Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Expert Harlingen

Expert Harlingen

Wil je meer weten over het duurzaam verwarmen van je huis met infrarood? Kom langs!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Harlinger UITagenda

Harlinger UITagenda

De Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Maritieme Academie Harlingen gaat varen met basisscholen

13-01-2023

HARLINGEN - Maritieme Academie Harlingen ontvangt in januari bijna vijfhonderd basisschoolleerlingen aan boord van haar opleidingsschip Prinses Máxima.

De leerlingen zitten in groepen 7 en 8 van de basisschool en volgen het programma De Varende Klas.  

 

‘Wij vinden het belangrijk dat leerlingen, voordat ze hun keuze voor een middelbare school moeten maken, zich zo breed mogelijk kunnen oriënteren. Daar hoort dit programma bij’, vertelt directeur Arjen Mintjes van de Maritieme Academie Harlingen. ‘Beroepen in de binnenvaart of scheeps- en jachtbouw liggen voor kinderen van twaalf vaak nog niet voor de hand, daarom willen we ze ermee laten kennismaken.’  

 

‘Het is ontzettend leuk om de leerlingen aan boord van ons opleidingsschip Prinses Máxima te ontvangen. Veel van de kinderen zijn nog nooit op zo’n groot schip geweest. Er gaat een hele wereld voor ze open’, aldus schipper George Klos van de Maritieme Academie Harlingen. Aan boord bieden Klos en zijn bemanning de kinderen een drie uur durend programma aan. ‘Ze mogen zelf een stukje varen, krijgen verschillende opdrachten in de machinekamer en leren over scheepsknopen, het anker en de ankerlier.’ 

 

Maritieme Academie Harlingen 

De Maritieme Academie Harlingen is één van de vier scholen in Nederland die het vmbo-profiel Maritiem & Techniek aanbiedt. Mintjes: ‘In Friesland zijn we de enige. Bij ons leren leerlingen al vanaf klas 1 op het vmbo de vaardigheden die ze aan boord nodig hebben. Als leerlingen na vier jaar hun vmbo-diploma halen, hebben ze niet alleen hun vmbo-diploma maar zijn ze ook matroos. Ze kunnen er dan voor kiezen om als matroos te werken aan boord van een binnenvaartschip of door te leren voor bijvoorbeeld stuurman of schipper.’ Leerlingen van de Maritieme Academie Harlingen hoeven niet per se te kiezen voor een carrière in de scheepvaart. ‘Sinds een paar jaar bieden we ook het keuzedeel scheeps- en jachtbouw aan. Deze leerlingen leren de vaardigheden die ze nodig hebben om op een scheepswerf aan de slag te gaan. Ook daarin zijn veel en goede banen te vinden.’ Op 4 februari organiseert Maritieme Academie Harlingen het Open Huis. 

Onderwijs

Meer nieuws

Deze week in Afslag Harlingen bij Omroep RSH

13-01-2023

HARLINGEN - Zaterdag 14 januari 2023 is er van 11.00 - 13.00 uur bij Omroep RSH weer een nieuwe aflevering van Afslag Harlingen, Harlingenboeit.nl geeft alvast een tipje van de sluier.

Het Alternatief 124 bij Omroep RSH

13-01-2023

HARLINGEN -Vanavond het eerste Alternati ef in het nieuwe jaar, en jawel we zijn weer op volle sterkte.

Stichting Waddensea Jazz start nieuw jazzfestival in Harlingen

13-01-2023

HARLINGEN – Als het aan de onlangs opgerichte Stichting Waddensee Jazz ligt krijgt Harlingen weer een jaarlijks terugkerend jazzfestival.

Reacties

Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Visie Events Visie Events Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Wellheat Shop Wellheat Shop BENG Evenementen BENG Evenementen Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zensa Moda Zensa Moda Hubo-Faber Hubo-Faber Fotografie Dorus Fotografie Dorus Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken IJssalon Min12 IJssalon Min12 Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Karsten Wonen Karsten Wonen Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Haarmode Cats Haarmode Cats The Shamrock The Shamrock Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen
Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Zensa Moda Zensa Moda De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn IJssalon Min12 IJssalon Min12 Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Wellheat Shop Wellheat Shop Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Fotografie Dorus Fotografie Dorus The Shamrock The Shamrock Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Karsten Wonen Karsten Wonen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten