijen Frans-Jan Hengst en Gretha Hoekstra. Ze mochten het daar gaan opnemen tegen Mark Norder en Duco Broersma. Het mooie van dit duo was dat ze vrijdagavond pas met elkaar hadden afgesproken, door ziekte en uitval kwamen deze heren zo bij elkaar. De finale werd ook nog door dit “gelegenheidsduo” gewonnen met 13-9 en zo mochten Mark en Duco zich dus kampioen noemen van het Stienenman toernooi.

 

De verliezersronde van de A poule werd gespeeld tussen Hans Timmermans met Yves Roussel en de winnaars van ons vorige toernooi Frea en Guus Vonck. Hans en Yves trokken deze spannende partij naar hen toe met een knappe 13-11 overwinning.

 

In de B-poule kwamen Rik en Warner in de finale te staan en daar ontmoeten ze weer een sterke tegenstander. Rein Koning met Claude Llamas die door de zware voorrondes ook net niet in de A poule waren gekomen. Het beloofde dus ook in de B-poule finale een zware strijd te worden om deze te winnen. Rein en Claude trokken deze partij naar hen toe met een mooie 13-9 overwinning.

 

Na een mooie en lange dag was het tijd om nog even wat te nuttigen aan de bar en de prijsuitreiking te houden en de vrijwilligers van de dag ook hartelijk te bedanken.

 

Alle uitslagen op een rij:

A-poule:

1e plaats Mark Norder met Duco Broersma.

2e plaats Frans-Jan Hengst met Gretha Hoekstra.

 

Verliezersronde A-poule:

1e Hans Timmermans met Yves Roussel

2e Guus en Frea Vonck

 

B-poule:

1e Rein Koning met Claude Llamas

2e Rik Moorlag met Warner Stienstra

 

Door:

Roelof v.d. Ploeg

Wedstrijdsecretaris

 

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Gelijkspel voor HMHC Dames in Assen

15-03-2022

HARLINGEN - Na vele weken zonder wedstrijden mochten de meiden van Harlingen Dames eindelijk weer het veld op.

Waddenrobkes

15-03-2022

HARLINGEN - Afgelopen zaterdag werd alweer de 2e speelronde bij de Waddenrobkes gespeeld.

Harlinger Belang roept de mensen op tot aktie… ga stemmen! (video)

15-03-2022

HARLINGEN - Nog een laatste keer voor de verkiezingen gingen we door de wijken en Midlum en Wijnaldum.

Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Visie Events Visie Events Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad BENG Evenementen BENG Evenementen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok IJssalon Min12 IJssalon Min12 Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Fotografie Dorus Fotografie Dorus Haarmode Cats Haarmode Cats Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis The Shamrock The Shamrock De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Karsten Wonen Karsten Wonen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Hubo-Faber Hubo-Faber Zensa Moda Zensa Moda
De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Karsten Wonen Karsten Wonen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Haarmode Cats Haarmode Cats Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Copini Opticiëns Copini Opticiëns Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Visie Events Visie Events Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis The Shamrock The Shamrock Hubo-Faber Hubo-Faber Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen