De Omdraai

De Omdraai

Kindercoaching en gezinsbegeleiding de Omdraai - Gespecialiseerd in opvoed- en gedragsproblemen. Begeleiding bij scheiding en samengesteld gezin. Succesvol Samengesteld!
Lees verder...
Harlingen Welkom aan Zee

Harlingen Welkom aan Zee

Grenzend aan het Werelderfgoed de Waddenzee is Harlingen een stoere magneet voor wie houdt van wind en water.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
Plus Lunenborg

Plus Lunenborg

Goed eten moet voor iedereen betaalbaar zijn. Daarom vind je bij PLUS Lunenborg de 'Laagblijvers': producten die het hele jaar rond éxtra voordelig zijn!
Lees verder...
Casper van Veen Uitvaartzorg

Casper van Veen Uitvaartzorg

Het hoeft niet anders, maar het kan wel anders. 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar.
Lees verder...
Grijmans Advocatuur & Mediation

Grijmans Advocatuur & Mediation

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Dé Harlinger UITagenda!

Dé Harlinger UITagenda!

Plaats zelf je activiteiten op dé Harlinger UITagenda! Heb je nog geen account? Registreren is makkelijk en supersnel!
Lees verder...
Harlingen Bezorgt

Harlingen Bezorgt

Steun onze lokale helden! Winkel via HarlingenBezorgt gemakkelijk online!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Maak kennis met de trainers van de zomertrainingen bij fc Harlingen

09-07-2020

HARLINGEN - Initiatiefnemers Remko Zandberg en Stijn Schakenbos zijn nu 4 weken onderweg met de zomertrainingen bij fc Harlingen en zijn erg tevreden over hoe het allemaal verloopt.

Maak kennis met de trainers van de zomertrainingen bij fc Harlingen Stijn Schakenbos (L) en Remko Zandberg (R) Foto: E.c.A.

Maar wie zijn nu de trainers die elke week voor de verschillende groepen staan? We stellen ze graag even voor:

 

Remko Zandberg en Stijn Schakenbos

Beide jongemannen zitten volop in hun ontwikkeling als het om sporten gaat. Remko voetbalt zelf in het eerste elftal bij fc Harlingen en heeft als trainer al diverse teams getraind. Afgelopen seizoen heeft hij voor de groep van fc Harlingen JO13-1 gestaan en dit team gaat hij ook komend seizoen weer trainen. Stijn heeft dit jaar zijn wedstrijden bij Zeerobben 2 gespeeld en trainde mee bij het eerste elftal. Bij Zeerobben JO17-1 was hij assistent-trainer en aankomend seizoen mag hij zich hoofdtrainer bij Zeerobben JO13-1 noemen. Naast het veldvoetbal spelen beide mannen ook nog eens zaalwedstrijden.

 

Nieuwe uitdaging

Op het CIOS in Heerenveen werken ze hard aan hun opleiding en leren ze voor Trainer Coach MBO niveau 4.  Alsof dat niet genoeg leerwerk is, zijn ze ook nog eens in opleiding bij de KNVB voor TC3! Toen ze vanuit school de opdracht kregen om een project te organiseren waarbij ze een groep trainers moesten coördineren werd er in eerste instantie gedacht aan een toernooi voor de Walking Footballers. Maar toen brak het Coronatijdperk aan. Er werd gebrainstormd over hoe nu verder en gaandeweg ontstond het idee om zomertrainingen te gaan organiseren voor de jeugd bij fc Harlingen. Voor Stijn was dit een hele nieuwe uitdaging aangezien hij nog geen verdere ervaringen bij fc Harlingen gehad had. “Maar ik kan zeggen dat het tot nu toe wel een heel leuke ervaring is” aldus Stijn. De ideeën werden verder uitgewerkt en de zomertrainingen bij fc Harlingen waren een feit!

