Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Maandag 27 april Koningsdag wordt Woningsdag: Vlaggen uit!

20-04-2020

HARLINGEN - Op maandag 27 april wordt op zeer beperkte schaal aandacht besteed aan Koningsdag 2020.

Maandag 27 april Koningsdag wordt Woningsdag: Vlaggen uit! Een van de eerste aubades die tot een paar geleden een vast plekje had op de Grote Bredeplaats.

De titel is veranderd dit jaar in Woningsdag. Om 9.45 uur gaan in Nederland klokken beieren om koning Willem Alexander, hij wordt 53 jaar, te feliciteren. Om 12.00 uur begint dan een vrijmarkt op internet, oftewel een digitale kleedjesmarkt. De dag eindigt om 16.00 uur met een zogenoemde thuistoost. Iedereen heft dan gelijktijdig het glas op de 53e verjaardag van de koning. 

 

Het Centraal Comité 1945 (CC'45) en de gemeente Harlingen vragen u vriendelijk om ook de vlag met oranje wimpel, als u die heeft natuurlijk, uit te steken. Op die manier kunnen we toch nog wat doen, zegt het CC'45, want immers: de koraalmuziek, de aubade, de zwarte markt en het Rotary Tuinfeest zijn allemaal gesneuveld vanwege het Corona-virus. Ook voor de horeca geldt een lockdown, een terrasje pakken zit er dus niet in dit jaar. 

 

Voor de zwarte markt op de Lanen is het de tweede keer in 35 jaar dat deze niet doorgaat. (Foto 2) Begonnen in 1985 als verlengde van het jubileumjaar 750 jaar Stadsrechten in 1984, is de markt afgelast in 2001 vanwege de MKZ-crisis. Bij de aanleg van het diepriool in de jaren 90 is de zwarte markt eenmaal verplaatst geweest naar de Hoogstraat.

 

De aubade neemt een speciaal plekje in. Er zijn nog maar een paar plaatsen in Friesland waar nog een aubade, zanghulde, wordt gehouden op Koningsdag. Hoe het volgend jaar komt met die zanghulde is nog ongewis. Het CC'45, die de aubade sinds 1945 organiseert, houdt op te bestaan.

 

Een van de eerste aubades die tot een paar geleden een vast plekje had op de Grote Bredeplaats (zie foto). Tegenwoordig maakt de horeca gebruik van het plein en is het CC'45 verhuist naar het Ate Zijlstraplein aan de Noorderhaven voor het stadhuis. De 3de en 4de opname zijn een overzicht op het stadhuisplein en Grote Bredeplaats (foto’s Joachim de Ruijter), en tonen: cmv Hosanna, de Stedelijke muziekvereniging en een ‘bult publiek’. Het CC'45 wenst u een aangename 'Woningsdag' op maandag 27 april 2020.

Algemeen Evenement Kunst & Cultuur Muziek Politiek & Maatschappij

Meer nieuws

Creatief met corona 🍀: Fit tijdens de coronaquarantaine - les 28 & 29

20-04-2020

HARLINGEN - Je conditie gaat hard achteruit als je een paar weken minder beweegt, Fysio Harlingen houdt mensen online in beweging!

Een geboorte-, huwelijks-, felicitatie of overlijdensbericht plaatsen

20-04-2020

HARLINGEN - Als service kun je op Harlingenboeit.nl een geboorte-, huwelijks-, felicitatie of overlijdensbericht publiceren.

GGD Fryslân: Update maandag 20 april 12.00 uur

20-04-2020

HARLINGEN - Sterftecijfer corona hoger, hoe zit dat?

Reacties

De Lichtboei De Lichtboei Karsten Wonen Karsten Wonen De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn The Shamrock The Shamrock Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Haarmode Cats Haarmode Cats Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Hubo-Faber Hubo-Faber Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje BENG Evenementen BENG Evenementen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Fotografie Dorus Fotografie Dorus Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Plus Lunenborg Plus Lunenborg Broodje Nuchter Broodje Nuchter Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE DA Drogisterij & Parfumerie DA Drogisterij & Parfumerie Food 80/20 Food 80/20 HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Zensa Moda Zensa Moda Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona
De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Broodje Nuchter Broodje Nuchter HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Fotografie Dorus Fotografie Dorus Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Greenart Production Greenart Production Karsten Wonen Karsten Wonen Food 80/20 Food 80/20 Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg De Lichtboei De Lichtboei Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Visie Events Visie Events