Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Maria en Rama doen examen Arabisch

30-05-2022

HARLINGEN - Terwijl de examens van alle eindexamenleerlingen van RSG Simon Vestdijk (voorlopig) achter de rug zijn, is er op maandag 30 mei nog een laatste examen voor twee vwo-leerlingen: het examen Arabisch.

Maria en Rama doen examen Arabisch Maria Alkhateb (4 vwo) en Rama Alkhateb (5 vwo) doen examen Arabisch

Een unicum voor RSG Simon Vestdijk. Niet alleen wordt er voor het eerst een examen Arabisch afgenomen op de school in Harlingen, maar bovendien is het bijzonder dat de twee leerlingen, Rama uit 5-vwo en Maria uit 4-vwo, nog niet in het examenjaar zitten.

 

Toen beide leerlingen eind vorig schooljaar aangaven graag examen Arabisch te willen doen, heeft RSG Simon Vestdijk dit initiatief omarmt en gefaciliteerd. “Als leerlingen met een goed doordacht initiatief komen, dan moeten we dat als school serieus nemen. Ondanks mogelijke beperkingen, hebben we vooral gekeken naar de mogelijkheden en de kansen”, aldus teamleider Geu Luik. Met behulp van een extern aangetrokken bevoegde docent Arabisch, werd een maatwerktraject voor de leerlingen gestart. Naast alle reguliere vakken konden Maria en Rama op deze wijze goed voorbereid worden op het centraal examen.

 

Net als voor de meeste andere examenvakken, bestaat het examen Arabisch uit een schoolexamen en een centraal examen. Beide onderdelen wegen vijftig procent mee in het eindcijfer. Maria en Rama gaan met vertrouwen het centraal examen in, aangezien ze hele hoge cijfers hebben behaald op het schoolexamen. De taal is hun niet vreemd; beide zussen zijn met hun ouders zo’n zeven jaar geleden gevlucht uit Syrië. In de tussenliggende tijd hebben ze het Nederlands goed eigen gemaakt, en zijn ze succesvol op het vwo. Het examen Arabisch bleef echter trekken. Maria: “Ik maakte enkele oud-examens. Deze waren voor mij goed te doen. Dat was voldoende aanleiding om er examen in te willen doen.” Rama vult haar zus aan: “Het gaat niet zozeer om wat extra uitdaging. Maar het is ook handig voor een vervolgstudie of werk in een Arabisch land. Met dit examen op zak hebben we een hard bewijs dat we het Arabisch goed beheersen.”

 

30 mei was het dan eindelijk zover. Maria en Rama konden hun langverwachte examen Arabisch maken. Ondanks alle voorbereiding, toch een spannend moment. Teamleider Geu Luik heeft er alle vertrouwen in: “Maria en Rama hebben hard gewerkt en zijn zeer ijverig. Ik heb veel vertrouwen in een goede uitkomst!” De school kijkt terug op een geslaagd initiatief, en hoopt ook in de toekomst maatwerk te bieden bij examens. Denk hierbij aan versneld examen in een vak of examen op een hoger niveau. In de afgelopen jaren zijn hier ook al ervaringen mee opgedaan. Net als de eindexamenleerlingen ontvangen Maria en Rama op donderdag 9 juni de uitslag. Voor het diploma zullen Maria en Rama nog even geduld moeten hebben tot het examenjaar.

 

Onderwijs

Meer nieuws

Fc Harlingen 1 stelt play-offs veilig en Remko Zandberg behaalt 2e ster

30-05-2022

HARLINGEN - Fc Harlingen 1 heeft een plek in de play-offs om promotie veiliggesteld.

Zeerobben JO12-2 kampioen

30-05-2022

HARLINGEN - JO12-2 is kampioen geworden.

Zeerobben – Pelikaan S 4 – 2

30-05-2022

HARLINGEN - Met het mes tussen de tanden.

De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Visie Events Visie Events Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Karsten Wonen Karsten Wonen Fotografie Dorus Fotografie Dorus Hubo-Faber Hubo-Faber Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus The Shamrock The Shamrock Copini Opticiëns Copini Opticiëns Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Haarmode Cats Haarmode Cats BENG Evenementen BENG Evenementen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken IJssalon Min12 IJssalon Min12 Zensa Moda Zensa Moda Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis
Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Haarmode Cats Haarmode Cats Karsten Wonen Karsten Wonen BENG Evenementen BENG Evenementen Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Visie Events Visie Events Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken The Shamrock The Shamrock Copini Opticiëns Copini Opticiëns De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok