RSG Simon Vestdijk 2021-2022

RSG Simon Vestdijk 2021-2022

Maak kennis met Simon Vestdijk! Ben je benieuwd? Meld je dan aan voor de beleefmiddagen, open dagen en voorlichtingsavonden en kom langs!
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Spaar je club gezond

Spaar je club gezond

Van zondag 5 september tot en met zaterdag 13 november 2021 kunnen klanten van PLUS Lunenborg sponsorpunten sparen voor geselecteerde clubs en verenigingen in hun buurt.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Maritieme Academie Harlingen organiseert grote internationale conferentie

21-04-2021

HARLINGEN - De Maritieme Academie Harlingen organiseert op donderdag 22 april een grote internationale eindconferentie.

Het is het slotstuk van het meerjarige Interreg North Sea Region Project #IWTS 2.0. IWTS staat voor Inland Waterway Transport Solutions. Vanaf 2017 is in dit project gewerkt aan het vergemakkelijken en bevorderen van het gebruik van binnenvaarttransport op kleinere en tot nu toe onbenutte waterwegen in de Noordzee regio. 

 

#IWTS 2.0 wordt geleid door de Maritieme Academie Harlingen. Samen met negen partners uit Nederland, Engeland, Zweden, Duitsland en België is gewerkt aan het aanpassen van vaarwegen om ze geschikt te maken voor binnenvaarttransport, aan nieuwe bootconcepten en aan het opleiden en trainen van personeel. ‘Het gehele project was erop gericht om transport over water een duurzaam alternatief te laten zijn voor transport over de weg. Dat in veel gevallen nog niet wordt gekozen voor transport over water komt door een aantal problemen die binnen het project zijn aangepakt. Daarnaast hebben we ingezet op de verduurzaming van de sector’, aldus Jörn Boll, projectleider #IWTS 2.0.  

 

Eén van de successen van het project #IWTS 2.0 is de ontwikkeling van de Green Wave. Dit is een volledig elektrisch binnenvaartschip bedoeld voor het vervoeren van bouwmaterialen in de historische binnenstad van Gent.  

 

De aftrap van de online conferentie wordt gedaan door gedeputeerde Sander de Rouwe. Hij onderstreept het belang van #IWTS 2.0 voor de binnenvaart, het belang van de binnenvaart voor de provincie Friesland en hij spreekt de hoop en medewerking uit voor #IWTS 3.0.  

 

‘Wij zijn ontzettend trots dat we dit project hebben kunnen leiden en zijn blij dat al is aangekondigd dat er met #IWTS 3.0 een vervolg wordt gegeven aan dit project. Dit is van groot belang voor de ontwikkeling van de gehele binnenvaartsector’, aldus Arjen Mintjes, directeur Maritieme Academie Harlingen.  

 

De slotconferentie is op donderdag 22 april van 14.00 tot 16.00 uur. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via: https://northsearegion.eu/iwts20/news/save-the-date-final-conference-iwts20

Algemeen Bedrijfsleven

Meer nieuws

Aangepaste openingstijden gemeente Harlingen

21-04-2021

HARLINGEN - De komende weken past de gemeente Harlingen haar openingstijden aan.

9-jarige Rick onthult plaquette voor burgemeestersboom in Balklandpark

21-04-2021

HARLINGEN - Dit jaar is er door corona helaas geen ‘Boomfeestdag’. En dat kan natuurlijk niet vond de negenjarige Rick uit Harlingen.

Online voorlezen bewoners wooncentrum Almenum groot succes!

21-04-2021

HARLINGEN - Afgelopen week heeft Stichting Present Noordwest Friesland twee keer een voorleesmoment georganiseerd.

Reacties

IJssalon Min12 IJssalon Min12 Food 80/20 Food 80/20 Karsten Wonen Karsten Wonen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Visie Events Visie Events Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Hubo-Faber Hubo-Faber Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt De Omdraai De Omdraai Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Copini Opticiëns Copini Opticiëns Zensa Moda Zensa Moda Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Haarmode Cats Haarmode Cats The Shamrock The Shamrock Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten BENG Evenementen BENG Evenementen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Plus Lunenborg Plus Lunenborg Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje
HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok De Omdraai De Omdraai BENG Evenementen BENG Evenementen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Haarmode Cats Haarmode Cats Visie Events Visie Events Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Zensa Moda Zensa Moda Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Hubo-Faber Hubo-Faber