 

Tevreden

Na 4 weken kan er een kleine balans opgemaakt worden en zowel Stijn als Remko zijn erg tevreden over hoe alles tot nu toe verloopt. Ze hadden nooit gedacht dat er elke week meer dan 65 kinderen op de zomertrainingen af zouden komen. Gelukkig gaat alles via aanmelding zodat Remko en Stijn precies weten waar ze aan toe zijn. Er wordt goed rekening gehouden met de leeftijden van alle kinderen zodat ze wel goed verdeeld worden onder leeftijdsgenootjes. En met de vele trainers die ze onder hun hoede hebben lukt het ook nog steeds om de groepjes klein te houden. “We hebben tot nu toe alleen nog maar blije kinderen gezien en daar doen we het natuurlijk voor!

 

Ontdekken

Met de zomertrainingen kunnen zowel leden als niet leden zich aanmelden en daar hebben beide heren bewust voor gekozen. “Voor de jongste jeugd is het juist leuk om zo een nieuwe sport te ontdekken. We zien veel kinderen die samen met hun vriendjes en vriendinnetjes meedoen en daarmee veel lol beleven.” Maar ondertussen zijn de trainingen ook gericht op het “beter worden in” het spelletje en zijn de trainingen juist ook geschikt voor de iets oudere jeugd. Vandaar ook de leeftijd vanaf 5 tot en met 17 jaar.

 

Trainers

Remko en Stijn vinden het belangrijk dat de trainers afwisseling hebben in de leeftijdscategorie waar ze training aan moeten geven. “Het is voor de kinderen belangrijk om de aanpak van verschillende trainers mee te maken maar ook voor de trainers blijft het erg afwisselend en leerzaam.” Het doel van deze trainingen is om de spelers en speelsters lekker te laten bewegen en te laten voetballen. Vanwege het hele Corona gebeuren zijn er al zoveel trainingen verloren gegaan dit jaar en door middel van deze zomertrainingen kunnen de spelers en speelsters toch weer fit raken voor het komende seizoen! Middels een kleine briefing vooraf aan de training weten de trainers precies wat de bedoeling is van die avond. Ja de beide mannen hebben dit prima voor elkaar! De zomertrainingen duren nog tot en met 21 juli. Meer informatie is te lezen op www.fc-harlingen.nl

 

De trainers die elke week zomertrainingen bij fc Harlingen geven zijn:

Vooraan: Stijn Schakenbos en Remko Zandberg.

Daarachter v.l.n.r.: Jesse Mulder, Evan van Sertima, Jelmer Kooistra, Youri Bouma, Arjan Outhuijse, Jens van Sluis en Klaas Bouma.

Niet op de foto: Wiepke Zondervan en Ashley Nauta. Foto: E.c.A.

 

Sport & Recreatie

Meer nieuws

Plaats zelf uw activiteiten op dé Harlinger UITagenda!

09-07-2020

HARLINGEN - Dé Harlinger UITagenda is de centrale agenda van alle evenementen en activiteiten in en rondom Harlingen.

Plokje langs het wad - Zeekraal

09-07-2020

HARLINGEN - Plokje ontmoet deze week de Zeekraal aan de waddendijk in Harlingen.

Evenement organiseren vanaf 1 juli 2020

09-07-2020

HARLINGEN - Op 24 juni 2020 heeft het kabinet een persconferentie gehouden over de versoepeling van de coronamaatregelen.

Reacties

HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Casper van Veen Uitvaartzorg Casper van Veen Uitvaartzorg Zensa Moda Zensa Moda De Lichtboei De Lichtboei Broodje Nuchter Broodje Nuchter Food 80/20 Food 80/20 Salon & Parfumerie Rona Salon & Parfumerie Rona Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Greenart Production Greenart Production Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis The Shamrock The Shamrock Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Visie Events Visie Events Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Plus Lunenborg Plus Lunenborg Fotografie Dorus Fotografie Dorus Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok IJssalon Min12 IJssalon Min12 Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot BENG Evenementen BENG Evenementen De Omdraai De Omdraai Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Haarmode Cats Haarmode Cats Copini Opticiëns Copini Opticiëns Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen
Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor De Lichtboei De Lichtboei Greenart Production Greenart Production Zensa Moda Zensa Moda Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Pizzeria Pompeï Pizzeria Pompeï Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen HarlingenBezorgt HarlingenBezorgt Broodje Nuchter Broodje Nuchter Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie BENG Evenementen BENG Evenementen