Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma Schilderwerken

Royce Postma helpt u met schilderwerk voor zowel binnen als buiten, maar ook voor een nieuw kleurtje op de wand bent u bij Royce aan het juiste adres.
Lees verder...
Van Campen & Dijkstra

Van Campen & Dijkstra

Stap over naar RegioBank met onze gratis overstapservice. Loop binnen op Voorstraat 94 of bel 0517-212140 voor een afspraak.
Lees verder...
Peter Kuiper, voor oog en oor

Peter Kuiper, voor oog en oor

Nieuwe bril, contactlenzen of hooroplossing? Bij Peter Kuiper, dé opticien en audicien bent u aan het juiste adres.
Lees verder...
DELTA Netwerk

DELTA Netwerk

Gigasnel en stabiel glasvezel nu ook in Harlingen!
Lees verder...
Grijmans

Grijmans

Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt, gaat scheiden of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van ons.
Lees verder...
C.L. International: Goed op weg

C.L. International: Goed op weg

Het bergingsbedrijf voor Noord-West Friesland, Terschelling en Vlieland.
Lees verder...
Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen

Ondernemend Harlingen is hét platform voor alle bedrijven in en rondom Harlingen. Onderneem het in Harlingen, Welkom aan Zee!
Lees verder...
Gemeente Harlingen

Gemeente Harlingen

Hier vindt u alle informatie over de producten en diensten van de gemeente Harlingen.
Lees verder...

Lutgerdina aanwezig tijdens Tall Ships Races Harlingen

05-07-2022

HARLINGEN - Tweemastklipper volledig aangepast voor mensen met een beperking.

SailWise zal met haar tweemastklipper Lutgerdina aanwezig zijn tijdens de Tall Ships Races in Harlingen. Het schip is uniek in haar soort: volledig aangepast en rolstoeltoegankelijk voor mensen met een beperking. Normaliter vaart de Lutgerdina met gasten over het IJsselmeer en de Waddenzee, maar tijdens de Tall Ships Races ligt het historische zeilschip afgemeert aan de Zuiderhaven. Bezoekers zijn welkom voor informatie over het schip en de activiteiten van SailWise  op zaterdag 16 en zondag 17 juli 2022 tussen 11.00 en 17.00 uur.

 

125-jarig jubileum

Een bezoek aan de Lutgerdina is de moeite waard. Het schip is van boeg tot spiegel aangepast voor mensen met een beperking. Brede gangboorden, verlaagde lieren en joystickbesturing, een lift naar benedendeks, tilliften in de hutten en aangepast sanitair zijn slechts enkele voorbeelden. In 2022 bestaat het schip maar liefst 125 jaar en dat viert SailWise met evenementen, een jubileumboek en taart voor alle gasten die meevaren op het schip.

 

Open dagen Tall Ships Races

Een bezoek brengen aan het historische zeilschip is niet alleen interessant voor mensen met een beperking. SailWise zoekt ook vrijwilligers die mee willen helpen tijdens een zeilvakantie. Ervaring met zeilen is daarvoor niet nodig. Tijdens de Tall Ships Races vertellen medewerkers en vrijwilligers van SailWise graag meer over hun activiteiten en is er de mogelijkheid het schip te bekijken. De Lutgerdina ligt op 16 en 17 juli aan de Zuiderhaven (tegenover nummer 11) in Harlingen. Op zaterdag 16 juli is het schip tussen 11.00 en 17.00 uur bovendeks toegankelijk voor bezoek. Op de wal zal SailWise zaterdag en zondag aanwezig zijn tijdens de Bonte Markt op de Zuiderhaven.

 

Evenement Sport & Recreatie Zorg & Welzijn

Meer nieuws

Sfeervolle programmaonderdelen Visserijdagen op Rommelhaven en Noordijs

05-07-2022

HARLINGEN - Kortgeleden lichtten we al een tipje van de sluier op van programmaonderdelen van de Harlinger Visserijdagen.

Euro toernooi bij Boulegoed

05-07-2022

HARLINGEN - Op vrijdagavond 1 juli stond het 3de onderlinge euro toernooi op het programma.

Reacties

The Shamrock The Shamrock Fotografie Dorus Fotografie Dorus Zwembad Het Derde Haad Zwembad Het Derde Haad Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Zeilcharter Boreas Zeilcharter Boreas Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Hubo-Faber Hubo-Faber Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Grijmans Advocatuur & Mediation Grijmans Advocatuur & Mediation Atelier & Schoenmakerij de Groot Atelier & Schoenmakerij de Groot IJssalon Min12 IJssalon Min12 Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Expert Hogerhuis Expert Hogerhuis Tourist Info Harlingen Tourist Info Harlingen Faber Tassen, Koffers & Accessoires Faber Tassen, Koffers & Accessoires Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken BENG Evenementen BENG Evenementen Karsten Wonen Karsten Wonen Havenbrouwerij | Het Brouwdok Havenbrouwerij | Het Brouwdok Harry Greve LOUNGE Harry Greve LOUNGE Zensa Moda Zensa Moda Visie Events Visie Events Copini Opticiëns Copini Opticiëns Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Harry Greve Gitaar- en Basgitaarlessen Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen
Gemeente Harlingen Gemeente Harlingen Royce Postma Schilderwerken Royce Postma Schilderwerken Kamsma Schoenen Kamsma Schoenen Jumbo Olaf Hermus Jumbo Olaf Hermus Van Campen & Dijkstra Harlingen Van Campen & Dijkstra Harlingen BENG Evenementen BENG Evenementen Wijnen van Ons & Hippefrieten Wijnen van Ons & Hippefrieten Zensa Moda Zensa Moda Homminga's Fijne Winkeltje Homminga's Fijne Winkeltje Beweegteam Harlingen Beweegteam Harlingen The Shamrock The Shamrock IJssalon Min12 IJssalon Min12 Joachim de Ruijter Fotografie Joachim de Ruijter Fotografie Peter Kuiper, voor oog en oor Peter Kuiper, voor oog en oor Copini Opticiëns Copini Opticiëns Fotografie Dorus Fotografie Dorus Hubo-Faber Hubo-Faber De Skûle Welzijn De Skûle Welzijn