De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samengesteld!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Maritieme Academie Harlingen organiseert grote internationale conferentie

21-04-2021

HARLINGEN - De Maritieme Academie Harlingen organiseert op donderdag 22 april een grote internationale eindconferentie.

Het is het slotstuk van het meerjarige Interreg North Sea Region Project #IWTS 2.0. IWTS staat voor Inland Waterway Transport Solutions. Vanaf 2017 is in dit project gewerkt aan het vergemakkelijken en bevorderen van het gebruik van binnenvaarttransport op kleinere en tot nu toe onbenutte waterwegen in de Noordzee regio. 

 

#IWTS 2.0 wordt geleid door de Maritieme Academie Harlingen. Samen met negen partners uit Nederland, Engeland, Zweden, Duitsland en België is gewerkt aan het aanpassen van vaarwegen om ze geschikt te maken voor binnenvaarttransport, aan nieuwe bootconcepten en aan het opleiden en trainen van personeel. ‘Het gehele project was erop gericht om transport over water een duurzaam alternatief te laten zijn voor transport over de weg. Dat in veel gevallen nog niet wordt gekozen voor transport over water komt door een aantal problemen die binnen het project zijn aangepakt. Daarnaast hebben we ingezet op de verduurzaming van de sector’, aldus Jörn Boll, projectleider #IWTS 2.0.  

 

Eén van de successen van het project #IWTS 2.0 is de ontwikkeling van de Green Wave. Dit is een volledig elektrisch binnenvaartschip bedoeld voor het vervoeren van bouwmaterialen in de historische binnenstad van Gent.  

 

De aftrap van de online conferentie wordt gedaan door gedeputeerde Sander de Rouwe. Hij onderstreept het belang van #IWTS 2.0 voor de binnenvaart, het belang van de binnenvaart voor de provincie Friesland en hij spreekt de hoop en medewerking uit voor #IWTS 3.0.  

 

‘Wij zijn ontzettend trots dat we dit project hebben kunnen leiden en zijn blij dat al is aangekondigd dat er met #IWTS 3.0 een vervolg wordt gegeven aan dit project. Dit is van groot belang voor de ontwikkeling van de gehele binnenvaartsector’, aldus Arjen Mintjes, directeur Maritieme Academie Harlingen.  

 

De slotconferentie is op donderdag 22 april van 14.00 tot 16.00 uur. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via: https://northsearegion.eu/iwts20/news/save-the-date-final-conference-iwts20

Algemeen Bedrijfsleven

Meer nieuws

Aangepaste openingstijden gemeente Harlingen

21-04-2021

HARLINGEN - De komende weken past de gemeente Harlingen haar openingstijden aan.

9-jarige Rick onthult plaquette voor burgemeestersboom in Balklandpark

21-04-2021

HARLINGEN - Dit jaar is er door corona helaas geen ‘Boomfeestdag’. En dat kan natuurlijk niet vond de negenjarige Rick uit Harlingen.

Online voorlezen bewoners wooncentrum Almenum groot succes!

21-04-2021

HARLINGEN - Afgelopen week heeft Stichting Present Noordwest Friesland twee keer een voorleesmoment georganiseerd.

Reacties

Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg De Omdraai De Omdraai Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Copini Opticiëns Copini Opticiëns BENG Evenementen BENG Evenementen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten De Lichtboei De Lichtboei Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas IJssalon Min12 IJssalon Min12 The Shamrock The Shamrock Plus Lunenborg Plus Lunenborg Hubo-Faber Hubo-Faber Zensa Moda Zensa Moda Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Food 80/20 Food 80/20 Karsten Wonen Karsten Wonen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation
Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona IJssalon Min12 IJssalon Min12 Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Zensa Moda Zensa Moda De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Karsten Wonen Karsten Wonen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Visie Events Visie Events Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen De Lichtboei De Lichtboei